ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σείστηκαν τα Μέγαρα από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ,Ν.Γ. Μιχαλολιάκος από τα Εθνικιστικά Μέγαρα: Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κάνουν μειονότητα μέσα στην Πατρίδα μας!

Μεγαλειώδης ήταν η αποψινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Μέγαρα, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος..
Η ομιλία του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη στα Μέγαρα.



Σε μία κατάμεστη, από εκατοντάδες Εθνικιστές, αίθουσα στην παραλία Βαρέας στα Μέγαρα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αίθουσα δεν αρκούσε για τις ανάγκες της εκδηλώσεως, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατοντάδες ορθίων. 

Ο Αρχηγός εισήλθε στην αίθουσα Puzzle καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες φίλους της Χρυσής Αυγής υπό τον ήχο του Ύμνου του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών και αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση.


Την εκδήλωσε άνοιξε η Συναγωνίστρια, Τσολιάκου Λιάνα, κάνοντας λόγο για την τρομοκρατία μηνών που έχει δεχτεί το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.


Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Συναγωνιστής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή την 21η Σεπτεμβρίου θα είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η μόνη πηγή αντίστασης στο μνημόνιο της αριστεράς και την άκρατη λαθρομετανάστευση, η οποία απειλεί να πνίξει τη χώρα. 

Ανέλυσε δε τον μοναδικό λόγο που μας αποκλείουν οι ταγοί του καθεστώτος από τα κανάλια, δηλαδή προκειμένου να μην γίνει γνωστό στους Έλληνες το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, το σχέδιο για μία Ανεξάρτητη και Ισχυρή Ελλάδα.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην καταστροφή της Εθνικής Παραγωγής και το σχέδιο της Χρυσής Αυγής για αναγέννηση της Εθνικής Πρωτογενούς Παραγωγής, ως μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, από κοινού με την πολιτική κάθαρση και την εφαρμογή της πάγιας θέσης της Χρυσής Αυγής: 

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ 
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ 
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


Τέλος εν μέσω συνεχών επευφημιών και χειροκροτημάτων, στο βήμα ανέβηκε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε αναφερόμενος στην απαρχή της πολιτικής σκευωρίας εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους προδόθηκαν οι προσδοκίες των πολιτικάντηδων και των σκοτεινών κέντρων εξουσίας που την διέταξαν.


Ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής είναι εναντίον όλων, αφού στην ουσία στην Ελλάδα υπάρχουν μονάχα δύο κόμματα

Χαρακτηριστικό είναι ότι προ του 3ου μνημονίου, ο Μεϊμαράκης δήλωνε «φέρτε συμφωνία και πάρτε ό,τι μέτρα θέλετε». Ίδιο πρόγραμμα έχουν ΝΔ και Σύριζα τόσο για το μνημόνιο, όσο και για τους λαθρομετανάστες, όσο και για τον αποκλεισμό και την πολεμική της Χρυσής Αυγής, που λέει ΟΧΙ στα μνημόνια και ΟΧΙ στην λαθρομετανάστευση.


Εκτενής ήταν η αναφορά στο εθνοπροδοτικό έργο του Σύριζα, το οποίο συνοψίζεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου – έκτρωμα για την ιθαγένεια, το οποίο είναι de facto αντισυνταγματικό, αφού όπως έχει πει το ΣτΕ δεν μπορούν οι βουλευτές να αποφασίζουν σχετικά με την υφή και την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, το οποίο είναι ένα κράτος Εθνικό! 

Ένα αντεθνικό έργο, στο οποίο συνεπικουρεί και η ΝΔ ψηφίζοντας το νόμο για το τζαμί και άλλα πολλά αντεθνικά νομοσχέδια, γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή είναι μόνη Εθνική Επιλογή.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη Εθνική Επιλογή διότι αντιστέκεται στην ξενοκρατία, τόσο όσον αφορά τα μνημόνια και όσον αφορά την λαθρομετανάστευση. 

Αλήθεια, πόσους θα χωρέσει ακόμα η Ελλάδα; 

Θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες και να μας μετατρέψουν σε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα. Η Χρυσή Αυγή δεν θα τους το επιτρέψει.


Προμετωπίδα στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, τα Εθνικά Θέματα, διότι το Ελληνικό Έθνος πέρασε πολλούς φουρτούνες στους αιώνες της ύπαρξής του, αλλά μόνο από την προδοσία κινδυνεύει. 

