ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

4 Πασόκ θα κατέβουν τελικά στις εκλογές.

Το κλεφτοαπασόκ του Βενιζέλου, 
το κλεφτοπασόκ του Τσίπρα, το κλεφτοπασόκ του Θεοδωράκη και το κλεφτοπασόκ του Παπανδρέου.


Το κλεφτοπασόκ του Βενιζέλου έφτασε να κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι ιδρύει «το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα» και ότι «συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του».ΚΛΑΑΑΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
 
«Ποιος είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010, να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα του; 

Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως «αντιμνημονιακή»

Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά» τόνισε η κυρία Καϊλή, η οποία προφανώς δεν ξεχνάει πως έχασε την έδρα της από τον ΓΑΠ.

Κ. Καϊλή μας, ο ΓΑΠ είναι ανήθικος και παράλογος γιατί μας έχωσε στα μνημόνια.

Κατανοούμε πως με εντολή Βενιζέλου είπατε πως ενοχλεί το Πασοκ γιατί ιδρύει «το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα». Το Ποτάμι ας πούμε, δημιουργήθηκε μετά από παν-λαϊκό αίτημα; Αφού κι εκεί δικοί σας είναι.

Δεν ξέρω αν πρέπει να αρχίσω να γελάω ή να κλαίω…

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο 20ήμερο έχουμε να δούμε …Πολλές παραστάσεις…

Βρε ούστ από δω παλιοκλεφταράδες.

Θοδωρής Τσέλας.



Προεκλογικό μήνυμα Χρυσής Αυγής


Η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη παρά τις αντισυνταγματικές διώξεις και τις φυλακίσεις των βουλευτών της.

Είναι η μόνη που αντιστέκεται στο διεφθαρμένο καθεστώς του Μνημονίου, η μόνη δύναμη αντίστασης ενάντια σε όσους προδίδουν την Ελλάδα.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου



ΣΥΡΙΖΑ: «Μη μας ψηφίζετε, για το καλό σας»!



Το ότι ο Σύριζα είναι ότι πιο οπορτουνιστικό και καιροσκοπικό εμφανίστηκε στη πολιτική σκηνή μας τα τελευταία χρόνια, προσωπικά το έχω εξαντλήσει ως εκεί που δεν πάει άλλο.

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο, αφού το να πας από το 3% στο 30% (δημοσκοπικά έστω) δεν γίνεται αλλιώς.

Πρέπει να χαϊδέψεις αφτιά, και να υποσχεθείς τη κάθε παπαριά στον κάθε παπάρα πικραμένο.

Στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα να είσαι, αν δεν υπόσχεσαι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καταλήγεις … ΚΟΔΗΣΟ.

Και επειδή προσωπικά έχω πάρα πολύ καλή μνήμη, ακόμη θυμάμαι τις εποχές όπου ο Συνασπισμός (νυν Σύριζα) «μας κοιτούσε στα μάτια» μέσα από τεράστιες προεκλογικές αφίσες μπας και καταφέρει να μπει στη Βουλή…

Όπως θυμάμαι και τις τελευταίες εκλογές, όπου ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ παρέμενε το Πασόκ του Μπένυ, πλην όμως εκτοξεύτηκε στα ύψη ο ανυπόληπτος μέχρι τότε Σύριζα, που ξαφνικά γέμισε από τα πρώην λαμόγια και τους βολεμένους της χρόνιας πασοκοκρατίας, που απέδειξαν το πόσο ιδεολόγοι σοσιαλιστές είναι, εγκαταλείποντας το πράσινο σκάφος με το πρώτο κούνημα, μόλις δηλαδή είδαν να χάνεται η κουτάλα της εξουσίας.

Από κει και πέρα, τα χρόνια της κρίσης ήταν βούτυρο στο ψωμί των επαγγελματιών συριζαίων αγαναΧτιστών, που έντυσαν την «πσαικαζμένη» κοσμοθεωρία τους με ολίγη μαρξιστική ιδεολογία, μη καταδεχόμενοι να ενταχθούν σε χλιαρά ή πιο σκληροπυρηνικά κόμματα «πσαικαζμένων», πλημμυρίζοντας τις τάξεις του «άφθαρτου» Σύριζα, που υπόσχεται να μας πάει πίσω μερικές δεκαετίες, πλην όμως με «επίκεντρο τον άνθρωπο», που λέει και ο διανοητής Στρατούλης.

Δυστυχώς όμως, παρά τη κρίση, παρά τη τρόικα, παρά την εξαθλίωση, παρά την ανεργία, παρά τα πάμπολλα λάθη της κυβέρνησης, παρά το σπρώξιμο από πλευράς ΜΜΕ, παρά το ένα παρά το άλλο, ο Αλέξης και η σαλεμένη παρέα του, όχι μόνο δεν το έχουν, αλλά κάνουν και ότι μπορούν προκειμένου να μας αποδείξουν ότι δεν το έχουν.

