ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ



Γνωρίζουμε ότι το 1981 η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ. Κάποιοι τότε θεώρησαν ότι ήταν στρατηγική επιλογή, διότι αποκτούσαμε πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, αφού θα ήμασταν εταίροι και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών της Ευρώπης.

Μπορεί να συνέπεσε η δική μας θέληση για εισδοχή, αλλά κυρίως το επεδίωξαν και το επέτρεψαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, διότι τους συνέφερε παντοιοτρόπως. Μην ξεχνάμε, ότι μετά την μεταπολίτευση υπήρχε μια δυναμική στην Ελλάδα, με οικονομική ανάπτυξη που συνοδευόταν από κυριαρχία της δραχμής σε όλα τα Βαλκάνια και έφτανε μέχρι την Πολωνία. Η δραχμή ήταν το κατ’ εξοχήν νόμισμα συναλλαγών και η ζώνη του εθνικού μας νομίσματος ανταγωνιστική σε αυτό που δρομολογούσε η μετεξέλιξη της ΕΟΚ. σε Ε.Ε με κοινό νόμισμα. Αυτό δεν το είδαν με καλό μάτι οι «φίλοι» μας, ούτε όμως και εμείς δώσαμε την αρμόζουσα σημασία σε αυτό που εξελισσόταν. Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, κατά τι Πολωνία, αλλά και η Τουρκία, συναλλάσσονταν και προτιμούσαν την δραχμή.

Αυτό ήταν το στρατηγικό μας πλεονέκτημα, το οποίο δεν αξιοποιήσαμε στο βαθμό που έπρεπε. Κρίνοντας από όσα επακολούθησαν, αποδείχθηκε ότι όχι μόνον δεν ωφεληθήκαμε, αλλά δρομολογήσαμε την καταστροφή μας. Εκτός από κάποιες φραστικές ανακοινώσεις της Ε.Ε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην περιοχή μας, δεν είδαμε καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση της πολιτικής των εταίρων μας σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα. Μάλιστα πολλές φορές γίναμε μάρτυρες να έχει λόγο η «φίλη» Τουρκία εκεί που δεν έπρεπε και εμείς να βρισκόμαστε στη γωνία. Από την άλλη, δεν διαχειριστήκαμε με σύνεση τα κονδύλια που εισέρρεαν στην Ελλάδα και αυτό έγινε κυρίως λόγω της παθογένειας του οικονομικοπολιτικού μας συστήματος και των αδυναμιών οργάνωσης.

Και έτσι φτάσαμε στην ολέθρια απόφαση να υιοθετήσουμε το 2002 το ευρώ. Οι πονηροί ευρωπαίοι αντάλλαξαν τα εθνικά τους νομίσματα με το ευρώ πολύ φθηνά, ενώ εμείς πανάκριβα (345,75 δρχ. = 1 ευρώ). Αυτή ήταν η πρώτη ληστεία από τους εταίρους μας, που έκαναν τα στραβά μάτια -ενώ γνώριζαν – ότι δεν πληρούσαμε τους όρους εισδοχής και με «δημιουργική λογιστική» της GOLDMAN SACHS μπήκαμε στην ευρωζώνη. Έτσι απαλλάχθηκαν εκείνοι από έναν ανταγωνιστικό επικίνδυνο βραχνά (ζώνη δραχμής) και ήμασταν πλέον του χεριού τους.

Μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου από το 1981 και μετά διόγκωσαν το δημόσιο με προσλήψεις υπεράριθμων υπαλλήλων, πρακτική που συνέχισαν έκτοτε και οι επόμενες κυβερνήσεις, στον πιο αντιπαραγωγικό τομέα της οικονομίας. Ο λαός που πριν δεν είχε πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σώματα ασφαλείας (λόγω πολιτικής της δεξιάς), έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μόλις του δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Τότε συγχρόνως μπήκε σε εφαρμογή και το δεύτερο σχέδιο αποδυνάμωσης της οικονομίας μας. Αποδυναμώθηκαν βιομηχανίες, όπως οι τσιμεντοβιομηχανίες ΤΙΤΑΝ και Ηρακλής, τα εργοστάσια ζαχάρεως, η Πίτσος, η Πειραϊκή Πατραϊκή, το Μινιόν και άλλες, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επακολούθησε η εγκατάσταση πολυεθνικών τροφίμων και υπηρεσιών που στην ουσία έπαιρναν τον παραγόμενο πλούτο και τον μετέφεραν στο εξωτερικό.

