ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ – ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!




Αποκαλυπτικό άρθρο του “Εμπρός” για την «ξεχασμένη» έρευνα που έκανε η Ένωση Ψυχιάτρων το 2012 για πασίγνωστους Έλληνες πολιτικούς! Βίαιος χαρακτήρας λοιπόν σύμφωνα με τις ανακρίτριες ο Ηλίας Κασιδιάρης και έπρεπε να προφυλακιστεί. Μόνο που οι ανακρίτριες ήταν αναρμόδιες να αποφανθούν για κάτι τέτοιο, καθώς η έννοια του βίαιου χαρακτήρα υπάγεται στο πεδίο της ψυχιατρικής και όχι της νομικής επιστήμης. 

Γιατί όμως (αναρωτιόμαστε εμείς) οι Δικαστές δεν εφαρμόζουν τα ίδια κριτήρια και στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς για τους οποίους μάλιστα υπάρχει τεκμηριωμένη έρευνα των Ελλήνων Ψυχιάτρων από το 2012 ότι «εμφανίζουν λόγο και συμπεριφορές με χαρακτηριστικά από το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, ικανές πολλές φορές να πείσουν τους ειδικούς ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης»; Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2012 η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας έκανε συνέδριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτικών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από 160 και πλέον ψυχιάτρους (διευκρινίζουμε ότι η έρευνα έγινε πριν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο): «Τα χαρακτηριστικά των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου είναι παθολογικός ναρκισσισμός, διγλωσσία, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας. Τα χαρακτηριστικά αυτά γεννούν ερωτήματα για την ψυχική και πνευματική συγκρότησή τους.»

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι επιστήμονες διέγνωσαν αυτά τα συμπτώματα από την απλή μακροσκοπική εξέταση. Φανταστείτε να εξέταζαν και από κοντά τους συγκεκριμένους πολιτικούς, στην πολυθρόνα του ιατρείου τους, τι ευρήματα θα ανακάλυπταν! Στα πλαίσια του συνεδρίου αυτού, διακεκριμένοι ψυχίατροι δήλωναν τότε στη συντάκτρια του Βήματος Ελευθερία Κόλλια (το άρθρο με τίτλο 

«Η Βουλή στο ντιβάνι του ψυχιάτρου» έχει περιέργως αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του Βήματος και μπορεί να το βρει κανείς μόνο αναδημοσιευμένο σε άλλες ιστοσελίδες): «Από αίσθημα υπεροχής, υπεροψία και ναρκισσισμό διακατέχεται ο Βενιζέλος», «Από το σύνδρομο της αγονιμοποίητης νύφης πάσχει η Μπακογιάννη» «Συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως έχει ο Θεόδωρος Πάγκαλος» «Άτομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο η Κανέλλη. Είναι αρκετά περίπλοκη περίπτωση». Ρωτάμε εμείς: Γιατί η μακροσκοπική αυτή διάγνωση της ψυχικής υγείας της Κανέλλη δεν λήφθηκε υπόψη από τις ανακρίτριες για την αποτίμηση του περιστατικού με τον Ηλία Κασιδιάρη; Και γιατί δεν προφυλακίζουν αυτούς τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε σωρεία σκανδάλων και είναι με βάση την ασταθή ψυχική τους κατάσταση επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα;

Παραθέτουμε και σχετικό δημοσίευμα της εποχής με γλαφυρές περιγραφές. Παθολογικός ναρκισσισμός, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας είναι γνωρίσματα των πολιτικών. Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδος δανείστηκε τον διάλογο για να δείξει ότι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου εμφανίζουν λόγο και συμπεριφορές με χαρακτηριστικά από το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, ικανές πολλές φορές να πείσουν τους ειδικούς ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Παθολογικός ναρκισσισμός, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας (με την έννοια της πολιτικής κατασκευής) είναι από τα πλέον ηχηρά γνωρίσματα τα οποία γεννούν ερωτήματα για την ψυχική και πνευματική συγκρότησή τους. 

