ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΠΑΣΟΚ



Αυτός που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ». Ο συνομιλητής μου είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Η κόρη που έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. «Και ο υδραυλικός που ακόμη δεν κόβει απόδειξη, κι αυτός ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει».


Ο κατάλογος με τα παραδείγματα είναι μακρύς και περιλαμβάνει διάφορες περιπτώσεις απατεώνων της διπλανής πόρτας - η λαμογιά της καθημερινότητας. Μα όλοι αυτοί ήταν ΠΑΣΟΚ πριν από την κρίση και τότε δεν τους στηλιτεύατε, ο αντίλογος. «Τότε η χώρα δεν είχε χρεοκοπήσει, τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», η απάντηση.
Τα λένε και τα πιστεύουν. Θεωρούν ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, και ότι αυτό ήταν κανονικό, πάντως όχι επιλήψιμο, πριν το ελληνικό καράβι πέσει στην ξέρα. Και ότι μετά το μνημόνιο οι πελάτες στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης, θα πετύχει την επιστροφή στο status quo ante. Πιστεύουν επίσης ότι ομάδες συμφερόντων και οικονομικοί παράγοντες που έχασαν προνόμια ή ανησυχούν ότι θα χάσουν προνόμια μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένοι κάτω από το αντιμνημονιακό πέπλο. Αυτό που οπωσδήποτε συμβαίνει είναι ότι μέσα στο αγριεμένο πλήθος χώθηκαν και διάφοροι επαγγελματίες της εξουσίας - πολιτευτές, συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι γενικών καθηκόντων.
Η περιγραφή μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν βγάλει κανείς τις γενικεύσεις και τις απλουστεύσεις, σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει συμβεί. Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν μετακινηθεί μόνο οι χειρότεροι της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, το μείγμα είναι περισσότερο σύνθετο, ο μπαξές του ΣΥΡΙΖΑ έχει απ όλα, άνθη του καλού και άνθη του κακού.
Σημασία δεν έχει τόσο η πίκρα του ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του που έγιναν αντίπαλοι, και μάλιστα φανατίζονται, όσο η συντήρηση του κώδικα συνεννόησης μεταξύ της κοινωνικής κεντροαριστεράς και του κομματικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ εκπαίδευσε τον κόσμο του στις παροχές, στον λαϊκισμό, στον κρατισμό, στον πελατειασμό, στον ελληνοκεντρισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε και το κοινό και τη μέθοδο.
Ο Αλέξης Τσίρας φτάνει στο σημείο να μιμείται ακόμη και τον τόνο της φωνής, τις παύσεις στις ομιλίες ή τις κινήσεις των χεριών του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν κρύβει ότι αντιγράφει τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ότι ονειρεύεται ένα νέο 1981.
Η σύγχρονη εκδοχή του συνθήματος «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάδρο συνυπάρχουν ο Κοτσακάς, ο Φωτόπουλος, ο Πάντζας, ο Κουρουπλής, αξιόλογοι καθηγητές όπως ο Κ. Τσουκαλάς και ο Ν. Κοτζιάς. Στις παρυφές βρίσκονται πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη και πλήθος βουλευτών που διεκδικούν μια ακόμη ευκαιρία μέσα από τα ψηφοδέλτια του σημερινού πρώτου κόμματος. Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καίγονται από την επιθυμία να φύγουν αριστερά, αλλά δεν το ομολογούν για λόγους τακτικής ή για να μην κάψουν το σενάριο ή επειδή δεν βλέπουν πόρτα ανοιχτή και επεξεργάζονται στο παρασκήνιο τις συνέργειες της επόμενης μέρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν ΠΑΣΟΚ εκτός κυβέρνησης. Ασφαλώς και υπάρχει μέσα του ένα κομμάτι με ισχυρό αξιακό κώδικα και την αθωότητα της ανιδιοτελούς Αριστεράς αλλά η εκτίναξη των ποσοστών έγινε με τον εκπασοκισμό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πάρα πολύ, τους χωρίζει η εξουσία, όχι το μνημόνιο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπλέχτηκε με τα μνημόνια επειδή έτσι τα έφερε η συμμετοχή στην εξουσία, όχι επειδή τα πίστευε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει με τα λόγια τα μνημόνια για να έρθει στην εξουσία, όχι επειδή έχει ένα σχέδιο για να τα αντικαταστήσει.
Έτσι, ο κύριος με το πλαστό πτυχίο και η κόρη που έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας μπορεί να μην αισθάνονται ότι έκαναν μετακόμιση, αλλά μια απλή ανακαίνιση του σπιτιού τους.
ΠΗΓΗ: athensvoice

