ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ήταν αποφασισμένος να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο παρά το “ΟΧΙ” του Ελληνικού Λαού

Ο Βαρουφάκης «δίνει» (και πάλι) τον Τσίπρα:


Ο «τρελός του χωριού» Γιάννης Βαρουφάκης «έδωσε» (και πάλι) τον Τσίπρα, με συνέντευξή του σε ξένο έντυπο, υποστηρίζοντας αυτό το οποίο έχει αντιληφθεί πλέον όλος ο κόσμος ως πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, ο Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος και του θριάμβου του «όχι» σκεφτόταν ήδη το πώς θα συνθηκολογήσει.

Συγκεκριμένα, ο ναρκισσιστής πρώην υπουργός Οικονομικών έσπασε την σιωπή του(…) με συνέντευξή του στο αυστραλιανό περιοδικό «The Monthly». Ο ενδυματολογικός μιμητής του κινηματογραφικού πρωταγωνιστή Ταμτάκου δήλωσε ότι «ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, μόλις λίγες ώρες αργότερα προσπάθησαν να μετατρέψουν το “όχι” σε “ναι”, δηλαδή σε μια συνθηκολόγηση».

Χαρακτήρισε την αντίδραση του Τσίπρα ως αποθαρρυντική, παρά την άνετη επικράτηση του «όχι», ενώ προχωρώντας ακόμη πιο πέρα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός κοιτώντας τον του είπε «καταλαβαίνεις ότι δεν θα δώσουν ποτέ μια συμφωνία σε σένα και σε μένα, θέλουν να μας ξεφορτωθούν».

Με απλά λόγια, δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα λέει ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας προχώρησε στην διενέργεια ενός δημοψηφίσματος και «πούλησε» ελπίδα στον Λαό, ενώ στην πραγματικότητα ήταν πεπεισμένος ότι οι εταίροι και οι δανειστές δεν ήταν διατεθειμένοι να συμφωνήσουν μαζί του.

Ανεξάρτητα, όμως, από το εκδικητικό «δόσιμο» του Τσίπρα από τον συμπλεγματικό και αλαζόνα Βαρουφάκη, μόνο και μόνο επειδή ο τελευταίος υποχρεώθηκε από τον πολιτικό του προϊστάμενο σε παραίτηση, είναι ολοφάνερο ότι ο πρωθυπουργός διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα κάνοντας τα πάντα για την επικράτηση του «ναι» (κλειστές τράπεζες, capital control, ελευθερία κινήσεων στα συστημικά ΜΜΕ να κινδυνολογούν και να καλλιεργούν κλίμα τρόμου κτλ).

Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει στο ελάχιστο τα όσα προεκλογικά είχε εξαγγείλει, αρχικά έκανε σκόπιμη καθυστέρηση, για να φτάσει στις 30 Ιουνίου που τελείωνε το πρόγραμμα, ενώ στην συνέχεια πέταξε την ευθύνη της απόφασης στον Ελληνικό Λαό, ελπίζοντας ότι θα του δώσει το «ναι» προκειμένου να έχει την δικαιολογία που χρειαζόταν για την έλευση και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου

Ο Λαός, όμως, του χάλασε τα σχέδια, αναγκάζοντάς τον να εξευτελιστεί πλήρως, δείχνοντας το απύθμενο βάθος (και θράσος) της υποκρισίας που διέπει την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.

Το εγωπαθές «νούμερο» δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, το ξεπούλημα της Πατρίδας και του Λαού που έκανε ο Τσίπρας προς τους διεθνείς τοκογλύφους.

Γιώργος Μάστορας