ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κόλακας, ο ψεύτης και ο χαλασμός - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου




Ποιος θυμάται τα Εθνικά Θέματα;

“Ο κόλακας κι ο ψεύτης χαλασμοί σου,
της αμαρτίας Πατρίδα, άμυαλη Μάννα,
του κόσμου είσαι το σκύβαλο, απελπίσου!
Σε λειώσανε τα χάδια τα λαοπλάνα
στου κόλακα τα χέρια και στου ψεύτη...”
Κωστής Παλαμάς

Οι παραπάνω στίχοι από τα “Σατιρικά Γυμνάσματα” του Κωστή Παλαμά, οι οποίοι εγράφησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, πριν από εκατό και περισσότερα χρόνια, δυστυχώς παραμένουν επίκαιροι. Και είδαμε μπροστά μας και τον κόλακα και τον ψεύτη του ποιητή με αφορμή την διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να αναλώνονται σε υποσχέσεις, απεραντολογίες και άφθονα “θα”, την ώρα ακριβώς που η Πατρίδα μας βαδίζει, εάν δεν ευρίσκεται ήδη, στον χαλασμό.

Όμως, στο κείμενο αυτό με το οποίο κάθε εβδομάδα επικοινωνώ μαζί σας αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, μέσα από το κελί της φυλακής μου, δεν πρόκειται να.....ασχοληθεί με ζητήματα οικονομίας, ζητήματα τα οποία άλλωστε γνωρίζει ο κάθε Έλληνας από την καθημερινή του ζωή, ο οποίος σίγουρα και δεν θα χορτάσει με τα λόγια των δημαγωγών. Θα ασχοληθώ με τα Εθνικά Θέματα τα οποία απουσιάζουν χαρακτηριστικά από τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων και από τα “παράθυρα” των δημαγωγών του τηλεοπτικού θεάματος. Βεβαίως και αποτελεί γεγονός ότι σε μία κοινωνία εξαθλιωμένη, η οποία διέρχεται μία μεγάλη όχι μόνον οικονομική, αλλά και κοινωνική κρίση είναι δύσκολο οι μάζες και χωρίς μάλιστα την κατάλληλη πρωτοπορία να προβληματισθούν για τα μεγάλα ζητήματα της Πατρίδας, τα οποία όμως υπάρχουν και πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ποιος θα μιλήσει για την Μακεδονία, για την Βόρειο Ήπειρο, για την τουρκική απειλή, για την Ελληνική Κύπρο, ποιος θα εμπνεύσει τον λαό σε αντίσταση εθνική ενάντια σε αυτούς που θέλουν την Πατρίδα μας να αιμορραγεί όταν η εξαθλίωση, ο ατομισμός και ο φιλοτομαρισμός κυριαρχούν παντού; Ποιος περιμένετε να βγει στους δρόμους; Η εθνομηδενιστική αριστερά, που θέλει τα Σκόπια να ονομάζονται “Μακεδονία”; Ή μήπως η διεθνιστική καπιταλιστική κεντροδεξιά, η οποία αρνείται το εθνικό κράτος; Οι μόνοι που θα μπορούσαν να κηρύξουν έναν αγώνα ανένδοτο για τα εθνικά θέματα είναι οι μαχόμενοι Εθνικιστές και αυτοί ευρίσκονται υπό διωγμόν (όχι τυχαία…) με πρώτο και κορυφαίο γεγονός το ότι για πρώτη φορά στην νεότερη Ελληνική Ιστορία οκτώ βουλευτές ευρίσκονται άδικα και παράνομα στη φυλακή.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ» ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

Πολλές οι υποσχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως στην Θεσσαλονίκη. Δεν είχε όμως ούτε μία λέξη να πει για το ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ενώπιόν του, στην διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια έγιναν επίσημα δεκτά και αναγγέλθηκαν με την ονομασία “Μακεδονία” και αυτός που έκτισε μια ολόκληρη πολιτική καριέρα και έριξε μια ολόκληρη κυβέρνηση για το όνομα υποτίθεται της Μακεδονίας, εσιώπησε και η σιωπή του αυτή είναι ένοχη. Έσπευσαν μάλιστα οι διάφοροι υποτακτικοί του σε γαλάζιες υποτίθεται, αλλά στην πραγματικότητα κίτρινες φυλλάδες να γράψουν ότι επρόκειτο περί “γκάφας”, περί ενός απλού λάθους του Άγγλου τελετάρχη... Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Πριν λίγες ημέρες σε τελετή παρασημοφόρησης αξιωματικών των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ με παρόντες Έλληνες Αξιωματικούς, οι Σκοπιανοί φορούσαν φαρδιά πλατιά τα διακριτικά “Μακεδονία” και ουδείς διεμαρτυρήθη.

Στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου καπνός και κουρνιαχτός, οι Αλβανοί πνίγουν κυριολεκτικά τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου αλλάζοντας τον χάρτη των δήμων χωρίς η Ελλάδα να αντιδρά. Ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε ότι έγινε διεθνής διάσκεψη για τα δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή και για την Αλβανία, στην οποία διάσκεψη συμμετείχε η Αλβανία, συμμετείχε ακόμη και η Γαλλία και η Αυστρία, αλλά όχι η Ελλάδα! Στην Κύπρο μας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως προέδρου της Τουρκίας, ο Ερντογάν, έκανε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στα κατεχόμενα. Μία ημέρα πριν, στην τελετή της ορκωμοσίας του, πήγε προκειμένου να τον τιμήσει, ο αντιπρόεδρος του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Βενιζέλος. Τι έννοια είχε η παρουσία του στην ορκωμοσία; Η πράξη αυτή μας θυμίζει τις ορκωμοσίες των βασιλέων του μεσαίωνα, στις οποίες παρίσταντο υποχρεωτικά οι υποτελείς κατά τόπους ηγεμόνες.

Φαίνεται πως η νέα τουρκοκρατία είναι εδώ. Το βλέπουμε στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι ανταγωνίζονται ποιος θα έχει περισσότερες τουρκικές εκπομπές, το βλέπουμε στις προκλήσεις των πρακτόρων της Άγκυρας στην Θράκη υπό την πλήρη αδιαφορία του κράτους του μνημονίου. Ας σημειωθεί ότι πάνω ακριβώς από την Ελληνική Θράκη, ζουν ενάμιση εκατομμύριο μουσουλμάνοι τουρκικής συνείδησης στην Βουλγαρία, οι οποίοι έχουν ιδρύσει κόμμα και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στην Σόφια.

Την ίδια στιγμή το κράτος των Αθηνών, όντας κράτος περιορισμένης ευθύνης, χωρίς εθνική πολιτική, συμμετέχει ολόθερμα στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας, εις βάρος των εθνικών  μας συμφερόντων.

Τη νέα τουρκοκρατία την είδαμε και πριν από λίγες ημέρες στην Βουλή, όταν στο λεγόμενο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο δεν τόλμησε η κυβέρνηση να αναφέρει με το όνομά τους τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων του Πόντου, των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντίθετα, έβαλε ένα γενικόλογο περί γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και οι οποίες είναι 57… Αλήθεια, οι περίφημοι 38 της Ν.Δ. οι οποίοι απαιτούσαν να αναφέρονται με το όνομά τους οι γενοκτονίες τι έκαναν; Ψήφισαν χωρίς αντίδραση το νομοσχέδιο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ευκαιρίας δοθείσης θέλω να αναφερθώ σε όλους αυτούς, οι οποίοι ομιλούν και γράφουν περί “αλησμόνητων πατρίδων”. Σε όλους αυτούς, λοιπόν, θα πω το εξής: Αλησμόνητος μπορεί να είναι ο παππούς τους ή η γιαγιά τους, που καλά κάνουν και δεν τους λησμονούν και τρέφουν τρυφερά αισθήματα νοσταλγίας στην μνήμη τους. Η Μικρά Ασία, ο Πόντος, η Ιωνία όλες αυτές οι Ελληνικές Πατρίδες δεν είναι κάποιος νεκρός που τον θάψαμε, τον κλάψαμε και σήμερα τον θεωρούμε “αλησμόνητο”. Δεν είναι “αλησμόνητοι” όλοι αυτοί οι ιεροί και καθαγιασμένοι με αίμα τόποι των Ελλήνων με τις χιλιάδες χρόνια Ιστορίας. Δεν υπάρχουν “αλησμόνητες πατρίδες”, παρά μόνον σκλαβωμένες Πατρίδες και αυτό αποτελεί καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη και Εθνικιστή να το πιστεύει άσχετα από τις σημερινές ιστορικές περιστάσεις.

Ένα μήνυμα λοιπόν, προς όλους αυτούς που στο καιρό του μνημονίου, της εξαθλίωσης και της κοινωνικής σαπίλας νομίζουν πως έχουν ξεχαστεί, πως έχουν εξαφανίσει τα εθνικά θέματα, ένα μήνυμα βγαλμένο από την Ιστορία. 

Όποιος λαός δεν έχει παρελθόν, δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον και αυτοί που επιθυμούν να θάψουν το ιστορικό παρελθόν, στην πραγματικότητα θέλουν να θάψουν αυτό το ίδιο το μέλλον του μεγάλου μας Έθνους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