Και αναφέρομαι σε εμάς που διατηρούμε στοιχειώδη κοινό νου, και λογική, μέσα σε μια Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια ζει το μαύρο άσπρο, και όπου τα πόδια κυριολεκτικά έχουν σηκωθεί να χτυπήσουν το κεφάλι.

Μέσα δηλαδή σε μια περιρρέουσα και κυρίαρχη κοινωνική κουλτούρα όπου λατρεύονται κακοποιοί, λαθρομετανάστες, απαγωγείς, παραβάτες κάθε είδους, ακόμη και ζαβοί, αρκεί να δηλώνουν αντιμνημονιακοί, ή «αριστεροί».

Κάποιοι μάλιστα γίνονται μέχρι και βουλευτές… ακόμη και ευρωβουλευτές!

Και είναι τόση η ζαβλακομάρα που μας έχει πλημμυρίσει, που ακόμη και μέλη της άρχουσας οικονομικής ελίτ, από αυτούς που επί χρόνια «μας ρουφάνε το αίμα ως αφεντικά», σήμερα δηλώνουν τσιπρικοί, ή και αλληλέγγυοι με τον Ρωμανό.

Συναγελαζόμενοι (ες) με τον Αλέξη σε μπιστρό του Κολωνακίου.

Η Κούνεβα στο ίδιο κόμμα με την Γιάννα (και την Τζάκρη)! Ήμαρτον…

Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή, αρκεί να βγει ο Σύριζα, μπας και φέρουμε μερικά από τα λεφτά μας από το εξωτερικό και αγοράσουμε τη χώρα (της ανυπόληπτης δραχμής) μπιτ παρά.

Παρέα με μεγαλοστελέχη του συγκεκριμένου «αριστερού» κόμματος, που πιο πολλά γνωρίζουν για μετοχές, funds, και offshore, απ ότι για τη μαρξιστική πολιτική οικονομία ή τον ιστορικό υλισμό, και ας δηλώνουν και καλά κομμουνιστές (αυτά είναι για τους χαχόληδες που τους ψηφίζουν).

Ο Σύριζα δηλαδή, αυτό το μεταμοντέρνο Πασόκ, αποτελεί όπως έγραψα και άλλοτε, την περίφημη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία θα ξεπλυθούν όλες οι αμαρτίες όλων των λαμόγιων… και μάλιστα με τη βούλα του λαού!

Και θα δοθούν ξανά μανά άσπιλοι και αμόλυντοι στη κοινωνία, μπας και τη ξανακαταστρέψουν.

Ναι αλλά… θέλει άραγε ο Αλέξης να κυβερνήσει; Το θέλει πραγματικά;

Προσωπικά λέω όχι (εδώ και καιρό).


Και το αποδεικνύει περίτρανα αυτές τις μέρες, αφ ότου ο Σαμαράς του πέταξε το γάντι στα μούτρα και πάμε για εκλογή Προέδρου.

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει ένα σοβαρό κόμμα, που φλερτάρει με την εξουσία, έχει τις συγκυρίες με το μέρος του, και εν πάση περιπτώσει ζητάει μονότονα εδώ και δυο χρόνια (σχεδόν καθημερινά) εκλογές εδώ και τώρα;

Για μένα θα έπρεπε να δείξει λίγη σεμνότητα, λίγη σοβαρότητα, και λίγη μετριοπάθεια, μπας και τσιμπήσει ψηφαλάκια και από άλλους πέραν των «μπολσεβίκων» από τους οποίους γέμισε ξαφνικά η χώρα.

Και όμως, ο Αλέξης και οι συν αυτώ κάνουν το ακριβώς αντίθετο!

Με το που αναγγέλθηκε η προεδρική εκλογή, ο Αλέξης σάστισε, και αφού το μελέτησε το θέμα μαζί με τον οξυδερκή Σκουρλέτη, βγήκε και άρχισε να καταγγέλλει τη κυβέρνηση ότι είναι τσιράκι της τρόικα, και ότι υπάκουσε στις εντολές της για να πάμε σε εκλογές!!!!!

Καταγγέλλει δηλαδή τον Σαμαρά επειδή ενέδωσε στην πάγια επιθυμία του!

Άκουσον άκουσον…
Σχιζοφρενικό; Δεν είναι το μόνο.

Αντί λοιπόν να παίξει χαμηλά τη μπάλα, ο Σύριζα, λες και το κάνει επίτηδες, αποφάσισε μέσα σε δυο μόλις μέρες να αποξενώσει ακόμη περισσότερους σκεπτόμενους ψηφοφόρους από όσους είχε ήδη χάσει.

Βγαίνει για παράδειγμα χθες ο Λαφαζάνης και αναφερόμενος στη βουτιά του χρηματιστηρίου (που φοβάται κυβέρνηση Σύριζα) καταγγέλλει ότι αυτή οφείλεται σε συντονισμένες κινήσεις των διεθνών χρηματαγορών που στο πρόσωπο του Σύριζα(!) χτυπάνε την επανάσταση και την Αριστερά!!!







Ο Τρότσκι να τα έλεγε αυτά το 1917, και πάλι ίσως να τον γιαουρτώνανε… Αλλά να τα λέει ο Δραχμαζάνης εν έτει 2014;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγαίνει και κοτζάμ επίδοξος πρωθυπουργός, και τι καταγγέλλει; Τους Μασόνους; Τον Σόιμπλε; Τον Σόρος; Όχι… ούτε καν τον Αρτέμη Σόρρα…
Καταγγέλλει τα all inclusive τουριστικά πακέτα!

Όχι επειδή λειτουργούν ως αθέμιτος ανταγωνισμός κλπ κλπ αλλά επειδή αποτελούν μνημονιακό εργαλείο(!) ή κάπως έτσι!

Αγνοώντας ότι αυτού του είδους οι οργανωμένες διακοπές ισχύουν (παγκοσμίως) εδώ και δεκαετίες, και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το μνημόνιο…

Ναι αλλά, ο Σύριζα θα τις καταργήσει (προφανώς με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου).

Και μετά, ως μπόνους, θα καταργήσει και τον καπιταλισμό!

Όπως θα καταργήσει και την αστυνομία, τον στρατό (ειπώθηκε κι αυτό) , αλλά και τις φυλακές. 

Όπως θα απαγορεύσει δια νόμου την απόλυση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!

Βέβαια εκτός από καταργήσεις, θα έχουμε και ιδρύσεις, αφού όπως είπε ο Αλέξης (που δεν είναι «γκρεμιστής») θα επανιδρύσει την Ολυμπιακή, η οποία προφανώς του λείπει.

Και θα ακυρώσει επίσης και την εξελισσόμενη παραχώρηση σε ιδιώτες των αεροδρομίων.

Μπορεί να ξανακάνει δημόσιο τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, κλπ κλπ.

Μιλάμε για μεγάλο μυαλό… αλλιώς δεν εξηγείται.

Και όλες αυτές τις παπαριές τις είπαν μεγαλοστελέχη του μέσα σε δυο μόνο μέρες!!!!

Φανταστείτε τι έχουμε να ακούσουμε όλο το επόμενο διάστημα…

Σαν να θέλουν επίτηδες οι συριζαίοι να προειδοποιήσουν τον κόσμο ότι είναι επικίνδυνοι, και άρα «μη μας ψηφίζετε, για το καλό σας»!

Μέχρι και ο ξενιτεμένος πλέιμποϊ της καταστροφολογίας, ο πολύς Μπαρουφάκης, βγήκε ξαφνικά και είπε για έλλειψη ρευστότητας και κλειστά ΑΤΜ για κάποιους μήνες, αν τυχόν κυβερνήσει ο Αλέξης.

Πιο καθαρά δεν μπορούν τα παιδιά να το πουν: 

«Μη μας ψηφίσετε»… λένε, 
και το εννοούν.

Strange Attractor

Ποιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ; 

Αυτοί είναι που στις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες θεωρώ ως την μητέρα όλων των μαχών, έχουν συμφέρον (ή πλήρη άγνοια) να ψηφίσουν Τσίπρα. Και δυστυχώς, είναι πολλοί… 

Έχουμε λοιπόν κατ αρχήν, ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, που πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους διασφαλίσει το εργασιακό τους μέλλον, χωρίς όμως να αναρωτιούνται σε τι ακριβώς θα (αν) πληρώνονται.  Κάτι ακούγεται για μπάμιες. 

Επίσης, έχουμε τους διάφορους νεοέλληνες, που δεν είναι καθόλου λίγοι, που ζουν λάθρα, στο όνομα της αρπαχτής και της γρηγοράδας, οι οποίοι είναι πνιγμένοι στα χρέη, και πιστεύουν πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή, και διαλυθούν τα πάντα, αυτοί θα βγουν και πάλι στον αφρό, άσπιλοι, και αμόλυντοι, και πάνω απ όλα ελεύθεροι από χρέη. 

Μια άλλη κατηγορία είναι τα διάφορα λαμόγια, επιχειρηματίες και μη, που φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω, και περιμένουν τώρα να καταρρεύσει η χώρα, με τη βοήθεια του Τσίπρα, ώστε να επανέλθουν ως «επενδυτές», και να τα αγοράσουν όλα μπιτ παρά. 
Παράλληλα έχουμε τους διάφορους νεανίες, μπαχαλάκηδες ή μη, που λόγω ηλικίας, λόγω αυθορμητισμού, λόγω έλλειψης υποχρεώσεων, θέλουν να γίνει η Ελλάδα γης Μαδιάμ, έτσι… για την πλάκα τους. 

