ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Περί δημοψηφίσματος - Απάντηση σε Βαρουφάκη


Το μεγάλο δημοψήφισμα ήταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζει ο Σύριζα προδίδοντας την νωπή λαϊκή εντολή. 

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου








Τι Τρότσκι, τι Ροκφέλερ: Αριστεροί και δεξιοί πολιτικάντηδες στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ ο Λαός πένεται! - ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ





Σάλος δημιουργήθηκε χθες με την αποκάλυψη ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην σύμβουλος και υπουργός του Σαμαρά, έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του φρόντιζε να φτωχοποιεί καθημερινώς τον Λαό. Ο Χαρδούβελης απάντησε στις καταγγελίες, λέγοντας ότι δεν τίθεται νομικό ζήτημα, αφού αυτά τα χρήματα είχαν «μεταναστεύσει» πριν γίνει υπουργός, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη φορολογηθεί. Αυτά θα τα ψάξει η Δικαιοσύνη, όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η «βουλγαράκειος» ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη αυτή, ήρθε μία ακόμα αποκάλυψη που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερους πολιτικάντηδες, από όλο το φάσμα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», οι οποίοι έχουν «εξάγει» χρήμα στο εξωτερικό προς διασφάλιση την ίδια ώρα που τα κόμματά τους παίζουν με τις τύχες των Ελλήνων. 

Η λίστα αυτή έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», συνεπώς είναι βέβαιο ότι είναι σαν μια ιδιότυπη «Λίστα Λαγκάρντ», εννοώντας ότι έχουν αφαιρεθεί από αυτήν ονόματα, βάσει των συμφερόντων της εργοδοσίας της εφημερίδας. Λείπει, παραδείγματος χάριν, το ονοματάκι του Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδος «Εμπρός» έχει επίσης βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, σας παραθέτουμε την λίστα:



Όπως βλέπουμε, εστιάζοντας στα μεγάλα – κυρίως – ποσά έχουμε να κάνουμε με πολιτικάντηδες από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσή Αυγής εννοείται. Βλέπουμε «σοσιαληστές» Πασόκους, μαζί με κυβερνητικούς «πατριώτες», νεοδημοκράτες και «κομμουνιστές» του Σύριζα.

Όλοι αυτοί και ακόμα περισσότεροι που κάλυψαν επαρκώς τα ίχνη τους, ώστε να μην εντοπιστούν εκ πρώτης όψεως, είναι υπόλογοι ενώπιον του Ελληνικού Λαού, αφού την ίδια ώρα που εξασφαλίζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, φροντίζουν να τιμωρούν τον Ελληνικό Λαό που τους εμπιστεύτηκε, ψηφίζοντας μνημόνιο, αριστερά ή δεξιά. 


Τα χρονίζοντα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας



Πολλά και ποικίλα τα προβλήματα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο όμως είναι αυτά που ταλανίζουν περισσότερο το σώμα εδώ και δεκαετίες, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και έμψυχου δυναμικού.

 Όσον αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές, η τελευταία μεγάλη ευκαιρία προμηθειών ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, όταν η ΕΛ.ΑΣ προμηθεύτηκε αρκετά οχήματα και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα συνέχειας στην συντήρηση ή αντικατάστασης λόγω παλαιότητας.

Τα περισσότερα περιπολικά των περιφερειακών υπηρεσιών κλείνουν 15ετία και κακοσυντηρημένα. Τα δε ελάχιστα καινούρια, που προμηθεύονται, πρώτα πηγαίνουν σε κεντρικές υπηρεσίες της Αττικής, ακολούθως της Θεσσαλονίκης και τελειώνουν την επιχειρησιακή του ζωή, πραγματικά σαράβαλα πλέον, σε κάποια υπηρεσία της περιφέρειας. Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού είναι μια παλιά ιστορία, που ξεκινά από την ενοποίηση της Χωροφυλακής με την Αστυνομία Πόλεων (1985) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτά τα 30 χρόνια, κάθε εποχή για διαφορετικό λόγο, υπήρχε έλλειψη προσωπικού. Η δομή της ελληνικής κοινωνίας άλλαξε δραματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνεχώς αυξανόμενη παράνομη μετανάστευση  και η συνεπαγόμενη κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, δεν συνοδεύτηκε από μία έστω ουσιαστική προσπάθεια αριθμητική προσαρμογής ή βελτίωσης της εκπαίδευσης του προσωπικού. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των δύο αυτών κυρίαρχων προβλημάτων δημιουργήθηκαν μεν νέες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες είτε απορρόφησαν προσωπικό από τις ήδη υφιστάμενες (δίωξη λαθρομετανάστευσης, ΔΙΑΣ) είτε οδήγησαν στην πρόσληψη προσωπικού (συνοριοφύλακες), το οποίο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα.

Προβληματική επίσης υπήρξε και η κατανομή του προσωπικού, κυρίως εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων, που σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, λόγω επιδείνωσης των ασφαλιστικών δεδομένων, κυριολεκτικά απογύμνωσαν τις περιφερειακές υπηρεσίες. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι κατά τα τελευταία χρόνια, φοβούμενοι την κοινωνική έκρηξη, υπερενίσχυσαν τις κατασταλτικές υπηρεσίες μαζικών συγκεντρώσεων (Δ/νσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων), με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες της επαρχίας. Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ένταξη των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ενώ αριθμητικά φαίνεται επαρκές το προσωπικό, στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, αφού οι συγκεκριμένοι ανήκουν επίσης στην κατηγορία «συγκεκριμένων καθηκόντων».

