ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβρασμός στη ΝΔ: Με αυτά που κάνετε, δεν θα επανεκλεγουμε!



Την θεωρία του «αποδιοπομπαίου τράγου» φαίνεται ότι χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για τα «κατορθώματα» του ΕΝΦΙΑ. Όπως διαβάζουμε στα διάφορα καθεστωτικά ΜΜΕ, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή «εξεμάνη»  εναντίον κάποιου συμβούλου του υπουργού, ο οποίος είχε ενημερώσει τους βουλευτές του κόμματος για τον ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά η Καραμανλή είχε έντονο διάλογο με τον υπάλληλο του Χαρδούβελη, χρησιμοποιώντας στο τέλος σκαιούς χαρακτηρισμούς
.

Συγκεκριμένα, η Καραμανλή «εξερράγη» λέγοντας «Να πάει να γ….εί ο Χαρδούβελης» και συνέχισε...λέγοντας ότι «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη».



Θα ήταν μεγάλο λάθος να απομονωθούν αυτές οι δύο φράσεις και να σχολιαστούν ξεχωριστά. Γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο, ενδεχομένως κάποιοι να έπεφταν στην παγίδα και να θεωρούσαν ότι πραγματικά τόσο η Καραμανλή όσο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ «ευαισθητοποιήθηκαν» για το τερατούργημα του ΕΝΦΙΑ και αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίρρηση τους στην σχεδιαζόμενη αυτή κλοπήΣτο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκε και ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος δήλωσε «διαστημικές ανοησίες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος», βάζοντας κι αυτός το όνομά του στον κατάλογο των «ανησυχούντων» και «αντιδρώντων» βουλευτών της ΝΔ.


Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και βρίσκεται στο γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι το κόμμα τους και η κυβέρνηση γενικότερα δεν ευθύνονται για την ληστεία του ΕΝΦΙΑ, φορτώνοντας το νομοθετικό αυτό έκτρωμα σ΄ένα συγκεκριμένο άτομο, δηλαδή τον Χαρδούβελη. Όλη η ουσία του «ενδιαφέροντος» των κυβερνητικών βουλευτών κρύβεται στο επακόλουθο «ξέσπασμα» της Καραμανλή, η οποία μην έχοντας την στοιχειώδη ψυχραιμία και την εμπειρία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους του «αντάρτικου» κατά του ΕΝΦΙΑ«Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη», είπε η πρώην εκφωνήτρια αθλητικών ειδήσεων της ΕΡΤ και αποκαλύφθηκε.



Δεκάρα τσακιστή δεν δίνει αυτή και οι όμοιοί της για το πλήγμα που έχουν υποστεί τα Ελληνικά νοικοκυριά. Η όποια άρνησή της, η οποία φυσικά σε καμία περίπτωση δεν περνά την «κόκκινη γραμμή» της κομματικής νομιμότητας και αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων, έχει να κάνει με τον προσωπικό της φόβο ότι με τέτοια μέτρα τόσο η ίδια όσο και πολλοί συνάδελφοί της κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν και να μείνουν «άνεργοι». Και δεν μιλάμε, φυσικά, για κάποιους μεροκαματιάρηδες του λαϊκού μόχθου, με τις μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό για πολύωρη εργασία και κάτω από τις πλέον δυσχερείς συνθήκες, αλλά για βουλευτές με τις πολλές χιλιάδες ευρώ μισθό και όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν. 

Η ανεργία για τον απλό Ελληνικό Λαό είναι ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης. Για τους βουλευτές η εκπαραθύρωση από τις καρέκλες τους είναι απλώς θέμα λιγότερο πολυτελούς βίου. Επομένως, οι όποιες κραυγές εναντίωσης ορισμένων κυβερνητικών βουλευτών κατά του ληστρικού ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει με την ειλικρινή ευαισθησία και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός μας, αλλά με την εξυπηρέτηση των δικών τους ατομικών συντηρητικών συμφερόντων.


Γιώργος Μάστορας



Έλα κι εσύ στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), από τις Ερείκουσες έως τα προάστια της Αμμοχώστου (ελπίζω ταχέως έως το ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέου) και από το τριεθνές του Έβρου έως την Γαύδο. 
Θέλεις δύο ώρες αεροπορικό ταξίδι από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό (Λάρνακα) αεροδρόμιο του Ελλαδικού χώρου. Όσο περίπου από τις Βρυξέλλες στην Μαδρίτη.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17,000,000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορει­οηπειρώτες, Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. 

3. Έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» στον κόσμο σε κλιματικές συν­θήκες, εναλλαγές τοπίων και βιοποικιλότητα, αλλά δεχόμαστε μόνον 16,000,000 τουρίστες τον χρόνο.

4. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδος πλοίο. Δεύτεροι στον κόσμο (μετά την Ολλανδία) για χώρα του μεγέθους μας. Γιατί δεν δουλεύουν; Ρωτήστε τις «κότες».

5. Διαθέτουμε περίπου 3,000 εμπορικά πλοία. Είμαστε 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1,500 έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

6. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, λευκόλιθο, υδρομαγνησίτη, περλίτη και 2οι σε μπετονίτη. Είμαστε 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη, χρωμίτη και αλουμίνια. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

7. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα και 3οι στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και δεν μπορούμε να ταΐσουμε τον λαό μας.

8. Έχουμε λένε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι 10 τρις δολάρια, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (ΑGI).

9. Έχουμε στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτά­σματα χρυσού της Ευρώπης. Για το Ουράνιο και τα ιχνοστοιχεία στην ίδια περιοχή δεν μας λένε.

10. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας «προϊόν» από τα Πανεπιστήμιά μας, ιδίως σε θετικές επιστήμες, Ιατρική και Τεχνολογία. Ψάξτε το Scopus ή το Google Scholar εάν δεν πιστεύετε.

11. Και για τους «τσαμπουκάδες» γείτονες έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι) και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία...

12. Και για να μην ξεχνιόμαστε. είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέ­σεις στην... Ελβετία.

Αυτή η μεγάλη χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΣ πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη της περηφάνια και οι κάτοικοι της να είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Αυτή η μεγάλη χώρα πρέπει να ξαναβρεί την θέση που της αρμόζει σ’ αυτή την οικουμένη. 
Αυτή η μεγάλη χώρα που την κατάντησαν μπανανία πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Λοιπόν, εχθρός σου δεν είναι ο εαυτός σου, αλλά οι «κότες» και τα μεγάλα ΜΜΕ που τις ταΐζουν. Γι’ αυτό μη μιζεριάζεις, θύμωσε και πέρνα στην Αντεπίθεση, έλα κι εσύ στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ



”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.” 


Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.