Όλους τους παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν και οι πάμπολλοι δυστυχισμένοι άνεργοι, απολυμένοι, και άλλοι, που πλέον (λόγω κρίσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν, και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε. 

Και τέλος, υπάρχουν οι κλασικοί εκ πεποιθήσεως αριστεροί, που ίσως και να είναι οι μόνοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που να γνωρίζουν για τις 12 συνιστώσες που τον συναποτελούν, και για το τι ακριβώς πρεσβεύει η καθεμία τους. Αυτοί ίσως είναι οι μόνοι συνειδητοποιημένοι, που όμως δεν είναι παραπάνω από το κλασικό 3-4% ,που εκπροσωπούσε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Όλους αυτούς έχουμε να αντιπαλέψουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που δεν θέλουμε να καεί το σύμπαν, και που πραγματικά ανησυχούμε για το αύριο, φοβούμενοι όλα αυτά που θα συμβούν αν ο Τσίπρας πάρει κεφάλι. 


Strange Attractor


Το ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ





ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ 30% «ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ»!



Ότι κι αν κάνουν εις βάρος της Χρυσής Αυγής οι παπαγάλοι του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος, δεν τους βγαίνει. Την εμφανίζουν; Σκίζει! Δεν την εμφανίζουν; Ξανασκίζει!

Σε διαδικτυακή δημοσκόπηση, λοιπόν, του gallop.gr, δεν υπάρχει επιλογή Χρυσή Αυγή!!! Οπότε, εμφανίζονται τα εξής αποτελέσματα:

ΣΥΡΙΖΑ 34,7%
ΝΔ 16,6%
Και Άλλο Κόμμα (Χρυσή Αυγή) 29,4%!

Μπείτε, λοιπόν, και ψηφίστε «Άλλο» για να τους ξεφτιλίσετε:


-Δεν καταλαβαίνουν τα παπαγαλάκια, ότι με τέτοια καμώματα μας ενισχύουν ακόμα περισσότερο, γιατί ξεσηκώνουν την αντίδραση του κόσμου, που ακόμα και για αντίδραση ψηφίζει αυτό που κρύβουν. Καλύτερα για μας! 

Να συνεχίσουν έτσι!


Η «Φωνή της Αμερικής» προαναγγέλλει «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.



Για να δείτε που το πάνε το πράμα την επομένη των εκλογών οι διεθνείς εξουσιαστές, μη διαβάζετε κείμενα από το… σωρό. Υπάρχουν 5-6 συγκεκριμένοι συστημικοί δημοσιογράφοι που εκφράζουν τις θελήσεις των ξένων κέντρων εξουσίας και με τα κείμενά τους προετοιμάζουν σχετικά την κοινή γνώμη.  

Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Αθανάσιος Έλλις (πιο γνωστός στην πολιτική πιάτσα ως… «The Voice of America», καθότι ανταποκριτής στις ΗΠΑ), ο οποίος έγραψε άρθρο (στην «Καθημερινή» των Αλαφούζων…) με τον ενδεικτικό τίτλο «Μεγάλος Συνασπισμός που λέγεται Ελλάδα». Στο άρθρο, προαναγγέλλει «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό», ήτοι συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και όσων από τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» διασωθούν εκλογικά και είναι στην επόμενη βουλή), για λόγους… εθνικού συμφέροντος. Ιδού:

«Αν και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ακούμε από τους ηγέτες και τα κόμματά τους πως αυτοί έχουν δίκιο και οι άλλοι άδικο, ελπίζεται ότι, τελικά, υπό την πίεση και των ποσοστών που θα λάβουν, θα αναγκαστούν να συνεργαστούν. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν μια μονοκομματική κυβέρνηση, που θα εκφράζει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με σχετική -όχι αυξημένη ούτε καν απόλυτη- πλειοψηφία. Στη σημερινή συγκυρία χρειαζόμαστε ενότητα. Δεν αντέχουμε άλλους διχασμούς και διαιρέσεις. Στο λυκαυγές μιας τόσο κρίσιμης χρονιάς, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει τη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, δύο ή και περισσότερων κομμάτων, και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με συντριπτική πλειοψηφία. Ας τολμήσουν τα κόμματα, έστω και την ύστατη ώρα, να βάλουν πάνω από τους εαυτούς τους την Ελλάδα.

- Ευχόμεθα στους… μελλόνυμφους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), καλά στέφανα και καλούς απογόνους! Και μεγάλη υπομονή στον ελληνικό λαό, που θα τραβήξει τα πάνδεινα…

Αντίοχος