Το δόλωμα που μας έδιναν με δόσεις -οι επιδοτήσεις- δεν γινόταν με σκοπό την ανάπτυξη και νέων θέσεων εργασίας, αλλά με τον ένα ή άλλο τρόπο γίνονταν χαρτοφυλάκια και επέστρεφαν πάλι στους ίδιους. Τότε σημειώθηκε η μαζική «μετανάστευση» των Ελληνικών εταιρειών, βιοτεχνιών και τραπεζών στις Βαλκανικές χώρες με την δικαιολογία των φθηνών πρώτων υλών και χαμηλού εργατικού κόστους. Κάποιοι μάλιστα τις επιδοτήσεις τις κατασπατάλησαν σε αγορές ειδών πολυτελείας, εξοχικών κατοικιών, έκφυλης ζωής κλπ (τάχει γράψει ο τύπος). Έτσι ξοδεύαμε ανόητα, ασύνετα και με την συνδρομή των τραπεζών που εξέδιδαν πλαστικές κάρτες και τις μοίραζαν αφειδώς, τα νοικοκυριά υπερχρεώθηκαν. Μια εικονική επίπλαστη ευφορία επικρατούσε παντού. Και ήρθε τότε η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών με το χρηματιστήριο -για το οποίο μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε κανείς! Όλα αυτά μαζί και κάποια ακόμη μας οδήγησαν σε αυτά τα χάλια.

Όλοι φταίμε. Λιγότερο ο λαός που νόμισε ότι θα είχε διάρκεια αυτό το όνειρο και περισσότερο οι πολιτικοί που διαχειρίζονταν της τύχες τις χώρας. Έτσι η εξάρτηση με τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων αυξάνονταν γεωμετρικά καθημερινά και οι εξαγωγές συρρικνώνονταν στα πιο χαμηλά επίπεδα. Ξενόφερτες συνήθειες έγιναν τα πρότυπα, στο ντύσιμο, στην διατροφή ακόμα και στη συμπεριφορά. Εκείνοι πουλούσαν τα προϊόντα τους και εμείς αγοράζαμε και καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε. Η εξάρτηση ολοκληρώθηκε σε απόλυτο βαθμό και γίναμε πλέον προβλέψιμοι και πειθήνιοι σε κάθε τους απαίτηση.

Να μιλήσουμε για τις ποσοστώσεις στην αγροτική παραγωγή; Το τι θα παράγουμε και πόσο; Το τι θα καλλιεργούμε κατά τις επιταγές των; Αυτές οι κοινοτικές οδηγίες έβαλαν την ταφόπλακα στο κατ’ εξοχήν δυναμικό παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας την γεωργία. Επιδότηση οι γεωργοί μας να θάψουν στις χωματερές τα ροδάκινα και τα πορτοκάλια μας για να μην ανέβουν οι τιμές. Φθάσαμε να έχουμε τιμές Γερμανίας και πιο ακριβές στα δικά μας προϊόντα, αλλά μισθούς Μπαγκλαντές οι κατά τα άλλα Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες! Στην ουσία οι χρεωκοπημένες οικονομίες των εταίρων μας, χρηματοδοτήθηκαν από μας. Τώρα η επιλογή μας είναι μονόδρομος. Να φύγουμε το γρηγορότερο από την λεόντειο Ε.Ε – γιατί έτρωγαν και τρώνε τις σάρκες μας- και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Η αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων να γίνει σε δραχμές για να μην υποχρεωθούμε να εκχωρήσουμε εθνικό πλούτο κοψοχρονιά. Αυτός ο πλούτος της πατρίδος μας που τον υποβαθμίζουν τεχνηέντως σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να τον καρπωθούν έναντι πινακίου φακής, ανήκε στους πριν, στους τώρα και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων και δεν εκχωρείται.

Πρέπει να υπάρξει μια εθνικιστική κυβέρνηση με σπονδυλική στήλη την Χρυσή Αυγή, πατριωτικό θεμέλιο εγγύησης πραγματοποίησης του προγράμματος απαλλαγής από τα μνημόνια χωρίς εκρήξεις σχισίματος αυτών, αλλά με διαχειριστικό έλεγχο του χρέους και όχι χάρισμα. Δεν είμαστε διακονιάρηδες ούτε καταχραστές, αλλά ούτε και κορόιδα των παγκόσμιων τοκογλύφων. Πρέπει να κάνουμε λογαριασμό τι χρωστάμε τι μας χρωστούν, δεν πρέπει να ξεχνάμε το κατοχικό δάνειο προς τους γερμανούς απατεώνες, αλλά και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν μπορούν τα λάχανα οι γερμανοί να κατηγορούν ΕΜΑΣ για ασυνέπεια όταν αυτοί κατέχουν το ρεκόρ Γκίνες της απατεωνιάς και της αναξιοπιστίας και διαπλοκής.

