ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!




Μετά από τόσους και τόσους Έλληνες και ξένους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές κ.λπ. και ο συριζαίος πρώην βουλευτής Περικλής Κοροβέσης κάνει τη… γνωστή πρόβλεψη για το μέλλον της χώρας, στην περίπτωση αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Ευρωκράτες και χρέος».

Έτσι, μετά από μια σκληρή κριτική για την επικείμενη μνημονιακή συμφωνία, καταλήγει ως εξής: 

«Αν δεν βρεθεί μια εναλλακτική αριστερή λύση...τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, τότε η άκρα Δεξιά θα πάρει το πάνω χέρι. Μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε και την εξαφάνιση της Αριστεράς στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη. Τα έχουν άραγε σκεφτεί αυτά οι βουλευτές της συμπολίτευσης που ούτε ακούγονται ούτε φαίνονται;».

Είναι αυτό που λέμε: ουδέν κακόν (βύθιση στο μνημονιακό τέλμα), αμιγές καλού (νίκη της Χρυσής Αυγής και εξαφάνιση της αριστεράς)!

 - Πάντως, ο Κοροβέσης έχει αρχίσει να δικαιώνεται, και μάλιστα πριν ακόμα από την επαίσχυντη συμφωνία! Τα υψηλότατα ποσοστά (ανοχής κι όχι αποδοχής) που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της διακυβέρνησής του, καταρρέουν με γοργούς ρυθμούς, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και της αδιευκρίνιστης ψήφου (που θα είναι ο… προθάλαμος της Χρυσής Αυγής) έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα. 

Παραλλήλως, το κακό παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πτώση και τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ο ισπανικός ΣΥΡΙΖΑ (Podemos), από την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις, μεμιάς βρέθηκε στην… τέταρτη. Και που είστε ακόμα!

Αντίοχος



Περί διαπραγμάτευσης και εκλογολογίας,
Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε !
Η εκλογολογία και το σκηνικό ρήξης γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει πως θα πληρώνει εις το διηνεκές τους ξένους τοκογλύφους και σύντομα θα φέρει στη χώρα νέο επαχθές μνημόνιο.



5 χρόνια μετά τον εμπρησμό της Μαρφίν -: Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο."Στη φυλακή Εθνικιστές , έξω οι δολοφόνοι.





5 χρόνια μετά τον εμπρησμό της Μαρφίν: Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο















Ήταν πριν 5 χρόνια, στις 5 Μαΐου 2010, όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έφερνε στη Βουλή για πρώτη φορά τα μνημόνια και μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρισκόταν σε εξέλιξη

Η μαζικότητα στην διαδήλωση είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, συμμετέχοντας σε αυτήν σύσσωμη η κοινωνία, ακόμα όμως και αναρχικοί κρανοφόροι. Λίγο αργότερα στην Σταδίου, οι αναρχικοί μέσα από το μπλογκ της Ανταρσύα,πετούν βόμβες-μολότοφ στο υποκατάστημα της Μαρφίν στερώντας τη ζωή σε τρεις αθώους συμπολίτες μας.

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια,για να καταδικαστούν τρία στελέχη της τράπεζας, για τις τεράστιες ελλείψεις στα ζητήματα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς το κτίριο δεν διέθετε άλλη έξοδο διαφυγής εκτός της κεντρικής που ήταν αποκλεισμένη από τα τάγματα εφόδου της αριστεράς. Όπως αποδείχτηκε στη δίκη, δεν είχε δωθεί εντολή στους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους,μ ε τραγικό απολογισμό τον θάνατο από ασφυξία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του βρέφους που είχε στα σπλάχνα της, της Παρασκευής Ζούλια και του Νώντα Τσακάλη, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 21 υπάλληλοι.

Οι ένοχοι, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Μαρφίν και Εμμανουήλ Βελονάκης, υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου, καταδικάστηκαν με τις κατηγορίες της ανθωποκτονίας κατά συρροήν από αμέλεια και για βαριά σωματική βλάβη σε 22 έτη φυλάκισης (10 χρόνια με αναστολή), με την Άννα Βακαλοπούλου, διευθύντρια του υποκαταστήματος να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα.

Όσον αφορά τον ίδιο τον εμπρησμό, εκκρεμεί η δίκη του αναρχικού Θοδωρή Σίψα μαζί με άλλα δυο "συντρόφια" και ενός 35χρονου μαζί με τρεις επαναστάτες της κακιάς ώρας, για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ''Ιανός''. Συνέχεια όμως το δικαστήριο αναβάλλεται με επόμενη προθεσμία την 21η Σεπτεμβρίου 2015. Κάποιοι όμως τα λησμόνησαν όλα αυτά, στο βωμό του χρήματος, από την αριστερά των θολοκουλτουριάρηδων μέχρι την ψευτοδεξιά του Σαμαρά.


