ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αποκλειστική συνέντευξη του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στον Ανεξάρτητο Διπλωματικό Παρατηρητή - ΒΙΝΤΕΟ



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη για τον «Ανεξάρτητο Διπλωματικό Παρατηρητή», την παλαιότερη και ιστορικότερη εφημερίδα των Βορείων Προαστίων.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε μια 20λεπτη συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε πως «ποτέ δεν πίστεψα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση. Άλλωστε τόνιζε συνέχεια ότι θα πληρώνουμε τους δανειστές μας εις το διηνεκές».

Κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι παρανόμησε εις βάρος της Ελλάδας, διότι ήταν υποχρεωμένη να εξασφαλίσει την ρευστότητα στον Έλληνα πολίτη. Παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν έκαναν τίποτα απολύτως «Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε το θέμα της ολοφάνερης παρανομίας της ΕΚΤ» είπε χαρακτηριστικά.


Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα έκανε εάν βρίσκονταν στις διαπραγματεύσεις απάντησε «Αν ήμουν στην θέση του Τσίπρα θα κατήγγειλα τις παρανομίες που γίνονται εις βάρος της Ελλάδας από τους δανειστές και θα απαιτούσα την ρύθμιση του χρέους. Θα αγωνιζόμουν μέχρι τέλους για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Λαού»και πρόσθεσε πως «Η Ευρώπη είχε Plan Β για να διαχειριστεί το GREXIT η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε κανένα Plan Β. Μας πηγαίνουν στο GREXIT με τους δικούς τους όρους και όχι με την άτακτη χρεοκοπία, όπως θα ήταν το συμφέρον της Ελλάδας»

Σχετικά με την εκλογική δύναμη του Σύριζα είπε πως μόνο το 10% από τις δυνάμεις που εκφράζονται από το παλαιό Σύριζα αντιστοιχούν στο 36,5% που πήρε στις εκλογές και ο Τσίπρας για να ικανοποιήσει αυτές τις εθνομηδενιστικές δυνάμεις προχώρησε σε ολέθριους νόμους για την πατρίδα, όπως ο νόμος περί ιθαγένειας, η δημιουργία του τεμένους και ο νόμος συμβιώσεως ομοφυλοφίλων.

Για την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα είπε πως την αποκλειστική ευθύνη δεν την έχει μόνο ο Τσίπρας, τα τελευταία πέντε χρόνια του Μνημονίου και σε ευρύτερη κλίμακα από την μεταπολίτευση εργάστηκαν πολλές κυβερνήσεις για να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Οι κυβερνήσεις αυτές κατέστρεψαν συστηματικά την πρωτογενή παραγωγή και την βιομηχανία με άμεσο αποτέλεσμα την διάλυση της εθνικής οικονομίας. Σχετικά με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα μεγάλα ΜΜΕ είπε ότι οι αυτοί που τα κατέχουν είναι άνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την πολτοποίηση της Ελλάδος σε ένα πολυεθνικό μωσαϊκό και πολεμούν την Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μοναδική δύναμη που αντιστέκεται.

Κλείνοντας είπε πως η Χρυσή Αυγή θα ανεβάσει τα ποσοστά της στις επόμενες εκλογές και θα είναι η αυθεντική δύναμη της αντιστάσεως απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του Έθνους. 


Η μνημονιακή μετάλλαξη του Σύριζα ανοίγει τον δρόμο στην Χρυσή Αυγή


Η μεγάλη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους διεθνείς τοκογλύφους είναι ότι κατόρθωσε να φέρει στην Χώρα ένα πολύ χειρότερο Μνημόνιο από τα δύο προηγούμενα, αλλά με αρκετά λιγότερη λαϊκή αγανάκτηση μέχρι στιγμής. Το αν αυτή η αγανάκτηση θα φανεί έμπρακτα και δυναμικά, όταν τα συγκεκριμένα μέτρα μπουν για τα καλά στο πετσί των Ελλήνων, είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην συνέχεια. 

Αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε επί του παρόντος είναι ότι το τρίτο Μνημόνιο (επαναλαμβάνουμε, το χειρότερο) έχει την υποστήριξη231 βουλευτών. Υπάρχει, δηλαδή, μια διευρυμένη κοινοβουλευτική στήριξη σ΄αυτά τα μέτρα και πολύ περισσότερο μια ισχυρή μιντιακή στήριξη.

