ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!



Επηρεάζει η κατάσταση στην Ελλάδα την διεθνή οικονομία;

Πόσο επηρεάζουν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο; Ελάχιστα ως καθόλου, θα σπεύσουν να απαντήσουν οι συνήθεις ξερόλες. Ωστόσο, αυτοί που πράγματι ξέρουν, υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτές τις μέρες, ο Λ. Μακ Ντόναλντ, αντιπρόεδρος της διαβόητης Lehman Brothers και ανώτερο διευθυντικό στέλεχος- επικεφαλής ζητημάτων επί πιστώσεων, μετοχικών αξιών και στρατηγικής πολιτικής στις ΗΠΑ, του χρηματοοικονομικού οίκου Newedge USA, έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι Αμερικανοί επενδυτές πρέπει να ανησυχούν για την Ελλάδα».

Αντιπρόεδρος Lehman Brothers: Ότι συμβαίνει στην Ελλάδα επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές!

Ιδού τι είπε: «Η κύρια ανησυχία των αγορών πριν από δύο χρόνια ήταν η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ωστόσο, νέες ανησυχίες προερχόμενες από την Ελλάδα θα μπορούσαν εκ νέου να έχουν τρομερές συνέπειες στις παγκόσμιες αγορές, Η Ελλάδα δεν βγήκε (από την ΕΕ) το 2012, όμως η εν λόγω απειλή οδήγησε τον Ιούνιο του 2012 τις αμερικανικές μετοχές σε πτώση 9% με 11%. Μόλις το περάσαμε αυτό και πιστεύω ότι ένα μέρος της ρευστοποίησης, οφείλεται στην κατάσταση στην Ελλάδα που επηρεάζει την ευρωζώνη. Οι ανησυχίες για την Ελλάδα αντικατοπτρίζονται στα επιτοκιακά περιθώρια (spreads) των ελληνικών ομολόγων, έναντι των αντίστοιχων γερμανικών. Καθώς ο φόβος για νέα χρεοκοπία της χώρας εντάθηκε, το spread ανέβηκε. Επομένως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα επηρεάζει άλλες χώρες».

Ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων!

Τα αναφέρω αυτά, για να δείτε τις τεράστιες δυνατότητες διαπραγμάτευσης που έχει μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και μόνο με την απειλή αποχώρησης από την ευρωζώνη, μπορεί να ταρακουνήσει τον κόσμο ολόκληρο! Κι όλα αυτά τα χρόνια, οι Σαμαροβενιζέλοι δεν χρησιμοποιούν το τρομερό αυτό όπλο (όπως δεν το χρησιμοποίησαν και οι προκάτοχοί τους, ο Jeffrey και η… εθνοσωτήριος του Παπαδήμου) κι ούτε πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν ποτέ, γιατί –ως γνωστόν- είναι ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από δαύτους.

ΣΥΡΙΖΑ: Το’ χουμε πει 100 φορές, όχι μονομερείς ενέργειες!

Αλλά τι γίνεται με τον mister Tsipra, τον… μνημονιοσχίστη, που κατά τα φαινόμενα θα τους διαδεχθεί; «Το’ χουμε πει εκατό φορές, δεν πρόκειται να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες», είπε τις προάλλες εμφανώς εκνευρισμένος –γιατί τον ρωτούν συνεχώς το ίδιο- ο «οικονομικός εγκέφαλος» του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης, σε τηλεπαράθυρο του ΣΚΑΪ. Το ίδιο δε, επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς απευθυνόμενα στο εξωτερικό, παρά στο εσωτερικό της χώρας. Το εστί μεθερμηνευόμενον: «μην ανησυχείτε καθόλου διεθνείς τοκογλύφοι. Επιτρέψτε μας να κυβερνήσουμε και σας βεβαιώνουμε πως θα είμαστε καλά κορίτσια»!

Ότι γράφει δεν ξεγράφει!

Το περιοδικό Economist είναι αυτό που λέμε  μια έκδοση «διεθνούς κύρους», καθώς είναι όργανο των παγκόσμιων εξουσιαστών κι ότι γράφει, δεν… ξεγράφει. Σε πρόσφατο, λοιπόν, άρθρο αυτού του άριστα πληροφορημένου περιοδικού, σχετικώς με τις μέλλουσες πολιτικές εξελίξεις στη μνημονιακή Μπανανία Σαμαροβενιζελιστάν, υπό τον τίτλο «Ελληνική διάσωση: Όχι τόσο γρήγορα», προαναγγέλλεται κατ’ αρχάς η πτώση των Σαμαροβενιζέλων. Το περιοδικό αναφέρει ότι η πτώση θα επέλθει κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου της «δημοκρατίας» τους, υπονοώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί και με ανταρσία ομάδας βουλευτών του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ: «…ακόμη και κάποιοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποφασίσουν να στρέψουν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ»
.
Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται!