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΑΚΡΟΠΟΛΗ”: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!



Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ακρόπολη”από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται παράνομα έγκλειστος με τους υπόλοιπους βουλευτές του Κινήματος.

Παρασκευή απόγευμα. Το καρτοτηλέφωνο του διαδρόμου της πτέρυγας που φιλοξενεί τους άδικα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής… είναι κατειλημμένο! Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, αποκλεισμένος απ όλα τα ΜΜΕ, δίνει με ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις του κόμματος του σχετικά με τις νέες πολιτικές εξελίξεις, που προέκυψαν από την «ελεημοσύνη» για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η υπό προθεσμία υποτακτική συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, σε μία συνέντευξη – ποταμό στην εφημερίδα μας.

Ν.Μ.: Θέλω εκ μέρους όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και των χιλιάδων στελεχών και μελών μας σε όλη την Ελλάδα να σας ευχηθώ ολόκαρδα κάθε επιτυχία στη νέα εκδοτική προσπάθεια που κάνετε με την έκδοση και Κυριακάτικου φύλλου. Είναι τεράστιο το επίτευγμα σας αφού γνωρίζω πολύ καλά ότι παλεύετε με τα θηρία του συστήματος, όπως άλλωστε και εμείς.Είμαι ο Αρχηγός του 3ου πολιτικού κόμματος στη χώρα μου και είμαι αποκλεισμένος από κάθε δυνατότητα για να επικοινωνήσω με τους 600.000 ψηφοφόρους που μας τίμησαν. Ακόμη και οι δήθεν Νεοδημοκρατικές φυλλάδες  που παριστάνουν τις φιλοπατριωτικές ανήκουν στη γαλάζια καμαρίλα που έχουν εντολή να μην αφιερώνουν στην Χρυσή Αυγή ούτε μονόστηλο. Έχουν καταντήσει υπηρέτες του Βενιζέλου.
«Α»: Κ. Μιχαλολιάκο την Δευτέρα θα ξεκινήσει στη βουλή η συζήτηση που προκάλεσε η συγκυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα παραστείτε;

Ν.Μ.: Είμαστε προφυλακισμένοι, οι Συναγωνιστές μου κι εγώ όπως πολύ καλά γνωρίζετε με εντολή Σαμαρά και Βενιζέλου. Τα πολιτικά μας δικαιώματα, επειδή προφανώς μπορεί να το ξέχασαν πάνω στην πρεμούρα τους, δυστυχώς γι αυτούς δεν μας τα έχουν στερήσει! Παρ’ όλα αυτά όμως δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα ως έχουμε δικαίωμα. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε επί Στάλιν. Φυσικά όλοι οι βουλευτές που παράνομα βρισκόμαστε εντός των φυλακών ζητήσαμε να λάβουμε άδεια όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της φυλακής για να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας.Δεν θα τολμήσουν όμως να εφαρμόσουν το νόμο. Ξέρουν τι τους περιμένει! Θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μεθόδους αποκλεισμού τους σε βάρος της Χρυσής Αυγής και αυτή την φορά.

