ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Bankingnews: Ο Σαμαράς θα πληρώσει την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την απαράδεκτη στάση του στην Χρυσή ΑυγήΤα σενάρια για τις εκλογές και η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής.



Ο Σαμαράς αν δεν είχε συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και αν δεν είχε εκδιώξει την Δεξιά από την ΝΔ....θα είχε άλλη πολιτική τύχη.... Γιατί η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ευθύνεται η κυβίστηση μεταξύ πρώτου και δεύτερου μνημονίου;

Το πρώτο μνημόνιο το αποδοκίμασε και το δεύτερο μνημόνιο το θεσμοθέτησε και εφάρμοσε. Ναι, ευθύνονται η ΝΔ και ο Σαμαράς. Η ΝΔ και ο Σαμαράς, συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ, σχημάτισαν κυβέρνηση και άφησαν το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά και να ελέγχει μηχανισμούς, τράπεζες και δημόσιο τομέα. Οι αλληλοκατηγορίες 40 ετών πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων, για το καλό της Ελλάδος οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι συνεργάστηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεργάζεται με την ΝΔ και αύριο με πολύ άνεση θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας της εξουσίας. Ναι ευθύνονται η ΝΔ και ο Σαμαράς. Η ΝΔ και ο Σαμαράς παρουσίασαν σχέδια εξόδου από τα μνημόνια, success story, ανάπτυξη….αλλά πάλι η Ελλάδα που και καλά γύρισε σελίδα, βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2011-2012 σε αδιέξοδο και πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο τέλος του 2014. Ναι, ευθύνονται η ΝΔ και ο Σαμαράς. 

Η ΝΔ και ο Σαμαράς, υιοθετώντας μια αμφίρροπη και αμφίσημη στρατηγική έδιωξαν τον δεξιό ψηφοφόρο από την ΝΔ. Το αποκάλεσαν λαϊκοδεξιό, το αποκάλεσαν ακροδεξιό και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Ο δεξιός ψηφοφόρος δεν θα επιστρέψει στην ΝΔ, αυτό είναι οριστικό. Ναι, ευθύνονται η ΝΔ και ο Σαμαράς. 

Η ΝΔ και ο Σαμαράς επέδειξαν και μια απαράδεκτη στάση στο μείζον θέμα της Χρυσής Αυγής. Τους κατηγόρησαν για εγκληματίες, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Σαμαράς καθοδήγησε την δικαιοσύνη ώστε να βγάλει από την μέση την Χρυσή Αυγή…γιατί του έπαιρναν ψήφους (αυτό υποστήριξε ο Μπαλτάκος).

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε και έφερε τον Σαμαρά να στέλνει μήνυμα στον Ντογιάκο…3 βουλευτές της χρυσής Αυγής….να τους γαμήσει ακριβώς αυτή την λέξη χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει ότι όχι απλά υπάρχει όσμωση κυβέρνησης και δικαιοσύνης αλλά η κυβέρνηση καθοδηγεί την δικαιοσύνη.



Εγείρεται τεράστιο θέμα δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας, αν αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο είναι αληθές. Ο πρωθυπουργός δίνει εντολές σε ένα παναθηναϊκάκια δηλαδή τον εισαγγελέα Ντογιάκο να φερθεί αμείλικτα σε 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Με ποιο δικαίωμα ο Σαμαράς πήρε τηλέφωνο και με ποιο δικαίωμα ο Ντογιάκος δέχθηκε την εντολή. Αν αποδειχθεί – μέλλει να αποδειχθεί η γνησιότητα του ηχητικού ντοκουμέντου – ότι ο Σαμαράς επιβάλλει στην δικαιοσύνη τι να πράξει τότε η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί καθώς έχει καταρρεύσει η διάκριση των εξουσιών. 

Παρ΄ όλα αυτά η προπαγάνδα έχει πιάσει προφανώς και δημιουργήσει έντονα ενοχικά χαρακτηριστικά και έτσι ακόμη και στην ΛΟΓΙΚΗ…. οι βουλευτές κωφεύουν.

