ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία θα γίνει αφορμή για παγκόσμια σύρραξη;Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;Μετά τους Ρώσους έρχονται και οι Κινέζοι κάνοντας την Άγκυρα να νιώθει σαν... αλεπού που πιάστηκε στη φάκα

Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση της Ρωσίας με την Τουρκία έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά 
Τελικά το καζάνι της Μέσης Ανατολής δεν βρίσκεται σε σημείο βρασμού, αλλά πλησιάζει πλέον επικίνδυνα το σημείο της... έκρηξης. Κι αυτό, επειδή μετά την "είσοδο" της Ρωσίας στο πλευρό του Άσσαντ στον πόλεμο κατά τον τζιχαντιστών φαίνεται πως μπαίνουν τόσο η Κίνα όσο και η Βόρεια Κορέα (εάν επαληθευτούν σχετικές πληροφορίες).


Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών είναι η Τουρκία να παίρνει τη θέση της "αλεπούς που πιάστηκε στην παγίδα". Και, δυστυχώς, κανείς δεν φαίνεται ικανός να προβλέψει τις αντιδράσεις τόσο της Δύσης, όσο κυρίως, της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει όλα τα μέτωπα να καταρρέουν και την Τουρκία να μετατρέπεται σε "σκιάχτρο" που το εμπαίζουν Ρώσοι και Κινέζοι, ενώ σημειώνονται συνεχείς συναντήσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών με τουρκικά μαχητικά που αναγκάζονται να υποχωρήσουν μπροστά στην υπεροπλία και την αποφασιστικότητα των ρώσων πιλότων.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ δείχνουν απρόθυμες (εδώ και χρόνια) να εμπλακούν άμεσα σε μία διαμάχη ή και σε έναν πόλεμο για τον οποίο η αμερικανική πολιτική (και οι διάφορες υπηρεσίες) φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης. 

Αυτή η αδράνεια της Ουάσιγκτον, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επιστροφή στις ΗΠΑ νεκρών αμερικανών στρατιωτών, φαίνεται πως γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Μόσχα (και το Πεκίνο), στον χώρο ο οποίος επιλέχθηκε να καθορίσει τις παγκόσμιες δυνάμεις γεωπολιτικής ισχύος για τα επόμενα 100 χρόνια. 

Δυστυχώς, για την Τουρκία, επέλεξε να συμμετέχει ενεργά σε μία πολύ "βρώμικη δουλειά", ευελπιστώντας πως θα μετατραπεί σε παγκόσμια δύναμη και έχει βρεθεί στο "μάτι του κυκλώνα" κινδυνεύοντας να χάσει όχι μόνο το κύρος της, αλλά και μέρος των εδαφών της (βλ. Κούρδοι), που θα την οδηγήσει σε μία καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να διερωτηθούμε: Άραγε, η Άγκυρα θα επιχειρήσει να "πιέσει" την Μόσχα μέσω ενός κλεισίματος των Στενών του Βοσπόρου, προκειμένου να διακόψει τις διαδρομές των ρωσικών πολεμικών πλοίων ή, θα επιχειρήσει να βάλει στο "παιχνίδι" το ΝΑΤΟ (του οποίου είναι κράτος-μέλος) μέσω μίας θανατηφόρας εμπλοκής με τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη;

Οι ρωσικές παραβιάσεις "έστησαν" άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Με μία παραβίαση που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έγινε στον εναέριο χώρο της από ρωσικό μαχητικό το NATO συγκαλεί άτυπη σύνοδο των εκπροσώπων των 28 χωρών - μελών του NATO στις Βρυξέλλες. 

Η είδηση για την άτυπη σύνοδο διέρρευσε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, συνεπώς ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για το μέγεθος της υποκρισίας του NATO.

Η Άγκυρα κάλεσε περισσότερες από μία φορές τον πρεσβευτή της Ρωσίας να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση και ότι ο τελευταίος έκανε λόγο για λάθος, το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία σήμερα, από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, να μην "χάσει τη φιλία της Τουρκίας".

Το ΝΑΤΟ απέρριψε τις εξηγήσεις της Μόσχας, η οποία υποστήριξε ότι τα μαχητικά της παραβίασαν κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η παραβίαση του εναερίου χώρου της Τουρκίας δεν έγινε από λάθος και εξέφρασε ήδη την έντονη ανησυχία της για τις ρωσικές κινήσεις. 