Ασθενείς ηγέτες Το εν λόγω συνέδριο έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία να θίξει τη λεπτή σχέση μεταξύ πολιτικής και ασθένειας και δη της ψυχικής, ισχυρού ταμπού ακόμη και στις προηγμένες κοινωνίες. «Η σχετική διεθνής βιβλιογραφία δεν έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, κάνοντας το βιβλίο του Ντέιβιντ Όουεν, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας και ιατρού νευρολόγου, “Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία”, να ξεχωρίζει» τονίζει διακεκριμένος ψυχίατρος. 

«Ο Όουεν πολύ εύστοχα βαφτίζει την ασθένεια που πλήττει ενίοτε – και υπό την επήρεια της μέθης της εξουσίας – τους πολιτικούς (μεταξύ άλλων τον Τόνι Μπλερ και τον Τζορτζ Μπους), σύνδρομο της ύβρεως. Υπερβολική αυτοπεποίθηση, [απαξίωση των αντίθετων απόψεων ή και όλων των απόψεων πλην των δικών τους, με αποτέλεσμα την αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας]. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν αρκετοί τουλάχιστον από τους πρωτοκλασάτους της Ελληνικής Βουλής».

Πριγκιπικό σύνδρομο «Η συμπεριφορά του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι ξεχωριστή λόγω της οικογενειακής ιστορίας του» τονίζει ο ίδιος. «Διέπεται από πριγκιπικό σύνδρομο, συνοδεύεται ωστόσο και από μεγάλη προσπάθεια να σταθεί στο ίδιο ύψος με τον πατέρα και τον παππού του. Πρέπει να του αναγνωρισθεί μεγάλη αντοχή – η αντοχή είναι συναίσθημα – υπό συνθήκες ιδιαίτερα πιεστικές. Οι κινήσεις του υποδηλώνουν άτομο μοναχικό, που μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση πολιτικής απομόνωσης και υπό το βάρος μεγάλης σωματικής κόπωσης – ο ρυθμός με τον οποίο έκανε ταξίδια ήταν εξοντωτικός».

Αίσθημα υπεροχής «Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διακατέχεται σαφώς από αίσθημα υπεροχής, φαντάζει υπεροπτικός. Καθώς έχει πλήρη συναίσθηση της ευφυϊας του, εμφανίζει ίχνη ναρκισσισμού. Φαίνεται να αγαπά την αίσθηση του ελέγχου των πραγμάτων, ίδιον της εξουσίας. Φέρει αρκετά τσορτσιλικά χαρακτηριστικά». 

Και η κυρία Λιάνα Κανέλλη, μονίμως κινούμενη σε ασυνήθιστες οκτάβες; «Ατομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο. Είναι αρκετά περίπλοκη περίπτωση, καθώς η έντονη ιδιοσυγκρασία της συνδυάζεται με παιδεία και εμπειρία. Αντέχει τη δημόσια έκθεση. Όσοι τη γνωρίζουν καλά θα την έχουν δει σίγουρα και να “πέφτει” πολύ ψυχολογικά». Αντιθέτως, η εκφορά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη παρέχει σαφή εικόνα. 

«Χαρακτηρίζεται από καθήλωση στην περίοδο προδοσίας της οικογένειας Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά – ο λόγος της εμπεριέχει συχνά υπαινιγμούς υποδηλώνοντας πικρία. Αγονιμοποίητη νύφη».

Σύνδρομο της ύβρεως Ο πολιτικός που έσπειρε θύελλες, ως εμπνευστής του «μαζί τα φάγαμε», κ. Θόδωρος Πάγκαλος αντιμετωπίζεται με προσοχή: «Εχει ασκήσει πολλά χρόνια εξουσία, φέρει αρκετά συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως. Το προχωρημένο της ηλικίας του, όμως, σε συνδυασμό με το πρόβλημα σακχαροδιαβήτη που αντιμετωπίζει, μπορούν να ερμηνεύσουν περισσότερα από όσα μπορεί ένας ψυχίατρος». «Ο δημόσιος λόγος του κ. Μίμη Ανδρουλάκη κρύβει άγχος επιβεβαίωσης. Διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του σοφού, προσπαθεί πολύ να είναι αρεστός, αν και με όρους παρελθόντος».