Από κει και πέρα, προαναγγέλλεται η άνοδος του SYRIZA στην εξουσία, σε συγκυβέρνηση με το σιγαλό ποταμάκι του μπομπολανθρώπου Σταύρου ή (αν δεν τους βγαίνουνε τα κουκιά) και με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ: «…θα υποχρεωθεί να σχηματίσει συνασπισμό με άλλα αριστερά κόμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι». Βέβαια, ο Economist αποφεύγει να αναφερθεί σε πιθανότητα «μεγάλης συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών συγγενών και φίλων), που θα είναι μια λύση έσχατης ανάγκης για το σάπιο σύστημα, αλλά προφανώς τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Economist: ο mister Tsipras έχει δηλώσει υποταγή

Τέλος, το εγκυρότατο περιοδικό, για να διαλύσει τυχόν ανησυχίες των «εκλεκτών» αναγνωστών του για το ποιόν των συριζαίων, τους διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος ο mister Tsipras –παρά τα παραμυθάκια που πουλάει στο εσωτερικό της χώρας- έχει δηλώσει υποταγή στα παγκόσμια συμφέροντα: «Ο Αλέξης Τσίπρας οικοδομεί γέφυρες με τους Ευρωπαίους ηγέτες, τις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση. Έτσι, αν και επιμένει ακόμη ότι οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να διαγράψουν το ήμισυ του δημόσιου χρέους, για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν είναι πλέον ο αδιάλλακτος που το 2012 υποσχόταν να σκίσει το “βάρβαρο Μνημόνιο” εάν ανερχόταν στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας έχει σιωπηρά προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους δυνητικούς επενδυτές ότι υπό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα είναι ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις μέλος της ευρωζώνης».

Η Χρυσή Αυγή θα τα φέρει όλα τούμπα!

Ποιο είναι το συμπέρασμα απ’ όλα τούτα; Ότι, εναλλακτικές λύσεις εντός του συστήματος δεν υπάρχουν! Είναι όλοι τους ίδιοι, υποταγμένοι στα ίδια συμφέροντα, αυτά των διεθνών εξουσιαστών-τοκογλύφων. Κι αν φύγετε από τη μία συστημική επιλογή και πάτε στην άλλη, στο τέλος θα λέτε πάλι «τι μ… ήμουνα» και θα… κόβετε τα χέρια σας που τους ψηφίσατε! Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, πως μόνο η Χρυσή Αυγή τους χαλάει τη σούπα, γι’ αυτό και την κυνηγάνε μανιωδώς! Και μόνο μια ισχυρή Χρυσή Αυγή, αρχικά ως εθνική αξιωματική αντιπολίτευση και εν συνεχεία ως εθνική κυβέρνηση της χώρας, μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα και ν’ αλλάξει τον ρου της ιστορίας!

(Το παραπάνω δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί)

Αντίοχος

Χιλιάδες Εθνικιστές τίμησαν την Μνήμη των Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη

Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα


Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"


«Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα, για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί» Αυτό το στίχο του μοναδικού Ελληνα πολιτικού που έκανε πράγματι αντίσταση στην Επταετία, του Αλέκου Παναγούλη, διαλέγω για να υπενθυμίσω το χρέος όλων για αντίσταση σε καιρούς που απαιτούν όχι μνημόσυνα αλλά αγώνα. Να θυμήσω ότι ο Παναγούλης δολοφονήθηκε την 1-5-1976, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα δημοσιοποιήσει τα αρχεία της ΕΣΑ τα οποία είχε στα χέρια του. Αμέσως μετά τον θάνατό του, τα αρχεία εξαφανίσθηκαν, και πολλά μέλη του νέου καθεστώτος ανάσαναν με ανακούφιση.
Οι «δηλωσίες», ξεπλυμένοι από την φρενήρη προπαγάνδα θα εκμεταλλεύονταν επί σαράντα χρόνια το όνομά του Παναγούλη για να εμφανιστούν, πλαστογραφώντας την Ιστορία, ως «αντιστασιακοί» και «συναγωνιστές» του. Σε όσους σήμερα υποστηρίζουν με προσποιητή σεμνότητα πως οι δυο Χρυσαυγίτες, οι δύο νέοι που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ προ των Γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, θα αναπαυτούν με ένα κεράκι, ίσως και με ένα σταυροκόπημα «μακριά από μας».
Σε όσους ακόμη ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία, τόσο οι φυσικοί αυτουργοί, αλλά, κυρίως, οι ηθικοί αυτουργοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων με τις δηλώσεις τους και με το «κλίμα» που δημιούργησαν, ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που φυλάκισαν παράνομα και ετσιθελικά, με κριτήρια αυτό που θεωρούν δημοκρατικότατα «εκλογική «τους» πελατεία», τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, και οκτώ εκλεγμένους βουλευτές, έχουν σε κατ’ οίκον περιορισμό δύο άλλους και έχουν φιμώσει από τον δημόσιο λόγο άλλους δύο. Σε όλους αυτούς λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση την οποίαν μόλις πριν δυο μέρες οι εκπρόσωποι των δικαστικών αποκάλεσαν «κίνδυνο για την Δημοκρατία», πρέπει να φύγει.
Εκείνο το απόγευμα του Νοεμβρίου, μόλις είχαμε κλείσει την ύλη του «Εμπρός» όταν η είδηση κυκλοφόρησε στην αρχή συγκεχυμένη, αλλά στη συνέχεια ξεκάθαρη, κάνοντας τα νεύρα μας να μουδιάσουν. Σφίξαμε τα χείλη και το Εμπρός έκανε νέα έκδοση για την Αθήνα, με τίτλο αυτό που ήταν πλέον ολοφάνερο. Η κλιμάκωση της κυβερνητικής αλητείας, της προπαγάνδας των ΜΜΕ , αλλά και, κυρίως, το κήρυγμα μίσους και διχασμού του ίδιου του Πρωθυπουργού που με διακοίνωση ωσάν να επρόκειτο για πολεμικό ανακοινωθέν, κήρυξε τον πόλεμο σε μισό και πλέον εκατομμύριο Ελληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και όχι το ξεφτισμένο και υποκριτικό απολιφάδι της ΝΔ, είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία των δύο παιδιών της Χρυσής Αυγής.
Κι εκεί που ο άθλιος νενέκος υποστήριζε πως θα «έλιωνε» (!) τη Χρυσή Αυγή, όπως αρμόζει βεβαίως σε Δημοκράτη πολιτικό και Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, οι Ελληνες του απάντησαν, παρά τις φυλακίσεις, παρά τις δολοφονίες, παρά τον καταιγισμό της μαζικής προπαγάνδας, πηγαίνοντας τη Χρυσή Αυγή από το 7 στο 9,5%.
Έναν ακριβώς χρόνο μετά, οι Εθνικιστές θα τιμήσουν τους ήρωες ενός δίκαιου, τίμιου και αγνού αγώνα, όσες αντισυγκεντρώσεις κι αν ετοιμάσει η δουλοπρεπής Δεξιά του «Εάμ-Ελάς-Αντώνης Σαμαράς» που βεβήλωσε, τον Σεπτέμβριο, τον Μελιγαλά. Την απάντηση στις δολοφονίες των δύο Χρυσαυγιτών, την έδωσε η ίδια η Χρυσή Αυγή ζητώντας αυτοσυγκράτηση και εθνική ενότητα εκεί που ο Σαμαράς έσπειρε διχασμό και εμφυλιοπολεμικό μίσος. Στις δεκάδες επιστολές που απαιτούσαν «να γίνει κάτι» η εφημερίδα μας απαντά «υπεράνω όλων Ελλάς».
«Τα δάκρυα που στα μάτια μας θα δείτε ν’ αναβρύζουν ποτέ μην τα πιστέψετε απελπισιάς σημάδια. Υπόσχεση είναι μοναχά γι’ Αγώνα», έγραψε το πρώτο πολιτικό θύμα της Μεταπολιτευτικής μαφίας.
Γιώργο και Μάνο, ακούστε εκεί ψηλά. Είμαι βέβαιη ότι ακούτε, ότι βλέπετε, και ότι οι ψυχές σας αγαλλιάζουν και θα αναπαυθούν με την εκπλήρωση των όσων ευχηθήκατε, όσων ελπίσατε, όσων αγωνιστήκατε να κατακτήσει το Έθνος. Αθάνατοι!































«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ» 
– ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Μπορεί τα… κανόνια του… συριζόνε να έχουν σιγήσει προς την κατεύθυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας (παρόλα τα μεγάλα λόγια – που αποδείχτηκαν φούμαρα και όνειρα θερινής νυκτόςότι «από τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους»…), αλλά βαράνε αβέρτα προς την κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής.


Έτσι, συνιστωσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά», έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας «συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014», όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος:


«Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αποφασίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. 

Η 9η Νοέμβρη είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων… 

Στην Αθήνα εν όψει της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης ετοιμάζεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Επίσης θα γίνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής: πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει αντικυβερνητικές εκδηλώσεις; Προφανώς, μόλις θα γίνει κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή!

-Το σφυροδρέπανο ΚΚΕ στήνει συνεχώς «αντιφασιστικές» -και ποτέ αντικυβερνητικές- εκδηλώσεις. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι συνιστωσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ –αντί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη και μπορεί να πέσει ακόμα και μ’ ένα… φύσημα. Γιατί άραγε; Από ποιους είναι βαλτοί;

Αντίοχος

Η ιστορία του ρατσισμού.