ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ



Ένα Κίνημα Ιδεολογικό-Ιδεαλιστικό, Κίνημα αγνό, κρυστάλλινο έναντι των φορέων του, όχι μόνο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αλλά ,επί της ουσίας ,οφείλει να δίνει λόγο για τις πολιτικές του, αναλαμβάνοντας στο ακέραιο την ευθύνη των λόγων και των έργων του. Δικαιούται αφενός να δρέπει τις δάφνες των επιτυχιών, υποχρεούται αφετέρου να απαντά στην κριτική, ακόμα ή και ιδιαιτέρως, στην κακοπροαίρετη, εκθέτοντας τα πάντα στο φώς, στην διάθεση του κάθε Έλληνα, καθιστώντας αυτόν κοινωνό των επιλογών και συμμέτοχο των εξελίξεων. Η τακτική του στρουθοκαμηλισμού είναι αδιανόητη στην ελληνική κοσμοθεωρία. Διάλογος, τοποθετήσεις πειστικές, καθαρές, αντρίκιες συνθέτουν το δόγμα μας.

Για λόγους ηθικής τάξης, αλλά και πρακτικούς, διαλύουμε και την παραμικρή σκιά που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε υφέρπουσα φημολογία, είτε χαλκευμένη στα σκοτεινά υπόγεια κεντρικών κομματικών γραφείων είτε κίτρινης δημοσιογραφικής εμπνεύσεως «Η Χρυσή Αυγή συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ αποβλέποντας σε ανταλλάγματα». Να κλάψει κανείς ή να γελάσει…;

Πολιτικές και δημοσιογραφικές συνιστώσες της διαπλοκής, μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Πάψτε να ονειρεύεστε δόλο και ίδιον συμφέρον πίσω από τις πράξεις μας, επειδή ακριβώς αυτά είναι τα δικά σας κίνητρα. Δεν θα κουραστούμε να σας διαβεβαιώνουμε πόσο διαφορετικοί , να σας βροντοφωνάζουμε πόσο πιστοί στις ιδέες μας είμαστε. Είμαστε η επελαύνουσα πρόοδος και είστε τα βαρίδια του αμαρτωλού παρελθόντος. Ατενίζουμε την αυγή, ζείτε από την δύση. Η πορεία της Ιστορίας είναι προδιαγεγραμμένη. Αν διαθέτετε αίσθηση της πραγματικότητας αντιλαμβάνεστε προς ποια κατεύθυνση.

Κατανοούμε ότι όλα τα παραπάνω σας  φαίνονται αδιανόητα. Γνωρίζουμε δε και τους λόγους. Δεν είστε πολιτικοί, είστε πολιτικάντηδες. Δεν είστε δημοσιογράφοι, είστε εξωνημένοι κονδυλοφόροι. Μικροκομματισμός και μικροσυμφέρον αποτελούν το κοντόφθαλμο ψευτοόραμά σας. Τα φτιασιδωμένα κομματικά μαγαζιά σας μόνο πήραν από τον Ελληνικό λαό. Του υφάρπαξαν, με πακτωλό ψευδών, την ψήφο, του λήστεψαν, με φαγοπότι δεκαετιών, την εθνική περιουσία, του αφαίρεσαν, με τον καθημερινό εξευτελισμό, την ίδια του την αξιοπρέπεια, του στέρησαν, με καθ’ εξιν προδοσία, την περηφάνια,  τον μάσησαν και τώρα τον φτύνουν βορά στα διεθνιστικά κοράκια. Οι ρυπαρές πένες σας αποθέωσαν τους ολετήρες, αγιοποίησαν τους ολιγάρχες, ύμνησαν τους κακόβουλους, εξέμεσαν πάνω στην αλήθεια, λιβελογράφησαν από πεποίθηση.

Έρχεστε τώρα με απύθμενο θράσος να κατηγορήσετε την Χρυσή Αυγή επειδή στέκεται αρωγός σε ό,τι μπορεί να αποβεί υπέρ των χειμαζομένων Ελλήνων. Επειδή στηρίζει, έστω και τα ημίμετρα, του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, επειδή συγκαταβαίνει στην πρόθεση για εξεταστική για το μνημόνιο, επειδή συμφωνεί με την τροπολογία για την απαγόρευση των αυξήσεων στα τιμολόγια της  ΔΕΗ. Να σας υπενθυμίσουμε, κύριοι, ότι δεν είμαστε ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε το ΚΚΕ του «δεν ψηφίζουμε εμείς επειδή ψήφισαν οι άλλοι». Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος με την κυβέρνηση ως σύνολο, αλλά και με τα μέλη της ατομικά. Ποτέ δεν θα λειτουργήσουμε ως δεκανίκι  τους. Αυτό μας απαγορεύει να πούμε ότι ο τέως Πασόκος, και νυν Συριζαίος  Γ. Πανούσης στο άρθρο  του στη φυλλάδα του ΔΟΛ έγραψε αλήθειες περί «αριστεράς του τίποτα» και επιθυμίας των αριστερών για αστυνομία που απαθώς θα καίγεται από τους κουκουλοφόρους;  Μακριά από εμάς ο συμπλεγματισμός….

Η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή, η οποία χωρίς να ζητήσει κομματική ταυτότητα, πήγε τον γέροντα από το χέρι στην τράπεζα ,για να εισπράξει την σύνταξή του χωρίς να του επιτεθούν, συνόδεψε την νοικοκυρά στην αγορά, για να μην τη βιάσουν, προστάτεψε τα Ελληνόπουλα στα σχολεία. 

Η Χρυσή Αυγή δεν κράτησε ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση για τον προεκλογικό της αγώνα, αλλά την διέθεσε εξ ολοκλήρου σε κοινωνικές δράσεις, με αποκορύφωμα τα συσσίτια αγάπης για τους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας. 

Η Χρυσή Αυγή έχει Αρχηγό, ο οποίος υπερασπίστηκε, με τίμημα την ελευθερία του, τα δίκαια των Ελλήνων, εντός και εκτός κοινοβουλίου. 

Η Χρυσή Αυγή έχει βουλευτές και μέλη που πάλεψαν στα έδρανα και το πεζοδρόμιο για αυτό που ένιωθαν χρέος τους. Διώχθηκαν απηνώς, φυλακίστηκαν, διαπομπεύτηκαν και οσονούπω δικάζονται γιατί τάχθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων χωρίς καμμία απαίτηση.

Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, αναδεικνύοντας το καλό για την πατρίδα και τον λαό, θεωρώντας τούτο το ύψιστο καθήκον. Πορευόμαστε ανιδιοτελώς, με ειλικρίνεια και θάρρος να αναγνωρίσουμε την όποια θετική πρωτοβουλία των αντιπάλων μας, χωρίς ,όχι απλά να περιμένουμε αλλά να διανοούμαστε καν την ελάχιστη ανταπόδοση. Συνεπώς, τα δήθεν ανταλλάγματα κρατείστε τα για τον εαυτό σας.

Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος