ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ




Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου 
–Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε για την υπογραφή του νέου αριστερού Μνημονίου:

«H Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί και στο νέο Μνημόνιο, στο Μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση της Αριστεράς έχοντας απόλυτα τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Έρχεται φοροεπιδρομή. Έρχονται νέα εξοντωτικά μέτρα, τα οποία θα πλήξουν καίρια την νεολαία της χώρας, θα αυξήσουν την ανεργία και θα πλήξουν επίσης πολύ σημαντικά τους αγρότες που αποτελούν την ψυχή του Έθνους.

Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο, όπως είπε και στα παλαιότερα. Ο Αγώνας θα συνεχιστεί από κάθε σημείο για να μην περάσουν τα σχέδια της ξενοκρατίας.

Εθνική κυριαρχία – ΟΧΙ στο αγγλικό δίκαιο».


ΤΕΛΟΣ: Παραχωρείται όλη η Ελλάδα στους δανείστές και δεσμεύεται με 3ο Μνημόνιο για πάνω από μια δεκαετία!ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ» ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ;


Δε σεβάστηκαν το "ΟΧΙ" 
του ελληνικού λαού 
και τον ταπεινώνουν.


Όπως όλα δείχνουν, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε στο τέλος της. Όλοι οι πρωθυπουργοί και οι αξιωματούχοι που μετέχουν σε αυτή τιτιβίζουν αυτή τη στιγμή ότι η συνεδρίαση τελείωσε με ομόφωνη απόφαση.
  
Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, όμως το σίγουρο είναι ότι προ των πυλών έχουμε το νέο αιματηρό αριστερό μνημόνιο. 

Εκ των σημείων που είχαν συμφωνηθεί ήδη από χθες, έχουμε ότι μέχρι την Τετάρτη θα νομοθετηθούν σωρεία αιματηρών μνημονιακών μέτρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλα πολλά..


Στη συμφωνία, βεβαίως, υπάρχουν και άλλα πολλά, όπως η άμεση κατάργηση των νόμων που θεωρήθηκαν μονομερείς ενέργειες, η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε υπερεθνικό οργανισμό με έδρα του Λουξεμβούργου, η συνέχιση της εμπλοκής του ΔΝΤ στο νέο μνημόνιο, η άμεση εισβολή των τροϊκανών στα υπουργεία για αξιολόγηση και άλλα πολλά.


Σε λίγες ώρες που θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας θα έχουμε να πούμε πολλά για το νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση Σανέλ, για να αποτελειώσει τους Έλληνες, με την ψήφο της νουδούλας, του κλεφτοπασόκ και του κόμματος Μπόμπολα. 

ΣΤΗΜΕΝΟ  ΤΟ ΠΑΡΩΝ 
να σωθεί έτσι η… χαμένη τιμή της «Αγίας» αριστεράς






Αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μέσω Facebook η βουλευτής Αθανασία Αναγνωστοπούλου. 

Αν και οι αποκαλύψεις αυτές αντιμετωπίστηκαν με ελαφρότητα και με ειρωνική διάθεση από τα ΜΜΕ («ψήφισε παρών γιατί… έτσι»), έχουν τεράστια σημασία, καθώς υπονοούν σαφώς ότι το παιχνίδι με τα «παρών» και τις αποχές των Λαφαζανίστας ήταν στημένο. 

Προφανώς, για να εμφανιστούν κάποιοι συριζαίοι ως δήθεν συνεπείς αντιμνημονιακοί, και να σωθεί έτσι η… χαμένη τιμή της «Αγίας» αριστεράς (καθώς και τα αντιμνημονιακά ψηφαλάκια), δια του καπελώματος της αντίδρασης στο νέο Μνημόνιο!

Ιδού η σχετική αποκάλυψη:

«Στήριξα χθες το βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση, γιατί… κορυφαίος βουλευτής που ψήφισε «παρόν» και που είναι υπέρ της δραχμής, είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι σε αυτή τη φάση «δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ γιατί αυτό θα σημάνει καταστροφή». 

Όταν τον ρώτησα, για ποιο λόγο τότε δεν θα υπερψηφίσει την εξουσιοδότηση για συμφωνία, η απάντηση μου φάνηκε απολύτως κυνική: «για κάποιοι πρέπει να υπερψηφίσουν και κάποιοι να καταψηφίσουν”…».

Αντίοχος




ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ;



Καλησπέρα  αναγνώστες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις απόψεις μου σχετικά με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε τα όσα είχε τάξει προεκλογικά και αν τα θυμούνται οι ψηφοφόροι του. 