Από την προδοσία που ελοχεύει στο Μακεδονικό, στο Κυπριακό, στην λαθρομετανάστευση και στην εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας. 




Άνοιξε ο δρόμος για τη Χρυσή Αυγή!



O μεγάλος κερδισμένος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα είναι ούτε ο Σύριζα ούτε η ΝΔ, αλλά η Χρυσή Αυγή.


Tο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της ξενοκρατίας φοβάται για τη γιγάντωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. 

Εκείνο που αδυνατούν βεβαίως να κατανοήσουν είναι ότι η εκρηκτική άνοδος των Εθνικιστών δεν είναι επιλογή οργής αλλά η κατεξοχήν ελληνική απάντηση στα Μνημόνια και τη λαθρομετανάστευση.

Ή Χρυσή Αυγή είναι στα μάτια των Ελλήνων η πολιτική εγγύηση για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες!


Εκλογές 2015: Η συνέντευξη του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην ΕΡΤ1. Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εθνική επιλογή!



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος παραχώρησε μια εφ΄ όλης της συνέντευξη στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Εμπρός", Παναγιώτη Παναγόπουλο, στον σύμβουλο έκδοσης του κυριακάτικου "Λόγου", Μάκη Τουμάση και στον συντάκτη της εφημερίδας "Δημοκρατία", Νίκο Σταυρουλάκη στο πλαίσιο των συνεντεύξεων των πολιτικών αρχηγών που προβάλλει η ΕΡΤ.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, κάλεσε τους εκπροσώπους των Μέσων να ρωτήσουν ό,τι θέλουν για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος ανέπτυξε το πλήρες πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την εθνική οικονομία, την επιστροφή στην εθνική παραγωγή, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Τόνισε πως το κεντρικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής "Η μόνη Εθνική επιλογή" είναι ουσιαστικό, καθώς για τους Έλληνες Εθνικιστές τα εθνικά ζητήματα είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας , όπως το Μακεδονικό, το Κυπριακό, αλλά και η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω των εθνοκτόνων Μνημονίων.

Επισήμανε τέλος πως είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, είτε η ΝΔ θα εφαρμόσουν από κοινού τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μόνη εθνική επιλογή για να μην γίνουμε οι Έλληνες μειοψηφία στην ίδια μας την Πατρίδα.


Η Φωνή του Λαού: Η ελπίδα φαίνεται να νικάει τον φόβο.Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε Ελλάδα! Στηρίζουμε τη Χρυσή Αυγή!

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015


Ο λαός εχει αρχίσει σιγά σιγά να ξυπνάει. Μένω σε μια περιοχή της Αθήνας που πνίγεται από τα προβλήματα και τους λαθρομετανάστες, το Θησείο. Τα κρούσματα ληστειών και βίαιων περιστατικών από τους λαθρομετανάστες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλβανούς είναι συνεχή. 

Οι κάτοικοι της περιοχής το φωνάζουν πια ανοιχτά. Στις εκλογές θα ψηφίσουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Βλέπουμε πως και στις άλλες περιοχές γκέτο της Αθήνας και της Ελλάδας να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ο Λαός δεν φοβάται πια και βλέποντας ότι είναι μειοψηφία στην περιοχή του από τους παράνομους Ισλαμιστές, λέει ανοιχτά την πρόθεση του να ψηφίσει τους Έλληνες Εθνικιστές. 

Όταν όλο το καλοκαίρι έχουν δεχτεί οι κάτοικοι της Κω και των αλλων νησιών του Αιγαίου την εισβολή και την κατάκτηση των νησιών τους από τους παράνομους Ισλαμιστές εισβολείς ο Καμμένος τι περίμενε να τον ραίνουν με ροδοπέταλα; 

Στο ακριτικό Αγαθονήσι οι λαθρομετανάστες είναι περισσότεροι των μονίμων κατοίκων. Έχουμε κατοχή Ελληνικών εδαφών και ο ανεπαρκής Υπουργός Άμυνας δεν ξέρει την λέξη παραίτηση. 

Η ελπίδα φαίνεται να νικάει τον φόβο που πήγε να επιβάλει η προδοτική κυβέρνηση με τους λαθροεισβολείς. 