Ο Τζον Κέρι δικαιώνει εκ των προτέρων μία κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία

Δίκιο θα είχε η Τουρκία εάν κατέρριπτε το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον «εναέριο χώρο» της, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι αυτό είναι ακριβώς το είδος των πραγμάτων για τα οποία η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν (σ.σ.: τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας) να καταρριφθούν» δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από τη Χιλή όπου βρίσκεται, υπογραμμίζοντας ότι η ένταση μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή.

Εξάλλου, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, και «στο παρελθόν η Τουρκία έχει καταρρίψει αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της».

Πληροφορίες από 
OnAlert και PontosNews  
Γεωργίου Μιχαήλ


Και οι Κινέζοι στο παιχνίδι των βομβαρδισμών στη Συρία;

Φωτογραφία από τους βομβαρδισμούς στη Συρία την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Αλλαγή του σκηνικού που έχει ήδη διαμορφωθεί με την εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία αναμένεται να φέρει η εμπλοκή και της Κίνας στους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Εάν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, η συμμετοχή της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας θα οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-15 θα απογειώνονται από τη βάση αλ Τακαντούμ στο Ιράκ αλλά και από αεροπλανοφόρο το οποίο ναυλοχεί στα ανοικτά της ναυτικής βάσης της Ταρσού στη Συρία.

Το Πεκίνο αναμένεται να εμπλακεί στο μέτωπο της Συρίας τις επόμενες εβδομάδες, όχι μόνο με τα βομβαρδιστικά, αλλά και στον ηλεκτρονικό πόλεμο, τις διαβιβάσεις και την αεράμυνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ρωσικές επιχειρήσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη, η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έπληξαν στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα, αλλά και στόχους στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού.
Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συνεχίζει να αμφισβητεί τις εξηγήσεις τις Μόσχας σχετικά με την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ επιμένει ότι η Συμμαχία χρησιμοποιεί την από λάθος παραβίαση για να διαστρεβλώσει τους στόχους της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία. «Οι ισχυρισμοί περί λάθους είναι παρατραβηγμένοι», δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.
Το ΝΑΤΟ, διά στόματος Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνει λόγο για σημαντική παρουσία και χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία – ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, έχει αποκλειστεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σε δηλώσεις του στο RIA Novosti ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομογέντοφ, ήταν κατηγορηματικός: 
«Η Ρωσία δεν πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία και δεν πρόκειται να το πράξει». Αυτό που η Μόσχα αφήνει ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης των αεροπορικών της επιδρομών στο έδαφος του Ιράκ, εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τη Βαγδάτη.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που μεταδίδονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» της Συρίας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, με άκρως αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ( εφημερίδες Hürriyet, Millyet, Star, Türkiye), η Κίνα έκανε γνωστό πως στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους στην Συρία στο πλευρό των Ρώσων αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην ρωσική επέμβαση υπέρ του Ασαντ.

Εκτός όμως από αυτή την είδηση, ταραχή προκαλεί στους Τούρκους η είδηση ότι οι Κινέζοι στέλνουν στην περιοχή πολεμικά αεροσκάφη με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο του Ιράκ, Takaddum Üssü, ενώ στην θαλάσσια περιοχή της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς, αναμένεται να πλεύσει το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning προς υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων.

Η κινεζική ανάμειξη στην συριακή κρίση, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, αναμένεται να διευρυνθεί τις επόμενες μέρες, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία στους Τούρκους καθώς βλέπουν ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά μετά τις παραβιάσεις των ρωσικών μαχητικών του τουρκικού εναέριου χώρου.

Να δούμε τώρα τους «νταήδες» του Αιγαίου!


Νίκος Χειλαδάκης 









Ο ρωσικός τύπος μιλάει για απρόκλητες τουρκικές παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος!


Με τον ελληνικό εναέριο χώρο και τις τουρκικές παραβιάσεις «ασχολείται» επισταμένα ο ρωσικός τύπος μέσω μεγάλου πρακτορείου ειδήσεων αλλά και άλλων ΜΜΕ, ενδεικτικού του τεράστιου ενδιαφέροντος της Ρωσίας για το Αιγαίο. 

