ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Financial Times:ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ! Ποιον (μνημονιακό) λάκκο έχει η φάβα?



Μπορεί οι Τσιπρο-καμμένοι να ζητούν δημοσίως την κατάργηση της διαβόητης τρόικα (για να δώσουν την επίπλαστη εικόνα της απαλλαγής της χώρας από αυτούς τους λαομίσητους… μπάστακες), αλλά στη… ζούλα συναντώνται με τους τροικανούς μπάστακες, προφανώς για να λάβουν εντολές.


Έτσι, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, ο (εμφανιζόμενος από κάποια γλοιώδη παπαγαλάκια ως… νέος Καραϊσκάκης – βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα!) Μπαρουφάκης, στο περιθώριο των συναντήσεων του με τον Πιέρ Μοσκοβισί και Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, είχε και μυστική συνάντηση με τον γνωστό μας Πολ Τόμσεν, τον πιο αμείλικτο τροικανό και αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Μετά την αποκάλυψη, «πηγές του υπουργείου Οικονομικών» επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρξε συνάντηση Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, αλλά ήταν… συνάντηση γνωριμίας. 

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε (εκ των υστέρων…) και το ΔΝΤ, εκπρόσωπός του οποίου δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο «για να γνωριστούν» και «να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Βέβαια, ούτε οι «πηγές» του μπαρουφάκειου υπουργείου ούτε το ΔΝΤ, εξήγησαν γιατί εφόσον η συνάντηση ήταν τόσο… αθώα, κρατήθηκε μυστική. 

Είναι προφανές, λοιπόν, ποιον (μνημονιακό) λάκκο έχει η φάβα και τι άθλια παιχνίδια παίζουν πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού οι κουτοπόνηροι Τσιπροκαμμένοι! 

Αντίοχος

Δικαίωση της Χρυσής Αυγής: Εκκωφαντικός θόρυβος από την απαλλακτική εισήγηση του Συμβουλίου Εφετών.



Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης κάνει μια έγκυρη ανάλυση των τελευταίων δικαστικών εξελίξεων με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θέτει τα νομικά και πολιτικά ερωτήματα που τίθενται.

"Τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή;

Εκκωφαντικό θόρυβο έκανε η χθεσινή μειοψηφία στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του εισηγητή Εφέτη, Ν. Σαλάτα, ο οποίος ζήτησε να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που συνιστά την πρώτη επίσημη δικαστική θέση πως  η Χρυσή Αυγή, δεν λειτουργούσε δομικά και λειτουργικά ως εγκληματική ομάδα. Είναι μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί, από τις λίγες φορές που δεν εισακούεται από την πλειοψηφία η άποψη του εισηγητή μιας υπόθεσης.

Ο δικαστής, γνωστός και για τη συνδικαλιστική του δράση ως μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, από την οποία προκύπτει πως κινείται στο λεγόμενο «προοδευτικό κέντρο», τάραξε τα νερά, λέγοντας ουσιαστικά αυτό που ψιθύριζαν καιρό στα πηγαδάκια πολλοί νομικοί: Πως δεν στοιχειοθετείται νομικά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή. Πως πρόκειται δηλαδή για επιμέρους εγκληματικές ενέργειες ομάδων που λειτουργούσαν αυτόνομα, πιθανόν τοπικών οργανώσεων με συγκεκριμένη δράση, για την οποία δεν φέρει (στο πλαίσιο μιας ειρωνικής παλιννόστησης της συλλογικής ευθύνης) συνολικά η ηγεσία του κόμματος. Δηλαδή δεν φταίνε εν ολίγοις όλοι για όλα. Το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον εξόχως πολιτικό αφού αφενός η Χρυσή Αυγή έχει ένα ποσοστό 6,3% και αφετέρου για πρώτη φορά καταγράφεται επισήμως δικαστικά για άποψη η οποία – δικαίως- θα γίνει σημαία της Χρυσής Αυγής και στο δικαστήριο. Είναι όμως και πρόβλημα της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (με τους ΑΝΕΛ) για ουσιαστικούς λόγους και δη του καθηγητή Νομικής, νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου.

