ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ... - Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.


- Το Μαξίμου απαντά στον Ντάισελμπλουμ πως πλέον κανείς ξένος αξιωματούχος δεν ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης

- Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως χωρίς νέα δάνεια η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει

- Για την ΕΚΤ ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η κυβέρνηση έπαιξε ένα στοίχημα και το έχασε

- Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε καλή είδηση την υποβάθμιση του Βαρουφάκη αλλά δεν φτάνει

Τη ρεβάνς φαίνεται πως θέλει να πάρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ απέναντι στον Γιάννη Βαρουφάκη και τα ουάου στην πρώτη τους συνάντηση και έτσι δίνοντας συνέντευξη στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ είπε είτε λίγο είτε πολύ πως εκείνος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να υποβαθμίσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. 





Αποκάλυψε πώς ο ίδιος ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο "ψαλίδισμα" του Γιάννη Βαρουφάκη και σημείωσε "είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της. Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο".


Όπως αποκάλυψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ "πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο".


Με αυτή τη δήλωση ο κ. Ντάισελμπλουμ όχι μόνο "καρφώνει" τον Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά διαψεύδει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέντευξή του στο Star υποστήριξε πως η απόφαση για τον ανασχηματισμό είχε ήδη ληφθεί πριν το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. 


Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλου, στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός με κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν την οργή τους και να σημειώνουν πως πλέον έχει περάσει ο χρόνος που οι ξένοι αξιωματούχοι όριζαν τις επιλογές της κυβέρνησης. 


Φυσικά δεν είναι τυχαίο πως την ίδια στιγμή που έγινε γνωστή η δήλωση βόμβα του Γερούν Ντάισελμπλουμ έβγαινε ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών πως είναι σε εξέλιξη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης και η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε αυτή προεδρεύει ο Γιάννης Βαρουφάκης.


Με αυτή ακριβώς την κίνηση και την ανακοίνωση, το Μαξίμου προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα και να δείξει, όπως έκανε και χτες ο πρωθυπουργός, πως ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. 
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το δημοψήφισμα




Για το θέμα του δημοψηφίσματος όμως αντέδρασε έντονα ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάα, λέγοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της. 


Όπως διεμήνυσε ο κ. Ντάισελμπλουμ ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα κόστιζε χρήματα, αλλά θα δημιουργούσε και μία σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο χρόνο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν νομίζω ότι οι Έλληνές έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο". 


Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα θα χρειαστεί νέα δάνεια για να τα καταφέρει.


"Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, αυτή είναι η πραγματικότητα", είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι RTL Nieuws. "Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα χρήματα και ότι, χωρίς βοήθεια, η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, δεν θα βγει" από την κρίση, πρόσθεσε.


Ο ορισμός ενός νέου συντονιστή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, μολονότι δεν λύνει από μόνος του τα προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup είναι μια "καλή είδηση", συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ. "Δεν πρόκειται μόνο για τα Οικονομικά αλλά και για την Ενέργεια, τη Δικαιοσύνη, τις Εξωτερικές Υποθέσεις... Είναι τόσο μεγάλο (το πεδίο) που χρειαζόμαστε έναν απευθείας σύνδεσμο, υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού" της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, είπε.


Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν χαλάρωσε τους κανόνες της απέναντι στις ελληνικές τράπεζες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη στην Αθήνα. "Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως, αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες", δήλωσε. Όμως προειδοποίησε πως "δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup".
ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΕΝΕΨΑΝ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.


Εντάξει, τώρα ησυχάσαμε! Για την ολέθρια κατάληξη της ατραπού πάνω στην οποία οδεύει η Χώρα, για την οικονομική ασφυξία που ως πέλεκυς αιωρείται πάνω από τον τράχηλο ενός ολόκληρου Λαού, για το χάσιμο χρόνου τριών μηνών και για τα παιδιαρίσματα και τα γινάτια διαφόρων ανώτερων κρατικών αξιωματούχων, δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο Μάριο Ντράγκι ο οποίος σε συνεννόηση με «κέντρα συντηρητικά» που δεν επιθυμούσαν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, παραπλάνησαν τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη διαβεβαιώνοντάς τους, ότι η ΕΚΤ θα επαναφέρει το όριο για τα Ελληνικά ομόλογα στο 15% μόλις υπογραφεί η συμφωνία, αλλά κατόπιν της υπογραφής αθέτησαν τον λόγο τους, παγιδεύοντας την Ελληνική κυβέρνηση.

Επομένως αφού η κυβέρνηση παραπλανήθηκε από τους αχρείους της ΕΚΤ πέρασαν τρείς μήνες χαμένοι και πλέον τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη μιας «δίκαιης συμφωνίας» με τους δανειστές είναι ελάχιστος.
Αυτά είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Channel.

Εδώ όμως γεννούνται πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί.
Κατ αρχάς, ποία είναι τα «συντηρητικά κέντρα» που κατόπιν συμφωνίας με τον κύριο Ντράγκι, θέλησαν να παγιδεύσουν την Ελληνική κυβέρνηση;

Μήπως είναι αντίστοιχα με τους «γνωστούς κύκλους της Μάντισον Σκουαίρ», τις υπονομευτικές «δολοπλοκίες» των οποίων, επικαλείτο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όποτε η πολιτική του οδηγούσε τη Χώρα σε αδιέξοδα και που ποτέ δεν μάθαμε τελικά ποίοι ήταν αυτοί οι «κύκλοι».