Αν γυρίσουμε την μνήμη μας πίσω θα διαπιστώσουμε ότι

α) το πρώτο Μνημόνιο (2010) είχε ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, με 172 βουλευτές,

β) το Μεσοπρόθεσμο (2011) από 155 βουλευτές (154 του ΠΑΣΟΚ και 1 της ΝΔ),

γ) το δεύτερο Μνημόνιο (2012 – κυβέρνηση Παπαδήμου) το ψήφισαν 199 βουλευτές,

δ) το δεύτερο Μεσοπρόθεσμο (2012 – ένα άρθρο 216 σελίδες, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) πέρασε με 153 ψήφους.


Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι αυτό το τρίτο Μνημόνιο έχει μια συντριπτική κοινοβουλευτική αποδοχή σε σχέση με τα προηγούμενα δύο, καθώς και με τα Μακροπρόθεσμα. 

Αυτή, βεβαίως, η κοινοβουλευτική αποδοχή δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την λαϊκή επιθυμία, η οποία με συνεχώς αυξανόμενη καταγγελτική διάθεση από το 2012 και μετά έχει εκφράσει ξεκάθαρα αρνητική στάση απέναντι στα Μνημόνια. 

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από (υποτιθέμενο, όπως αποδείχθηκε) πολέμιο των Μνημονίων σε υπηρέτη και υπερασπιστή τους δείχνει το μέγεθος της αφομοιωτικής παγίδας του προβλήματος αυτού.

Όταν ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε στις 25 Ιανουαρίου να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, δεν το έκανε για να απαντήσει σε διλήμματα του τύπου «ευρώ η δραχμή». Το έκανε, πιστεύοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες για κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών. 

Αντί, όμως, της κατάργησής τους αυτό το οποίο είδαμε ήταν όχι μόνο η επικυροποίησή τους, αλλά και φαρδιά – πλατιά υπογραφή της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης για την έλευση ενός νέου, πολύ πιο βάρβαρου και αντιλαϊκού, Μνημονίου.

Το αν το (άμεσο) μέλλον δείξει πρόωρες εκλογές με νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα) – ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι (χωρίς να αποκλείεται και η ΝΔ) ή με μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ακριβώς για να μην γίνουν εκλογές, είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα στον ορίζοντα.


Γιώργος Μάστορας  


ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ… 72



Συνεχίζεται το χοντρό παραμύθιασμα του ελληνικού λαού, από τα πρόθυμα παπαγαλάκια της τριτομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ-ΠΑΣΟΚ, με «τσόντα» το ΚΚΕ.

Το νέο παραμύθι που διακινούν, είναι για σύνταξη στα… 72!!!

Αν μπείτε, λοιπόν, σε οποιαδήποτε καθεστωτική ιστοσελίδα, θα δείτε ότι σήμερα «παίζει» αβέρτα αυτή η τρομακτική «είδηση». Ότι οι λεγόμενοι «δανειστές» (διεθνείς τοκογλύφοι) δήθεν επιμένουν στο θέμα της περαιτέρω αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα… 72 χρόνια, στο πλαίσιο των νέων προαπαιτουμένων που φέρονται να απαιτούν από τη συγκυβέρνηση.

Το σενάριο διακίνησε η εφημερίδα «Αγορά» και αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των «Θεσμών» (δηλαδή της τρόικα) ζητούν να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 0,5 έτος και μέχρι να φτάσει τα 70 έτη. Μάλιστα, σε βάθος χρόνου, ο στόχος τους είναι να διαμορφωθεί στα 72 έτη, γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλο… προσδόκιμο ζωής.

Ποια είναι η αλήθεια; 

Η συγκυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις ρυθμίσεις για να πάνε οι συντάξεις στα 67, οι οποίες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται στην τρίτη δόση των «προαπαιτουμένων», που θα ψηφιστούν –μάλλον- στις αρχές Αυγούστου. Αλλά, διακινεί –μέσω των παπαγάλων της- ότι μπορεί το όριο συνταξιοδότησης να φτάσει στα 72 έτη, για να τρομοκρατηθεί τώρα ο κοσμάκης και να… ανακουφιστεί μόλις θα ψηφιστούν οι συντάξεις στα 67, αφού (δήθεν) γλίτωσε τα χειρότερα! 

Αυτά, για να μη μας παραμυθιάζουν με παμπάλαια προπαγανδιστικά κολπάκια οι επιτήδειοι της «πρώτης φοράς αριστερά»!

Αντίοχος