Η βουλή ήρε την ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής με το αιτιολογικό ότι… χρησιμοποίησε προϊόν υποκλοπής. Η βουλή δεν πήρε καμία θέση στα όσα ο Μπαλτάκος γραμματέας της κυβέρνησης είχε αποκαλύψει. Η βουλή προκλητικά αποσιώπησε τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου ότι ο Σαμαράς ελέγχει και καθοδηγεί την δικαιοσύνη και ήρε την ασυλία του Κασιδιάρη…γιατί χρησιμοποιούσε κρυφή κάμερα. Πρόκειται περί θεατρινισμού.

Οι βουλευτές αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων γιατί κυριάρχησε η συλλογιστική της κυβέρνησης «θάψτε ότι μπορεί να βοηθήσει την Χρυσή Αυγή». Η χθεσινή εικόνα της βουλής… να καταδικάζει θεσμικά ένα βουλευτή που προσπάθησε να υπερασπιστεί το κόμμα του που διώκεται και να αδιαφορεί για τις εξωφρενικές καταγγελίες του Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι…υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική βουλή. Μόνο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ πήραν θέση και ταυτίστηκαν με την λογική.

Ο Σαμαράς δυστυχώς έχει παγιδευτεί και πλέον οι εξελίξεις τον έχουν ξεπεράσει. Η ΝΔ μετεξελίσσεται σε Πολιτική Άνοιξη και ο Σαμαράς από πρωταγωνιστής κινδυνεύει να γίνει κομπάρσος της πολιτικής ζωής. 

Δεν αποδομούμε τον Σαμαρά, καθώς υπήρξαν και θετικές πρωτοβουλίες στην οικονομία και την Ελλάδα, ωστόσο χρησιμοποίησε τακτικές και στρατηγικές που μόνο καθεστώτα και ακραίοι τύποι της νύκτας που υποτροπιάζουν στην παρανομία.... χρησιμοποιούν για να εξοντώσει πολιτικούς του αντιπάλους. 

www.bankingnews.gr

Τα σενάρια για τις εκλογές 
και η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής


Όσο πλησιάζουμε προς τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του ΠτΔ, τόσο θα πληθαίνουν τα σενάρια (υπαρκτά και μη) γύρω από τις διεργασίες στην πολιτική σκακιέρα.

Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με τα όσα διέρρευσε η BNP Paribas. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν ο Σαμαράς να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, εφόσον εκλεγεί ΠτΔ. Ελπίζει ότι με μια τέτοια δέσμευση θα στρέψει αρκετούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Δήμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το ότι η τράπεζα αυτή θεωρεί ότι με μια τέτοια προοπτική θα επωφεληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το μόρφωμα του Τσίπρα δεν επιζητεί στην πραγματικότητα εκλογές τώρα.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τη φημολογία ότι η Μέρκελ είναι εξοργισμένη με τον Σαμαρά, καθώς θεωρεί ότι εξαπατήθηκε από αυτόν και πιστεύει ότι δεν πρόκειται να πιάσει τους 180 βουλευτές, όπως της είχε υποσχεθεί. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα «ρίξει» τον Σαμαρά από την πρωθυπουργία, επαναφέροντας την περίπτωση του σεναρίου για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, μια επανάληψη δηλαδή της έκτακτης κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί και του κατά πόσο κάποιο από τα δύο προαναφερόμενα σενάρια μπορεί να είναι πραγματοποιήσιμο, η ουσία βρίσκεται στο ότι η θητεία της κυβέρνησης αυτής, είτε αυτούσιας είτε μεταλλαγμένης «ειδικού σκοπού» για λίγους μήνες ακόμα, δεν πρέπει να παραταθεί ούτε για μια ημέρα επιπλέον. 

Οι εκλογές, ως γέννημα της αδυναμίας της συγκυβέρνησης να εκλέξει τον νέο επικυρωτή των μνημονιακών νόμων, στις 1 ή 8 Φεβρουαρίου, αποτελούν μονόδρομο για την απαλλαγή από τη χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ανεξαρτήτως από τη νέα μορφή συγκυβέρνησης που θα προκύψει μετά από αυτήν την εκλογική διαδικασία, η ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο θα αποτελεί τον καλύτερο και μοναδικό εγγυητή για την Εθνική και Κοινωνική Αντιπολίτευση στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων υποτακτικών τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