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος θεωρεί την εμπέδωση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας θεμελιώδη υποχρέωση του Κράτους απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει είναι, αφενός μεν η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ με σύγχρονα μέσα αλλά και η στελέχωσή της με προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση των νέων μορφών εγκληματικότητας, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει χαθεί.

Παρουσίνας Παντελής, Αστυνόμος Α΄ ε.α. 


Οι ένστολοι που τίμησαν το εθνόσημο 
και συμμετέχουν ενεργά 
στον πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής



Πίσω από τους «μυστικούς εφοριακούς» κρύβεται η συνέχιση του μνημονίου.ΟΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ



Γελάει ο κόσμος με τη λίστα Βαρουφάκη




Η αποστολή της λίστας Βαρουφάκη προς τους «εταίρους» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, συνοδεύτηκε από έναν ορυμαγδό απαξιωτικών και περιπαικτικών σχολίων, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τις απανταχού εφημερίδες. Αφορμή για τα σχόλια αυτά ήταν το σημείο περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνεται στην λίστα.

Σύμφωνα με τα όσα λέει η λίστα σε εκείνο το σημείο, θα επιστρατευτούν νοικοκυρές, φοιτήτες και τουρίστες, ως μυστικοί πράκτορες της εφορίας, και θα πραγματοποιούν εφόδους, προκειμένου να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. Αυτοί οι μυστικοί πράκτορες θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας, ώστε να παρέχουν στην εφορία τις κατάλληλες αποδείξεις για την επιβολή των προστίμων. Αυτοί θα εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις και θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για να μπορούν να «παγιδεύουν» τον παραβάτη.

Φυσικά η ιδέα δεν είναι του Βαρουφάκη, αλλά αποτελεί αντιγραφή των ειδικών συνεργατών του αμερικανικού ΣΔΟΕ, ονόματι IRS, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να είναι φόβητρο ακόμα και για μεγάλους επιχειρηματίες. 

Όμως τέτοιου είδους μονάδες δεν δημιουργούνται με τον φαιδρό τρόπο του ωρομίσθιου και του ανεκπαίδευτου, αλλά αποτελούν επένδυση μακροπρόθεσμη για το κράτος, που προτίθεται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έτσι όπως προτείνει την λειτουργία του εν λόγω σώματος ο Βαρουφάκης, με σκοπό τις άμεσες εισπράξεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα έξοδα, χωρίς το κράτος να προβεί σε απόδοση προστίμων, χώρια που με το παρόν νομικό πλαίσιο η είσπραξη των όποιων προστίμων, μετατίθεται στις... καλένδες. 

Πέρα από αυτό, ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω μονάδας «Ράμπο», αφήνει στο απυρόβλητο τους «νταβατζήδες» και την μεγάλη φοροδιαφυγή, φτάνοντας το πολύ μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πίσω, όμως, από αυτή τη ρύθμιση που ήταν εξαρχής σχεδιασμένη αποκλειστικά και μόνο για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, βλέπουμε ότι:

  1. Ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, παρότι βρίσκεται ήδη στις Επιτροπές της Βουλής, τίθεται υπόψη της τρόικα προς έγκριση, γεγονός που καταδεικνύει ότι για άλλη μία κοινοβουλευτική περίοδο κυβέρνηση της χώρας είναι η τρόικα.
  2. Υπάρχει υιοθέτηση και συνέχεια μνημονιακών δεσμεύσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που θα εξασφαλίζει την συνέχιση της λιτότητας και η επίκλησή του στην λίστα Βαρουφάκη προκάλεσε χειροκροτήματα σε όλη την κλεπτοκρατία.
  3. Είναι απολύτως βέβαιο πως η λίστα Βαρουφάκη είναι το προοίμιο του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί εντός ολίγων μηνών. 

Την Δευτέρα στο Eurogroup ο Βαρουφάκης απλώς θα δώσει την υπόσχεση για την τήρηση των email της τρόικα και θα διευκρινιστεί αν αυτή θα έρθει για αξιολόγηση στην Αθήνα ή αν θα ακολουθηθεί η τακτική Σαμαρά με το «ραντεβού στο Παρίσι», ώστε να μην οργίζεται ο κόσμος βλέποντας τους τροϊκανούς να μπουκάρουν στα υπουργεία. 

Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η μνημονιακή κυβίστηση του Σύριζα και η λίστα Βαρουφάκη αποτελούν συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύουν την απόλυτη ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης."


- Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε τη διακήρυξη του… φον Βαρουφάκεν για το σχέδιο «Αράχνη», κατά της φοροδιαφυγής, από… μυστικούς κεφαλοκυνηγούς, φοιτητές, νοικοκυρές και… τουρίστες, με δίμηνη απασχόληση.

Ποιοι, όμως θα παριστάνουν τους τουρίστες; Σύμφωνα με τα πολύ καλά πληροφορημένα «Νέα», πρόκειται για 500 Γερμανούς εφοριακούς, οι οποίοι είναι «χορηγία» του Σόιμπλε προς τους Τσιπροκαμμένους, με σκοπό να αλωνίσουν τα νησιά και τους λοιπούς τουριστικούς προορισμούς και να παίρνουν κεφάλια!


Μάλιστα! Αυτή κι αν είναι… ανάσα αξιοπρέπειας! Να μας ελέγχουν μέσα στην ίδια μας την πατρίδα στην αρχή ξένοι εφοριακοί, κατόπιν ξένοι αστυνομικοί και πάει λέγοντας… Λες και είμαστε κατεχόμενη χώρα! Ή μήπως είμαστε;


ΟΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