«Α»: Από τα κομματικά σας έντυπα, από την ιστοσελίδα σας αλλά και από τις διαδικτυακές παρεμβάσεις που κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης έχω διαπιστώσει ότι μιλάτε ανοιχτά πλέον για ωμή προδοσία του Σαμαρά για το όνομα της Μακεδονίας. Γιατί το λέτε αυτό;

Ν.Μ.: Ομιλούμε και για τον Σαμαρά και για τον Βενιζέλο. Έχουν συμφωνήσει στο όνομα αλλά φοβούνται να το πουν στον Ελληνικό λαό. Σε συνεντεύξεις που δίνουν, «στημένοι» δημοσιογράφοι ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία, και η πολιτική συμμορία της συγκυβέρνησης δεν τολμά να αρθρώσει λέξη διαφωνίας. Σ’ όλα τα διεθνή φόρουμ ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς υπογράφουν συμφωνίες με το κράτος των Σκοπίων που στα έγγραφα φέρουν τον τίτλο Μακεδονία. Κανένα όμως μέσω ενημέρωσης κ. Σπίνο, ενώ το γνωρίζει δεν λέει λέξη. Οι καναλάρχες και οι εκδότες χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και είναι όμηροι των κοινών εκβιαστών που κυβερνούν.

«Α»: Με την δίκη σας τι θα γίνει;

Ν.Μ.: Αν είχα την δυνατότητα θα επέβαλα να γίνει αύριο το πρωί! Τα «παπαγαλάκια» των «λαχανοφυλλαδων» γράφουν ότι εμείς με διάφορους τρόπους κωλυσιεργούμε την διεξαγωγή της. Τους προκαλώ! Να ξεκινήσει η δίκη αύριο το πρωί. Σε δέκα μέρες θα έχει καταρρεύσει η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έγινε ποτέ στην πατρίδα μας σε βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Βρίσκονται σε πανικό. Μας έκλεισαν φυλακή, καταδιώκουν σε όλη την χώρα τα στελέχη μας, δεχόμαστε δημοσιογραφικό κανιβαλισμό, ακόμη και από τις περιβόητες υποτιθέμενες Νεοδημοκρατικές φυλλάδες και παραμένουμε ακλόνητοι στην τρίτη θέση. Το πιστεύω απόλυτα. Η Χρυσή Αυγή τις επικείμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα θα είναι δεύτερο κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση.

«Α»: Γιατί το λέτε αυτό;

Ν.Μ.: Τα ξένα κέντρα που έδωσαν εντολή στον υπόδουλο Σαμαρά να διαπράξει κάθε τι παράνομο και να μας κλείσει φυλακή έχουν «ετοιμάσει» και το «αύριο». Θέλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ. Επειδή φοβούνται ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά δημιούργησαν και το «Ποτάμι». Ό,τι σχεδιασμούς και να κάνουν κ. Σπίνο, σε αυτούς δεν μπορούν να υπολογίζουν ως συνεργαζόμενους την Χρυσή Αυγή. Η σκευωρία θα τελειώσει. Θα βρεθούμε ξανά στην βουλή και εκεί θα λογαριαστούμε με όλους. Η πατρίδα πρέπει να σωθεί και είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε γι αυτό μαζί με όλους τους Έλληνες.

«Α»: Κ. Μιχαλολιάκο σας ευχαριστώ για την συνομιλία που είχαμε.

Ν.Μ.: Εγώ σας ευχαριστώ γιατί είστε, όλοι στην «Ακρόπολη» γνήσιοι Έλληνες. Μαθαίνω τον λυσσαλέο πόλεμο που σας κάνει η συμμορία του Μαξίμου αλλά να γνωρίζετε ότι έχουν οι καιροί γυρίσματα! Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Θέλω να κατανοήσετε, ενώ γνωρίζω ότι θέλετε να με ρωτήσετε και άλλα πράγματα, ότι πρέπει να δώσω το καρτοτηλέφωνο που συνομιλούμε και στους άλλους συναγωνιστές μου βουλευτές να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους. Να μιλήσουν με τα παιδιά τους

«Α»: Να δηλώσετε χαιρετισμούς σε όλους

Ν.Μ.: Σας διαβάζουν και σας εκτιμούν. Καλό βράδυ.