Θέλουμε για Αρχηγό του Ελληνικού κράτους έναν Εθνικιστή ηγέτη σαν τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και όχι τους υπαλλήλους του Γιούνκερ και του Σόρος. Για την Ελλάδα της νίκης και της ελπίδας ψηφίζω φανατικά και εθνικιστικά την Χρυσή Αυγή.

Γ.Π.

Εθνικισμός, η μόνη απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας

Έχοντας χάσει το 25% της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο Α. Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να πάει σε εκλογές, τις τρίτες εντός 9 μηνών, να τις κερδίσει με αυτοδυναμία, και να συνεχίσει να κυβερνά, εφαρμόζοντας ένα στυγνό μνημόνιο, το οποίο ακόμη και ως νεοφώτιστος μνημονιολάγνος ξέρει πως αυτό, δεν μπορεί να βγει. 

Εξάλλου, ούτε τα εναπομείναντα στελέχη του πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν αυτά τα μέτρα απομυζώντας μια κοινωνία που στενάζει η πως από το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας θα μαζέψουν 50 δις ευρώ. Πως; Δίνοντας 14 αεροδρόμια σε συνολικό τίμημα, λιγότερο από όσα βγάζει μόνο του το αεροδρόμιο της Κέρκυρας σε έναν χρόνο; Βουρ στον γκρεμό λοιπόν Έλληνες, μόνο και μόνο για να μην χάσει ο Alexis την πολυθρόνα του και οι λαθρομετανάστες τις κρουαζιέρες τους!

Θοδωρής .Τ.

Το παραδέχονται πια όλοι: Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της!

Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί νόμιζα ότι θα κάνει αντιμνημονιακή πολιτική αλλά μας πούλησε. Αυτή τη φορά θα ψηφίσω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και θα κάνω αγώνα να σας δώσω όσους ψήφους μπορώ γιατί δείχνετε σταθερές απόψεις για την ανάκαμψη την πατρίδας (με τις οποίες συμφωνώ) αλλά και γιατί διαφωνώ με τον πόλεμο που σας κάνουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ της τάχα δημοκρατίας που έχουν δημιουργήσει. Κάντε και εσείς τον αγώνα σας σωστά γιατί είμαι σίγουρος ότι τα ποσοστά σας θα είναι διψήφιος αριθμός. Ελπίζω να μην μας απογοητεύσετε.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Ψηφίζουμε Ελλάδα - Στηρίζουμε Χρυσή Αυγή

Για μια ακόμη φορά τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να κλέψουν την ψήφο τους. 

Με ψεύτικες υποσχέσεις, με ύποπτα χαμόγελα, με κροκοδείλια δάκρυα και αφόρητες ρητορίες επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα: 

Να διασφαλίσουν τις πολύτιμες θέσεις τους, προκειμένου να μη στερηθούν των προνομίων τους. Επί σειρά δεκαετιών Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. συντηρούσαν και ενίσχυαν το πελατειακό κράτος στο δημόσιο τομέα, που θα τους εξασφάλιζε μια ανεξάντλητη πηγή ψηφοφόρων. 

Συνέβησαν πολλά σκάνδαλα επί των διακυβερνήσεών τους, τα οποία θάφτηκαν και ξεχάστηκαν. Προσφάτως βρήκαν και έναν ακόμη σύμμαχο στο πρόσωπο του ποταμίσιου κατασκευάσματος, ο οποίος απροκάλυπτα στηρίζει τις ενέργειες των εταίρων του, ψηφίζοντας τα μνημόνια και όλα τα απαραίτητα μέτρα που στραγγαλίζουν τη μικρομεσαία τάξη, ενώ ισχυροποιούν τους μεγαλοεργολάβους, που είναι και τα αφεντικά του

Οι πολιτικές αυτές παρατάξεις, στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε, αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, για μια φορά έστω, συνεχίζουν τις ψευδείς υποσχέσεις. 

Προσφάτως έχουν αναδειχθεί σε υπέρμαχους των ευρωπαίων τοκογλύφων και των πολυεθνικών συνεταίρων τους Ανέλπιστος σύμμαχό τους ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάρφωσε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της πατρίδας μας, υπογράφοντας το τρίτο και καταστρεπτικότερο μνημόνιο. Έλεγχος κεφαλαίου, δυσβάσταχτες φορολογίες και προπληρωμές φόρων, διαρκείς μειώσεις συντάξεων, διώξεις οικονομικές κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, αφανισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αδιαφορία για την ανάπτυξη του τουρισμού και προσφάτως απόπειρες διάλυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. 