Το επόμενο ερώτημα είναι το εξής. Καλά τόσο αφελείς είναι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης, τόσο εύπιστοι για να μην πούμε μωρόπιστοι που υπογράφουν συμφωνίες, χωρίς να εξασφαλίσουν εγγράφως τ’ ανταλλάγματα;

Χωρίς να έχουμε την πολιτική και διαπραγματευτική εμπειρία των δυο προαναφερόμενων κυρίων, θεωρούμε ότι λογικά οι διακρατικές συμφωνίες και ειδικά μεταξύ δανειστών και χρεωστών υπογράφονται υπό μορφή συμβάσεων και δεν βασίζονται απλά σε διαβεβαιώσεις.

Και το τελευταίο και σπουδαιότερο ερώτημα είναι το εξής
:
Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την επαναδιαπραγμάτευση-κούρεμα του χρέους, από τους διάφορους λεονταρισμούς και τις υπερφίαλες δηλώσεις για το μέλλον που ανατέλλει, από τις τρίμηνες άνευ ουσίας και αντικρίσματος αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και από τη Λαϊκή εντολή που αποτελεί τις πολιτικές παραμέτρους, καταλήξαμε στην «δίκαιη συμφωνία» και από αυτή καταλήγουμε σήμερα στην ασφυκτική πίεση του χρόνου και στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητος.

Καλά τρείς μήνες ολόκληρη κυβέρνηση τι έκανε για να μην φθάσουμε στριμωγμένοι με την πλάτη στα σχοινιά, πώς προστατεύτηκε από το επερχόμενο Νοκ άουτ, γιατί άμεσα δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις σχετικά με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας  και σε αναπτυξιακή πολιτική;

Μήπως θεώρησαν ότι το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας, η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και η απελευθέρωση τρομοκρατών και δολοφόνων, αποτελούσαν αμέσου προτεραιότητας και απαιτήσεων μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αρκούσαν προς το παρόν ως κυβερνητικό έργο;

Τρείς μήνες τώρα πρωθυπουργός και υπουργοί γυρίζουν από χώρα σε χώρα, από συνέδριο σε συνέδριο, αναλώνοντας ώρες επί ωρών σε διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, ατέρμονες συζητήσεις και επιχειρηματολογία. Και ποίο είναι το αποτέλεσμα;

Να μας διαμηνύει ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με τα ταμειακά διαθέσιμα και η ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τους δανειστές είναι πλέον ζωογόνου σημασίας. Με άλλα λόγια τι σημαίνει αυτό; Οι κόκκινες γραμμές γίνονται ροζ και σταδιακά ξεθωριάζουν, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη βυθίζεται στη λήθη, οι υψηλοί αγέρωχοι βρυχηθμοί από πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης, γίνονται νιαουρίσματα και για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις πρέπει να υποκλιθούμε. Με άλλα λόγια το ίδιο επιχείρημα, το ίδιο παραμύθι που ακούμε από το πρώτο μνημόνιο.

Και πώς το δικαιολογεί;

Με το χάσιμο χρόνου, λόγω παραπλάνησης εκ μέρους των Ευρωπαίων.

Αγαπητοί, δεν θεωρείτε ότι όλα τα προαναφερόμενα είναι πάρα πολλά για να είναι τυχαία;

Και ο παραγκωνισμός Βαρουφάκη, όπως αναφέραμε και εχθές μήπως έχει τη σκοπιμότητα, για να μην πούμε  τη δολιότητα, να απομονώσει τις τυχόν αντιδράσεις του, όταν ο πρωθυπουργός κάνει τη μεγάλη υπόκλιση προς τους ευρωπαίους; Γιατί ο Γιάν(ν)ης δεν είναι πολιτικάντης, αλλά όπως ήδη έχουμε πει αστός με κοσμοπολίτικα χαρακτηριστικά, ένας άνθρωπος εύπορος, ευφυέστατος σπουδασμένος στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Θεωρούμε λοιπόν ότι αν παρέμενε στο προσκήνιο θα αντιδρούσε σθεναρά στην αλλαγή 180 μοιρών της φύσης των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο η προχθεσινή απομάκρυνσή του, καθώς και η χθεσινή αναφορά του κυρίου Τσίπρα για τα περιθώρια χρόνου.

Η άνευ όρων αποδοχή των απαιτήσεων των δανειστών, είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Όσο για τα δημοψηφίσματα ως μέσου για την επικύρωση μέσω Λαϊκής εντολής της οικονομικής πολιτικής, αυτά είναι κουραφέξαλα.

Οι άνθρωποι αρχής εξ αρχής είχαν την πρόθεση ν’ ακολουθήσουν την οικονομική πολιτική των προηγουμένων, αλλά …. μέσω άλλου δρόμου.

Νικόλαος Παπαδιονυσίου



ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδιέξοδο του τυχοδιωκτικού θριάμβου του. Διότι ο μεν συμβιβασμός θα απογοητεύσει τα αφιονισμένα στίφη των συντεχνιών, τα οποία περιμένουν την επιστροφή στο 2009 που τους έταξαν, η δε ρήξη θα είναι ακόμα χειρότερη, μια και θα τους στερήσει εντελώς τα «κεκτημένα».
Μετά από αυτά, όποια λύση και αν επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η πολιτική του αυτοκτονία. Γι’ αυτό αρνείται να κυβερνήσει, παγώνοντας τη χώρα. Και μεθοδεύει ως διέξοδο καινούργιο τυχοδιωκτισμό, δηλαδή εκλογές ή δημοψήφισμα.
Ποιος είπε ότι και η ιστορία δεν έχει τη δικαιοσύνη της;