Καταπέλτης η κρίση για τον κ. Κίμωνα Κουλούρη. «Το τελευταίο περιστατικό – η παρανομία με το κόκκινο και όσα επακολούθησαν – αντανακλά ανοργάνωτη προσωπικότητα. Ο λόγος του είναι ανερμάτιστος, με έντονο συναισθηματισμό αλλά και θράσος, μοιάζει να μην έχει αίσθηση του δικαίου και της νομιμότητας».

Ο Καβάφης και η βία Το περιβόλι των δηλώσεων του κ. Γ. Καρατζαφέρη δεν «αποδίδει» τα αναμενόμενα. Μεταφορές, αλληγορίες, απαγγελία Καβάφη, ως και επίκληση των Beatles στις 2 τα ξημερώματα. «Όλα αυτά του χρησιμεύουν ως επικοινωνιακά τερτίπια, δεν κρύβουν ψυχοπαθολογία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκινάει από μεγάλες αλήθειες και γενικεύει κατά το δοκούν. Το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει πολιτικά θα το κρίνουν όμως άλλοι». 

Κληθείς να σχολιάσει την ατάκα του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περί αδιάβαστου μνημονίου, ο ίδιος ψυχίατρος διαβλέπει «ανευθυνότητα, ψυχική ανωριμότητα και έλλειψη ορίων τέτοια ώστε – αν και υπάρχει πλήρη συνείδηση – να ωθείται στη σχετική δήλωση». Παραδόξως οι εκφάνσεις βίας στο Κοινοβούλιο δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα. «Πίσω από την εκσφενδόνιση του τόμου του μνημονίου από τον κ. Π. Μαυρίκο προς τον Ευ. Βενιζέλο λανθάνει έλλειψη ελέγχου αλλά τίποτε περισσότερο. Η στάση άλλωστε του βουλευτή του ΚΚΕ είναι συνεπής προς την πολιτική πλατφόρμα του, που υπερβαίνει τα συνήθη όρια, είναι πλατφόρμα ζωής, κοσμοαντίληψης, και υπό το πρίσμα αυτό θα πρέπει να κριθεί.

Διαφορετικά θα βγάζαμε όλους τους κομμουνιστές παραληρηματικούς».+


Ετήσια έκθεση State Department: Πρόβλημα η Χρυσή Αυγή και η Ορθόδοξη εκκλησία.



Είναι βεβαίως σχήμα οξύμωρο να μιλάνε οι διεθνείς τύραννοι για… ελευθερίες και να ελέγχουν τον κόσμο ολόκληρο, γιατί δήθεν τις… καταπατά, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στους καιρούς της Νέας Τάξης-Παγκοσμιοποίησης!


Κυκλοφόρησε, λοιπόν, η ετήσια έκθεση του σατανικού State Department, για τις «θρησκευτικές ελευθερίες» στον πλανήτη και όπως ήταν αναμενόμενο, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα το «μενού» έχει μπόλικη Χρυσή Αυγή.



Ιδού τι αναφέρει η έκθεση του μεγάλου σατανά για το Κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών: 

«Μέλη και υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή συνέχισαν να 

ασπάζονται ανοιχτά τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό και συνδέονται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρήθηκαν ότι είναι μετανάστες και πρόσφυγες.


Επειδή η θρησκεία και η εθνικότητα συχνά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, ήταν δύσκολο να ταξινομηθούν πολλά περιστατικά ως ειδικά εθνοτικής ή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ηγέτες και κυβέρνηση καταδίκασαν δημόσια τις αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά –ευνοϊκή βεβαίως- στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής: «Μετά το θανατηφόρο μαχαίρωμα ενός αντι-φασίστα μουσικού από έναν αυτοαποκαλούμενο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες και έλαβαν νομικά μέτρα εναντίον της Χρυσής Αυγής με την αιτιολογία ότι είναι εγκληματική οργάνωση. 