Θυμάμαι να τάζει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος παραμένει γιατί είναι ένας φόρος ο οποίος αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, τα οποία έσοδα θα μπορούσαν να έρθουν από τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αύξηση στους μισθούς, επαναλειτουργία της ΕΡΤ (που ευτυχώς το έκανε, σώζοντας 8.000 άτομα με μισθούς 3.500€, την ίδια στιγμή που σε κάθε οικογένεια εργάζεται ένα άτομο), είχε πει για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων και δεν έδωσε καμία μάχη για να έρθουν αυτά τα χρήματα. 

Αλλά ας μη ξεχνάμε το καλύτερο: ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε την υπόσχεσή του όσον αφορά την ιθαγένεια και γιατί να μην το κάνει; Άλλωστε, ήταν στην προεκλογική του ατζέντα, με τέτοιους ψήφους σκοπεύει να πάρει την εξουσία την επόμενη τετραετία και αν πάνε όλα καλά με πλειοψηφία (σ.σ. πρόκειται για ειρωνικό υπαινιγμό). Και εμείς μένουμε θεατές σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας αδύναμοι να συνέλθουμε από το σοκ. 

Ο Τσιπρας έκανε κινήσεις για να γίνει αρεστός και να περάσει μέτρα αργότερα, όπως το δημοψήφισμα και το ταξίδι στη Ρωσία, κάνοντας πολλούς Έλληνες να ελπίζουν σε μια συνεργασία που σαφώς έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στη χώρα μας απ’ ότι η ΕΕ. Ασφάλεια συνόρων και βοήθεια για την εξόρυξη των κοιτασμάτων μας είναι μερικά μόνο αποπληρώνοντας κάποιο μέρος των χρημάτων που πήραμε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εκτός των τόκων. 

Αναρωτιέμαι πότε θα ξυπνήσει ο λαός μας. Πότε θα καταλάβει ότι κάποιοι πλουτίζουν σε βάρος μας και ότι η χώρα γίνεται αποικία λαθρομεταναστών και όλα αυτά με την εύνοια την «οικογενείας» μας, της ΕΕ; Σβήνουμε σα λαός και το μόνο που θα έχει μείνει σε κάποια χρόνια θα είναι ο πολιτισμός που μας άφησαν οι πατέρες μας.

Σαπφώ


Έρχεται μνημονιακή λαίλαπα: Σωρεία αιματηρών μέτρων θα ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη!



Γράφαμε προ ημερών ότι ο Τσίπρας θα καταλήξει να υπογράψει δύο μνημόνια αντί ενός. Από ότι όλα δείχνουν στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής, που αναμένεται να τελειώσει πολύ αργότερα, επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.

Οι «ευρωπαίοι εταίροι» ζητάνε την άμεση νομοθέτηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων, προκειμένου να συγκαλέσουν ξανά το Eurogroup, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο, το μέγεθος του οποίου ακόμα παραμένει άγνωστο.

Κοιτώντας κανείς τη λίστα με τα προαπαιτούμενα, αντιλαμβάνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μνημόνιο που θα ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη. Δηλαδή ένα μνημόνιο πριν το μνημόνιο. Ιδού τι περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που θα ψηφίσουν οι συριζαίοι με ένα νόμο και ένα άρθρο:

  • ΦΠΑ 23% στα πάντα εκτός από φάρμακα, βιβλία και ενέργεια που μένει στο 13%
  • Μειώσεις συντάξεων (κύριων και επικουρικών) καθώς και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  • Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
  • Ανεξαρτητοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ
  • Ουσιαστική κατάργηση του νόμου για τις 100 δόσεις και αποφασιστική δράση εναντίον δανειοληπτών, των οποίων τα δάνεια είναι «κόκκινα»
  • Φορολογικές μεταρρυθμίσεις ενάντια σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιπροσθέτως των παραπάνω, έχει κυκλοφορήσει και ένα «κείμενο – τέρας» που ουσιαστικά λέει ότι θα ξεπουληθεί ολόκληρη η Ελλάδα με ένα νόμο και ένα άρθρο, αφού στην ανεξαρτητοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ γράφει ότι 50 δισ. δημόσιας υπηρεσίας θα μεταφερθούν εκεί για άμεση ιδιωτικοποίηση, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο. 

Όμως το συγκεκριμένο κείμενο πιθανόν είναι μορφή πίεσης για άμεση σύναψη συμφωνίας.

Το βέβαιο είναι ότι πέρα από τις τερατολογίες ο Τσίπρας ερχόμενος στην Αθήνα έχει πολλές δουλειές να κάνει. Κατά πρώτον να οργανώσει τη συγκυβέρνηση του μνημονίου, που θα ψηφίσει το πρώτο «μικρό» μνημόνιο, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και ακολούθως να καταρτίσει και να καταθέσει με τη μορφή του κατεπείγοντος το νέο μνημόνιο..

Και μετά θα αρχίσει να διαπραγματεύεται το «μεγάλο» μνημόνιο!