Όσο για το ΚΚΕ, κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός χάθηκε, η ΕΣΣΔ διαλύθηκε και ότι πλέον βρισκόμαστε στο 2015 και όχι στο 1940. Η ξύλινη γλώσσα τους μόνο τον γέλωτα προκαλεί στην καλύτερη των περιπτώσεων. 

Απέναντι σε αυτό το σύστημα της διαφθοράς, την κλεπτοκρατία που τυραννά την πατρίδα μας, στέκεται η Χρυσή Αυγή, η οποία καταγγέλλει το μνημόνιο και τους όρους δανεισμού, ζητά εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας όφελος της πατρίδας και όχι μια ανώτερης κοινωνικής ελίτ μόνο. 

Προτείνει εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης, με προτροπή των νέων να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, καταπολέμηση της εγκληματικότητας, προστασία των συνόρων. 

Δικαιότερο σύστημα φορολόγησης. Μείωση του αριθμού των βουλευτών, των μισθών τους και των επιδοτήσεων των κομμάτων, καθώς και λογιστικό έλεγχο για τα χρέη τους. Μεταρρύθμιση στον τομέα της παιδείας, ώστε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να γίνουν εστίες μόρφωσης και πνευματικής ανάτασης. Δωρεάν σύστημα υγείας και εξυγίανση του συγκεκριμένου τομέα, διότι είναι απαράδεκτο να χρηματίζονται ιατροί για να κάνουν τη δουλειά τους. Καταπολέμηση των ναρκωτικών με βαρύτατες ποινές για τους εμπόρους και λειτουργία επιπλέον μονάδων απεξάρτησης για τους χρήστες, με ψυχολογική υποστήριξη, όπως και εξασφάλιση εργασίας ώστε να έχουν κίνητρο για να μη ξαναπέσουν στη μάστιγα αυτή. 

Προστασία του θεσμού της μητρότητας και στήριξη του θεσμού της οικογένειας. 

Η Χρυσή Αυγή έχει υπεύθυνες προτάσεις και λύσεις για τις κρίσιμες αυτές καταστάσεις που ζούμε όλοι οι πολίτες. Χρειάζεται μια Ελλάδα που να σέβεται και να αγαπά τα παιδιά της. Μια κυβέρνηση εθνικού χαρακτήρα που δε θα ενδιαφέρεται για τα μικροκομματικά της συμφέροντα, δε θα ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των πολλών ή των λίγων, αλλά για το συμφέρον όλων. 

Μια Ελλάδα που θα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της θέσεις εργασίας και που δε θα τα οδηγεί στη μετανάστευση. 

Σε αυτές τις εκλογές 
ψηφίζουμε Ελλάδα! 
Στηρίζουμε τη Χρυσή Αυγή! 

 Πιτσάκης Γεώργιος 
Τ.Ο. Ν. Μηχανιώνας 


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ





Η απόλυτη δικαίωση λόγων, προβλέψεων, αναλύσεων δεν αποτελεί έρεισμα θριαμβολογίας. 

Αφενός λόγω ιδιοσυγκρασίας αφετέρου επειδή η Κασσάνδρα είχε μεν δίκιο και το γνώριζε, ούτε η ίδια όμως δεν ήθελε να το δει να συμβαίνει. Καταρχάς, η εξέλιξη των καταστάσεων δεν επιτρέπει την ελάχιστη ματαιοδοξία. Εκ των πραγμάτων πάντως προικίζει την γνώμη μας με επιπλέον ειδικό βάρος.

Τα είπαμε, τα γράψαμε, τα φωνάξαμε, κόντρα σε ψευδαισθήσεις και επιφάσεις, και να που βγαίνουν ένα ένα. Από συνωμοσιολόγοι καταστροφολάγνοι κερδίσαμε τον σεβασμό. 

Ένα πια το ερώτημα στα χείλη όλων: Και τώρα τί; 

Και είναι η πιο εύλογη απορία καθώς ό,τι έγινε έγινε, είναι παρελθόν, ενώ το παρόν, μέσα στην ομοβροντία των γεγονότων, έχει σχεδόν απόλυτα συρρικνωθεί. Το αύριο προβάλλει ως το μεγάλο αίνιγμα.