Ο νέος ποινικός κώδικας και η σύμβαση του Παλέρμο

Όπως εγκαίρως είχε ενημερώσει το Capital.gr η βάση του προβλήματος εδράζεται στη Σύμβαση του Παλέρμο, όπως επισημαίνει και ο δικαστής που μειοψήφησε. Όπως είπε ο κ. Σαλάτας «το Δεκέμβριο του 2000 στο Παλέρμο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνήφθη μία σύμβαση στην οποία υπέγραψαν 180 κράτη που αφορούσε το Διεθνικό οργανωμένο Έγκλημα, δηλαδή τέσσερα αδικήματα την εγκληματική οργάνωση, διαφθορά,  νομιμοποίηση εσόδων  και ποινικοποίηση της παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Στο άρθρο 2 της σύμβασης του Παλέρμο αναφέρεται στο τι είναι η εγκληματική οργάνωση. Και μεταξύ άλλων στοιχείων που απαιτεί ο νόμος είναι ο πορισμός οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους. Αυτό έγινε το 2000, το 2001 τυποποίησε ο έλληνας νομοθέτης το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς όμως να αξιώσει πορισμό οικονομικού οφέλους. Διότι ήθελε εκεί στο 187 να εντάξεις τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Μετά από τρία χρόνια βγήκε νόμος αντιτρομοκρατικός, επομένως εξέλειπε η βούληση του νομοθέτη». Δηλαδή εφόσον δεν αποδείχτηκε οικονομικό όφελος για τους κατηγορουμένους (που δεν προέκυψε δηλαδή) δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση.

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό; Μα θα κληθεί να διαχειριστεί αυτή ακριβώς την καυτή πατάτα αφού στο συρτάρι του γραφείο του υπάρχει η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα, υπό τον επίτιμο αρεοπαγίτη Βασίλη Μαρκή (τέθηκε τιμητικά και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού) που είχε συσταθεί επί προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και κατατέθηκε στον Χαρ. Αθανασίου. Εκεί στο ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται εκτενής αναφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης και η πρόταση αναφέρει πως με βάσει τη σύμβαση του Παλέρμο του 2000, η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας, για να υφίσταται τέτοια (εγκληματική οργάνωση) θα πρέπει να υπάρχει οικονομικό όφελος για τα μέλη της. Γεγονός που δεν προκύπτει με βάση το υλικό της δικογραφίας για τους κατηγορούμενους στη Χρυσή Αυγή. Ότι ακριβώς λέει για την περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης και ο δικαστής Σαλάτας.

Όπως είπε πρόσφατα ο κ. Μαρκής (Εφημερίδα Συντακτών, ερωτώμενος αν αυτή η πρόταση απαλλάσσει τη Χρυσή Αυγή), «δεν νομοθετούμε ευκαιριακά». Ιδού λοιπόν η Ρόδος για το νέο υπουργό, καθηγητή Ν. Παρασκευόπουλο."


Ορκίστηκαν οι 17 Εθνικιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Φωτορεπορτάζ


Ορκίστηκαν οι 17 Εθνικιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Φωτορεπορτάζ
Ορκίστηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, η φωνή της Εθνικής αντιπολίτευσης.
Η Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου αποτελείται από 17 Συναγωνιστές, τον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τους Παππά Χρήστο, Γερμενή Γεώργιο, Παναγιώταρο Ηλία, Ζαρούλια Ελένη, Κούζηλο Νικόλαο, Λαγό Ιωάννη, Κασιδιάρη Ηλία, Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, Γαλέο Γεώργιο,  Αρβανίτη Μιχαήλ, Μίχο Νίκο, Γρέγο Αντώνιο, Γραικό Φώτη, Χατζησάββα Χρήστο, Σβερώνη - Χονδρονάσιου Δέσποινα και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Οι 6 παράνομα προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαπομπεύτηκαν για ακόμη μια φορά με χειροπέδες και με μεταγωγή μέσα από τα υπόγεια της Βουλής, παρότι έχουν την νωπή λαϊκή εντολή

Οι Συναγωνιστές υποδέχθηκαν με θέρμη τους παράνομα έγκλειστους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, στέλνοντας για ακόμη μια φορά το μήνυμα πως η Χρυσή Αυγή είναι ενωμένη σαν γροθιά. Οι 6 παράνομα προφυλακισμένοι βουλευτές μετά την λήξη της ορκωμοσίας επέστρεψαν στα κελιά της Τιμής.

 Οι 17 Εθνικιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδωσαν θρησκευτικό όρκο σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα άθεο κράτος στην Ορθόδοξη Ελλάδα.

Η.Παναγιώταρος: Να σταματήσει το τσίρκο με τις χειροπέδες



Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Δείτε το βίντεο...





Στις 11:00 η ορκωμοσία των 17 βουλευτών της Χρυσής Αυγής



Το πρωί δόθηκε από την εισαγγελία ειδική άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ώστε να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς όλη την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή. 

Η πρώτη τους έξοδο θα είναι αύριο το πρωϊ όπου στις 11 θα ορκιστούν, ενώ θα βρίσκονται καθημερινά στην Βουλή από το Σαββάτο που ξεκινά η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι και την Δευτέρα που η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστισύνης...

Παρακολουθήστε ζωντανά 

της ορκωμοσία των 17 Εθνικιστών 

βουλευτών της Χρυσής Αυγής