Οι Έλληνες Εθνικιστές όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ την δολοφονία που διεπράχθη τότε. Οι ψυχές ζητούν δικαιοσύνη και Εμείς αποκατάσταση της Αλήθειας τώρα. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.















ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Όλα δείχνουν ότι  το μέλλον της Χώρας είναι αμφίβολο και κατευθυνόμαστε στα τυφλά. Οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς, αλλά μάλλον αρχίζουν να μας παίρνουν στην πλάκα. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μην χαρακτηριστεί μνημονιακή, σπαταλάει χρόνο και πάμε από μήνα σε μήνα. Σε λίγο θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, και αυτό οι εταίροι το γνωρίζουν καλά, γι αυτό και δεν χαλαρώνουν τη στάση τους.

Βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης παραπαίουν ανάμεσα στον «έντιμο συμβιβασμό» και στον «αγώνα μέχρι τέλους». Δεν γίνεται να συνωμοτεί όλη η Ευρώπη εναντίον μας. Κάπου έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας. Για την ακρίβεια, εδώ και πάνω από 40 χρόνια μεταπολίτευσης βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Η Αριστερά πάντοτε κυριαρχούσε στην κοινωνία, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατάπιναν το χρήμα που έρεε άφθονο με τη μορφή δανείων και προγραμμάτων. Η γεωργία καταστράφηκε γιατί εμείς οι ίδιοι το θελήσαμε, αφού σαν «ελληναράδες» που είμεθα, πήραμε χρήμα με ουρά για να φτιάξουμε όχι μία, αλλά δυο και τρεις γεωργίες και το καταναλώσαμε σε πολυτελή ζωή, σκυλάδικα και μηχανήματα στην άκρη να σαπίζουν, την ίδια ώρα που οι αγρότες για το μόνο που νοιάζονταν ήταν να παίρνουν τις παχυλές επιδοτήσεις, να διορίζουν οι πολιτευτάδες τα παιδιά τους και να εγκαταλείπουν σιγά-σιγά την περιφέρεια…

Φτάσαμε στο σήμερα, λοιπόν, και στους αριστερούς κυβερνώντες κυριαρχούν οι τζάμπα μαγκιές και η πλήρης ασυναρτησία λόγων και έργων. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επέκταση ανέλαβε τα ηνία της χώρας με σκοπό να μην εφαρμόσει περαιτέρω μνημονιακές πολιτικές και φυσικά να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. 3 μήνες μετά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.

Η νευρικότητα των κυβερνώντων είναι διάχυτη και αισθητή. Από τότε που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση συμπεριφέρεται θαρρείς και έχει λύσει το ζωνάρι για καβγά. Εκτός από το γεγονός ότι έχει καταντήσει την Βουλή χώρο τραμπουκισμών, με σκηνές και φράσεις απείρου κάλλους να λαμβάνουν χώρα συνεχώς, δημιουργεί συνεχώς ψυχρές σχέσεις με τους εταίρους. Καταφέρνει με περισσή ικανότητα να προκαλεί αντιπάθειες και να δημιουργεί νέους εχθρούς. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και έχουν χειροτερέψει όλα, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα που περνάει να βρισκόμαστε σε ολοένα πιο δυσχερή θέση. Δεν δείχνουμε αξιόπιστοι, η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω δεν αποπνέει σοβαρότητα, και συνεχίζεται η διεθνής μας διαπόμπευση, την οποία είχε ξεκινήσει με σθένος ο Γιωργάκης όταν έβριζε τον λαό που τον ψήφισε σε ξένα μέσα και σε  ακροατήρια.

Παρά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, η κυβέρνηση έχει επιτύχει να ταχθούν εναντίον μας οι πάντες. Αφού έχουμε εξαντλήσει την υπομονή των εταίρων με επιθετικότητα και αοριστολογίες, τώρα τα βάλαμε και με τον Λευκό Οίκο. Τόσο βιάζεται η κυβέρνηση να δείξει την μεγαλοψυχία της στο θέμα του Σάββα Ξηρού, που δυσαρέστησε και τους Αμερικάνους.

Μέσα σε τρεις μήνες κατορθώσαμε να μείνουμε σχεδόν μόνοι μας, δίχως φίλους, δίχως χρήματα, και όπως φαίνεται η πρόσκρουση σε τοίχο είναι αναπόφευκτη.

Η Χρυσή Αυγή, είναι η μόνη Πολιτική δύναμη ευθύνης, που αντιτάσσεται από την πρώτη στιγμή στο μνημόνιο. Είναι δύναμη ευθύνης γιατί δια του Αρχηγού της  δήλωσε ότι θα στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση στο σκίσιμο του μνημονίου, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά το καλό του Έθνους και η ευημερία του λάου μας γι΄ αυτό αγωνιζόμαστε,  γι’ αυτό μας κυνηγούν οι αμερικοανοσιονιστές και ντόπιοι  υποτακτικοί τους και δεν θα σταματήσουμε   να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική Νίκη.

Κορίνα Πενέση