Το φυτίλι έχει πια ξετυλιχτεί .Γύρω του χορεύουν κάθε λογής σπίθες. Είναι θέμα χρόνου ποια θα το ανάψει πυροδοτώντας αλυσιδωτές εκρήξεις που θα σπείρουν χάος. 

Αν δεν θέλεις να είναι το δικό σου “αίμα” που θα χυθεί, να είναι “αίμα” δίκαιων και αθώων, διάλεξε το σωστό από τα δύο στρατόπεδα που θα αναδυθούν. 

Αυτό των δολοφόνων του λαού σου, ενόχων για το δράμα του και εκείνο όσων αφιέρωσαν ολόκληρη την ζωή τους στην προπαρασκευή για να αντιμετωπίσουν όσα με μαθηματική ακρίβεια έβλεπαν να έρχονται, όσα είναι ήδη εδώ.

Οι γεννημένοι είλωτες ας πάνε με τους προδότες. Ερπετά έζησαν ,ας πεθάνουν τέτοια. 

Εσένα, όμως, που πνίγεσαι, που ασφυκτιάς, που δεν σου επιτρέπεται να ξεδιπλώσεις τις πτυχές της ύπαρξής σου, εσένα καλούμε να μας βοηθήσεις να σε μυήσουμε σε μία διαφορετική βιοθεωρία με αφετηρία την ψυχή και όχι την τσέπη σου. 

Εσύ, που νιώθεις βρόχο να σφίγγει στο λαιμό σου τα στίφη που παραβίασαν τα σύνορά μας και γέμισαν τις γειτονιές μας, εσύ που θολώνεις από οργή όταν οι διαπλεκόμενοι αρχιερείς τους ψεύδους δημοσιογράφοι σου παρουσιάζουν δολίως το άσπρο μαύρο, εσύ που υφίστασαι την απαλλοτρίωση του ιδρώτα σου προς όφελος των πλουτοκρατών και την κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών εις βάρος σου, εσύ που θέλεις να φτύσεις κατάμουτρα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, εσύ κρατάς τη μοίρα σου στα χέρια σου. 

Αρκεί να το πιστέψεις.


Μπορείς τους λαθρομετανάστες να τους στείλεις από εκεί που ήρθαν. Τους «νταβατζήδες» να τους βάλεις φυλακή. Τους μεγαλοδημοσιογράφους να τους βουλώσεις το στόμα. Τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα να τους δεις στο Γουδί. 

Γίνε συνοδοιπόρος όσων έχουμε θέσει όλα αυτά σκοπό του βίου μας, προσωπική και εθνική αποστολή.


Δεν είμαστε τέλειοι. Κάναμε λάθη. θα κάνουμε κι άλλα. Ποτέ όμως εκ του πονηρού. Πάντα οι προθέσεις μας θα είναι ανιδιοτελείς. Και η καθαρή συνείδηση που τούτο μας εξασφαλίζει, μας δίνει το δικαίωμα να σου τείνουμε το χέρι. 

Η έκκλησή μας δεν είναι ψηφοθηρική αφού η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν είναι πανάκεια. 

Είναι μια πρόσκληση για αναγέννηση ατομική και κατ επέκταση συλλογική. Είναι μια αφυπνιστική κραυγή στον συνάνθρωπο, σε σένα να μην τους χαρίσεις τον εαυτό σου, να μην τους χαριστείς, να μη γίνεις το μέσο που αγιάζει τον ανίερο σκοπό τους.

Η χρονική συγκυρία είναι οριακή και μαζί η πιο κατάλληλη. Δεν υπάρχει γυρισμός, μόνον η άβυσσος.

Είναι η τελευταία ευκαιρία. 
Τα μέτρα δεν βγαίνουν, η φούσκα της οικονομίας θα διαλυθεί, το αμαρτωλό πολιτικό καθεστώς θα καταρρεύσει, οι Τούρκοι πιέζουν, οι Αλβανοί διεκδικούν, οι Σκοπιανοί καπηλεύονται, οι λαθραίοι ετοιμάζονται για πλιάτσικο.

Η καρδιά σκιρτάει, το αίμα βράζει. Τα καλύτερα έρχονται.

Γεώργιος 
Δημητρακόπουλος, 
φιλόλογος