Τον Οκτώβριο, το Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία σε έξι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να διωχθούν ποινικά και ανέστειλε την κρατική χρηματοδότηση στο κόμμα το Δεκέμβριο».

Όσον αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες, επαινούνται οι Σαμαροβενιζέλοι («Γενικά, η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία…», «τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση τροποποίησε το νόμο για να προσληφθούν 240 θρησκευτικοί ισλαμιστές εκπαιδευτικοί για να διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά δημόσια σχολεία της Θράκης, ως εναλλακτική λύση για την ελληνική ορθόδοξη διδασκαλία», «συνεχίστηκε ο σχεδιασμός για το τζαμί στην Αθήνα»), αλλά από την άλλη, επισημαίνεται το μεγάλο πρόβλημα των διεθνών αυτών σατανάδων, που δεν είναι άλλο από την συνεχιζόμενη μεγάλη επιρροή της Εκκλησίας μας στην κοινωνία: 

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί σημαντική κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιρροή». Εννοείται, πως με τον τρόπο τους, οι διεθνείς σατανάδες παροτρύνουν το σάπιο σύστημα των εδώ τοποτηρητών τους, να περιορίσει και εν τέλει να εξαλείψει την επιρροή αυτή… Κάπως έτσι εξηγούνται και οι λυσσαλέες επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία συνολικά (και κάποιοι «ενοχλητικοί» στην Νέα Τάξη Πραγμάτων λειτουργοί της, όπως π.χ. ο Άξιος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος), από τις εγχώριες δουλάρες του Σόρος, ψοφοδεξιές κι αριστερές! 


Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, με τη βοήθεια του Θεού και την υποστήριξη του λαού, στο τέλος θα νικήσουν τις δυνάμεις του σκότους!


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αθωώνει τον Αττίλα και επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή και την Ορθόδοξη εκκλησία


Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αθωώνει τον Αττίλα και επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή και την Ορθόδοξη εκκλησία
Δεν έχει προλάβει ακόμα να ηρεμήσει η λαϊκή κατακραυγή προς τους «φονιάδες των λαών» για την δήλωση – πρόκληση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αθώωνε τις μογγολικές ορδές του Αττίλα που αιματοκύλισαν την Κύπρο μας, και η εν λόγω υπηρεσία των ΗΠΑ προβαίνει σε μία ακόμα ανθελληνική πρόκληση, επιτιθέμενη εναντίον της Χρυσής Αυγής, επ’ αφορμή μίας εκθέσεως σχετικά με τις «θρησκευτικές ελευθερίες».