Επειδή δεν συμφέρει κανέναν να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε, διότι η έξοδός μας θα λειτουργήσει σαν ντόμινο με αποχώρηση όλων των Μεσογειακών χωρών, τρέμουν οι ισχυροί και μόνον στην ιδέα ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ο πανικός δεν θα είναι μόνον της Ε.Ε, αλλά και της Αμερικής (ισοτιμία δολαρίου- ευρώ), διότι θα καταρρεύσει το παγκόσμιο σύστημα που επιβάλλουν. Όταν το πειραματόζωο Ελλάς την «κοπανήσει» από τον δοκιμαστικό σωλήνα των πειραμάτων, χάνεται γι αυτούς το καλύτερο μοντέλο εφαρμογών στο οποίο επένδυσαν για την νέα τάξη πραγμάτων.

Ένα μεγάλο θέμα αφορά την Παιδεία. Οι Έλληνες επένδυαν και επενδύουν στην μόρφωση των παιδιών τους. Δυστυχώς όμως η μετανάστευση των «χρυσών μυαλών» της Ελλάδος στο εξωτερικό, στερεί από την χώρα μας πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, για την εκπαίδευση του οποίου δα
πανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομική και πολιτική κατοχή έχει συντελεσθεί, και τα ξένα κέντρα εξουσίας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια τον τόπο. Προτιμούμε να είμαστε πεινασμένοι Έλληνες ελεύθεροι πολίτες, παρά χορτάτοι και υποτελείς. Ζητούμε πίσω την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν και την ευθύνη να διαφεντεύουμε οι ίδιοι την χώρα μας με στερήσεις, παρά να έχουμε παρατάσεις ζωής με μνημόνια και εγκρίσεις ξένων κέντρων αποφάσεων για την τύχη μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός«

Η συνομωσία 

της Αποβιομηχανοποιήσης 

της Ελλάδος, 

http://wwwaimos.blogspot.gr/2015/03/to.html


Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΟ CRASHONLINE: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ!



Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε στο crashonline.gr για τα σημερινά σοβαρά επεισόδια στην αίθουσα του δικαστηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού:

«Αυτά που συνέβησαν είναι απαράδεκτα. Ζούμε την κατάλυση του κράτους δικαίου.

Έχουν γίνει επιθέσεις σε τέσσερα γραφεία συνηγόρων μας και αυτό που συνέβη σήμερα στον αυστηρά φυλασσόμενο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύει ότι υπάρχει συνενοχή σκοτεινών μηχανισμών του παρακράτους, οι οποίοι επέτρεψαν το γεγονός αυτό.

Σκοπός τους είναι να μην πραγματοποιηθεί μια δίκαιη δίκη, αλλά μια δίκη εντυπώσεων υπό το κράτος τρομοκρατίας. Δεν θέλουν να αποδείξουμε την αθωότητα μας, η οποία είναι δεδομένη».


Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα



Υποτίθεται και υπάρχει και κείμενη νομοθεσία ότι το πολίτευμα της χώρας μας βασίζεται στην πολυφωνία και στον σεβασμό της διαφορετικότητας των γνωμών, επί τη σύνθεση των οποίων αντιθέσεων υποτίθεται ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και η διαφάνεια της λήψης αποφάσεων. Στην πραγματικότητα, όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μόνο κόμματα, ενώ το σύστημα είναι ακόμα πιο θολό και αδιαφανές από ότι των ΗΠΑ, όπου όντως υπάρχουν δύο μόνο κόμματα. Παρακάτω θα επιχειρήσουμε μία συνοπτική ανάλυση του φαινομένου, αρκετή ώστε να μην μείνει καμία αμφιβολία στον οποιονδήποτε για του λόγου το αληθές.
Μνημόνιο:
Ο Σύριζα και οι Ανέλ επί σειρά ετών μέμφονταν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για σύναψη αποικιοκρατικών συμβάσεων. Δεν ήταν μόνο τα μέτρα λιτότητας για τα οποία κατηγορούνταν οι βουλευτές της τότε συμπολίτευσης, αλλά και οι όροι εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ορθώς, βεβαίως, τα παραπάνω κόμματα έκαναν την κριτική τους επί αυτών των θεμάτων. Τώρα, όμως, κυβερνάνε τον τόπο και ήδη στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου υπέγραψαν την ύπαρξη του αγγλικού δικαίου και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας, ήδη ακούγονται μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, τα αποθεματικά των ταμείων έχουν ήδη απορροφηθεί, ενώ τίθεται στο τραπέζι και ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ, ο οποίος ομολογουμένως θα μεταφέρει τα βάρη στους μη έχοντες, αυτούς που ζουν κοντά ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σε αυτό το τοπίο της μνημονιακής στροφής Σύριζα - Ανέλ, η Χρυσή Αυγή απομένει η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη του τόπου, αφού το μεν «Ποτάμι» συντάσσεται με τις δυνάμεις του μνημονίου, απαιτώντας «συμφωνία εδώ και τώρα», ενώ το ΚΚΕ δεν προσμετράται, αφού την κρίσιμη ώρα τα τάγματα εφόδου του θα αναλάβουν την φρούρηση της Βουλής, όπως έκαναν και το 2010, λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια του Άδωνι Γεωργιάδη.
Λαθρομεταναστευτικό:
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια της διακυβερνήσεώς τους φρόντισαν ώστε η Ελλάδα να γεμίσει λαθρομετανάστες. Μάλιστα κώφευαν επιδεικτικά όταν η εγκληματικότητα εκτινασσόταν στα ύψη εξαιτίας της ταυτόχρονης αύξησης των λαθρομεταναστών στα αστικά κέντρα. Ακροτελεύτια πράξη της σχετικής πολιτικής τους ήταν το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που έδινε ες αεί άδεια παραμονής στην χώρα σε όποιον λαθρομετανάστη έκανε καταγγελία ότι δήθεν υβρίστηκε ρατσιστικά.
Το έργο της κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συνεχίσει η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, η οποία άμεσα κατήργησε τα κέντρα κρατήσεως και εν είδει επιδείξεως ισχύος έναντι των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, απελευθέρωσε τους λαθρομετανάστες στην Ομόνοια. Η πρόκληση συνεχίστηκε δε με αλλεπάλληλες δηλώσεις της αρμοδίας υπουργού που ουσιαστικά προέτρεπε τους Έλληνες να μην αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους, επειδή αυτή το διατάζει.
Δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής
Η ΝΔ ξεκίνησε με την αρωγή του ΠΑΣΟΚ μία πολιτική δίωξη εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου. Στο ρου της σκευωρίας αυτή αποκαλύφθηκε πλήρως με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, όπως το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Σαμαρά να δίδει εντολή για προφυλάκιση βουλευτών σε ανώτατο δικαστικό. Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της γαλάζιας συμμορίας στην δικαιοσύνη ήταν να φυλακιστούν αθώοι άνθρωποι και η να νοθευτούν συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, αφού η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου επί δύο χρόνια λειτούργησε με την ηγεσία της παρανόμως φυλακισμένη και απουσία κρατικής χρηματοδότησης.
Σε αυτό το έγκλημα δεν είναι ένοχοι μόνο οι σκευωροί. Ένοχη είναι η κυβερνώσα αριστερά, η οποία σιώπησε ένοχα εμπρός σε αυτά τα εγκλήματα. Ο Σύριζα είχε την δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά ήδη από την αποκάλυψη του βίντεο Μπαλτάκου, όμως επέλεξε την σιωπή, δικαιολογώντας μάλιστα κατά καιρούς αυτή την πρωτοφανή κατάλυση του πολιτεύματος. Επιπλέον, ερχόμενοι στο σήμερα, η κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ συνεχίζει την πολιτική δίωξη εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, συνεχίζοντας να ανέχεται την πρακτική κάποιων επίορκων δικαστικών που απαγορεύουν την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Αίτιο για αυτή την πολιτική δίωξη (και αυτό αφορά κάθε Έλληνα πολίτη) είναι ότι αυτή την διέταξαν η Μέρκελ, το εβραϊκό λόμπυ, κλίκες νεοφιλελεύθερων τραπεζιτών και άλλοι «φιλέλληνες», που επιθυμούν την Ελλάδα σκλαβωμένη και αισθάνονταν απειλή από την συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. 
Κώστας Αλεξανδράκης

Ο Σύριζα με μνήμη χρυσόψαρου!

Ο ορισμός του κομπογιαννίτη 
Μπαλάφας: Δεν είπαμε ποτέ 
ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια! 
ΒΙΝΤΕΟ




Ο Γ. Μπαλάφας, εξέχον στέλεχος του Σύριζα και αντιπρόεδρος της Βουλής, δια συνεντεύξεως σε καθεστωτικό-μνημονιακό ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι Έλληνες είναι αφελείς και ανόητοι.

Διότι δεν μπορεί αλλιώς να ερμηνευθεί η δήλωσή του πως «εμείς ( σ.σ. εννοεί ο Σύριζα), από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια»!

Δείτε το βίντεο...


 

Τους θυμίζουμε τι έλεγε ο Τσίπρας λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές, γιατί στον
Σύριζα φαίνεται έχουν μνήμη χρυσόψαρου!