Η έκθεση χαρακτηρίζει ως «ρατσιστική» και «αντισιωνιστική» την Χρυσή Αυγή, παραθέτοντας τα βήματα της σκευωρίας εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών, από την σύλληψη άνευ άρσεως της ασυλίας του Αρχηγού και Βουλευτών του Κινήματος, μέχρι την αντισυνταγματικά αναστολή της χρηματοδότησής του Κινήματος, από την Βουλή των υποτακτικών.
Στην όλη έκταση της εκθέσεως αναμασιούνται όλες οι ανοησίες των ΜΜΕ εναντίον της Χρυσής Αυγής, σε σημείο μάλιστα να ανακαλείται στην μνήμη το γεγονός ότι ελληνικό εμβατήριο είχε ονομαστεί «ναζιστικό» από τα αργυρώνητα ΜΜΕ.
Η συγκεκριμένη έκθεση έρχεται ως επιστέγασμα στις δηλώσεις Ρουπακιώτη ότι «Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή», αποδεικνύοντας όχι μόνο τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και την κατεύθυνση από την οποία προήλθαν οι εντολές. Βέβαια αυτό που δεν ομολογείται στην έκθεση, λόγω του ότι είναι επίσημο έγγραφο, είναι ότι ο πρόεδρος της AJC ήταν ο πραγματικός εντολέας και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επενέβη και πίεσε μόνο και μόνο επειδή και η ίδια είναι δέσμια των ίδιων κέντρων εξουσίας.
Η απόδειξη, όμως, για την ενοχή του Δαυίδ Χάρις και του σιωνιστικού λόμπι είναι ότι η ομολογία παρεμβάσεως εναντίον της Χρυσής Αυγής, γίνεται σε μία έκθεση περί «θρησκευτικών ελευθεριών» και με κατηγορίες περί «αντισημιτισμού». Αλήθεια, ποια ήταν τα περιστατικά αντισημιτισμού στην Ελλάδα; Κανένα, όπως αποδεικνύει σχετική έκθεση προερχόμενη από τους ίδιους τους σιωνιστές.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Γ.Γ. του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, Βίκτωρ Ελιέζερ: «Παρά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση δείχνει υψηλά επίπεδα αντισημιτισμού, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στην Ελλάδα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο αντισημιτικής βίας εναντίον ατόμων ή εβραϊκών ιδρυμάτων».
Στην έκθεση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραλείπει να επιτεθεί εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αντιγράφουμε σχετικώς από το έγκυρο defencenet.gr:
Το State Department βάζει στο στόχαστρο του την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί της παρέχει προνόμια σε βάρος, άκουσον άκουσον άλλων θρησκευτικών ομάδων. Ποιων δηλαδή; Της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, που η Άγκυρα θέλει να την μετατρέψει σε «τουρκική» με τη βοήθεια βέβαια της κυβέρνησης που ολιγωρεί και εγκληματεί σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αφήνοντας το προξενείο της Κομοτηνής να λύνει και να δένει.
Στην ετήσια έκθεση του για τις «Θρησκευτικές Ελευθερίες» το State Departmentπαρεμβαίνει ωμά σε βάρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υποστηρίζει πως, «η κυβέρνηση χορήγησε προνόμια και νομικά προνόμια στην Ορθόδοξη Εκκλησία -ό,τι δεν παρέχει σε άλλες θρησκευτικές ομάδες- όπως η προνομιακή φορολογία και η θεσμοθετημένη σύνδεση με το κράτος».
Προσθέτει ότι, «γενικά η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων».
Και βέβαια δεν αφήνει αναπάντητο το ερώτημα ποιες θρησκευτικές ομάδες εννοεί.«Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση τροποποίησε το νόμο για να προσληφθούν 240 θρησκευτικοί ισλαμιστές εκπαιδευτικοί για να διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά δημόσια σχολεία της Θράκης, ως εναλλακτική λύση για την ελληνική ορθόδοξη διδασκαλία».
«Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει εξαιρέσεις για τα παράνομα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των οίκων προσευχής και λατρείας στη Θράκη, που στερούνται τίτλους ιδιοκτησίας και δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς, επιτρέποντας έτσι την έκδοση των αδειών για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμηση, ενώ συνεχίστηκε ο σχεδιασμός για το τζαμί στην Αθήνα».
Το State Department δηλαδή τάσσεται κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον ορθοδόξων στην Ελλάδα που είναι το 98-99% του πληθυσμού και υποστηρίζει τους ισλαμιστές στη Δυτική Θράκη και τους λαθρομετανάστες που έρχονται «καραβιές» μέσω της Τουρκίας. Αυτούς που υποστηρίζουν και οι Μπουτάρης και Καμίνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
«Υπήρξαν αναφορές για κοινωνικές καταχρήσεις ή διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα και τις πεποιθήσεις», επισημαίνει στην έκθεση του το State Department σημειώνοντας ότι «η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί σημαντική κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιρροή, που συχνά έχει ως αποτέλεσμα την υποτίμηση των άλλων θρησκειών».
Το πιο σημαντικό όμως για τις ΗΠΑ είναι πώς «ορισμένοι μη Ορθόδοξοι πολίτες εξέφρασαν παράπονα ότι αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή πως δεν ήταν γνήσιοι Έλληνες όταν αποκάλυψαν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις σε άλλους Έλληνες πολίτες» και «μέλη μη ορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων ανέφεραν περιστατικά κοινωνικών διακρίσεων».
defencenet.gr