Τώρα που «κατέβηκαν» τα μαχητικά αεροσκάφη Su-34 στην Συρία θα ξεκινήσουν σίγουρα να «σουλατσάρουν» και στο Αιγαίο Πέλαγος. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από προφανής .

Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της, προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από τα δύο σοβαρά περιστατικά που προκλήθηκαν στην μεθόριο με την Συρία από ρωσικά αεροσκάφη.

Πάντως μια πιθανή διένεξη των χωρών στην Συρία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Αιγαίου Πελάγους , για να είμαστε ακριβείς .


Επίσης η διαδρομή των ρωσικών πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων , αεροσκαφών, καταδρομικών κατευθυνομένων πυραύλων σαν το «Moskva» από την Κριμαία διέρχεται αναγκαστικά του θαλάσσιου χώρου του ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.

Αυτές οι περιοχές , από την μία πλευρά , και η περιοχή του Ιράν και της Κασπίας από την «πίσω πόρτα» της Συρίας όπως λέει και στο λαικό άσμα « καίνε σαν φωτιά».


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη την Δευτέρα παραβίασαν τέσσερις φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδος στο Αιγαίο Πέλαγος , αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τρία τουρκικά F-16D πραγματοποίησαν πέντε παραβιάσεις των διεθνών κανόνων πτήσεων στην Ζώνη Πληροφοριών (FIR Αθηνών) και τέσσερις φορές εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος στο κεντρικό και νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

Το δημοσίευμα το οποίο διάβασαν αρκετά εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες , καθώς και η στρατιωτική και η πολιτική τους ηγεσία τονίζει με «μαύρα γράμματα» ότι, «τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν ΣΥΝΕΧΩΣ τον εναέριο χώρο της Ελλάδος. Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, από τον Ιαν – Αυγ 2015, καταγράφηκαν 1306 παραβιάσεις του FIR , καθώς και 101 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από ομάδες τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και 28 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος .

Όλα τα δεδομένα στην Συρία δείχνουν καθαρά ότι η ρωσική «Αρκούδα» βρυχάται στην Τουρκία η οποία είχε μια μονοπωλιακή θέση και συμπεριφορά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Μόσχα με αναβαθμισμένη στρατιωτικά την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο με «ανοικτούς διαύλους» και την Συρία σε λίγο καιρό απαλλαγμένη από τους Τζιχαντιστές θα επεκτείνει την παρουσία της με καταλυτικό τρόπο στην περιοχή. Η χώρα μας οφείλει επαναλαμβάνουμε να εκμεταλλευτεί την τεράστια γεωπολιτική αξία της θέσεως της και να αποκομίσει μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Σε περίπτωση που η Άγκυρα προσπαθήσει να πιέσει την Μόσχα , απειλώντας με κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου , η ρωσική στρατιωτική επέμβαση θα είναι αστραπιαία και θα κάνει πάταγο.

Γ. Μοτσάκος



ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!



Ολική «τύφλωση εχθρού»: 

Κορυφαία 

ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου



ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,Κασιδιάρης σε Βαρεμένο του ΣΥΡΙΖΑ: "Είσαι όνομα και πράμα..." - ΒΙΝΤΕΟ


Παρακμάζουσα Αθήνα


Ιγνατίου: Οι αμερικανοί απαίτησαν από τον Mr. Tsipra το ξεπούλημα της Κύπρου και του ονόματος της Μακεδονίας μας


Πέραν από τις συνήθεις από παρόμοιες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών στην Αμέρικα θριαμβολογίες, ο έχων σίγουρα «εσωτερική» υπερατλαντική πληροφόρηση, Μιχάλης Ιγνατίου (γνωστός στη δημοσιογραφική πιάτσα ως «The Voice of America»), υποστηρίζει ότι οι… φίλοι μας (άμα έχεις τέτοιους φίλους…) οι Αμερικανοί, απαίτησαν από τον προστατευόμενό τους, mister Tsipra τον… τρομερό, «λύση» του Κυπριακού και του Σκοπιανού ζητήματος, συμφώνως με τις νεοταξίτικες επιταγές, εντός του έτους! 

Ιδού:

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τους Αμερικανούς προέκυψαν δύο θέματα. Ο κ. Κέρι τον πίεσε για το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο Αμερικανός υπουργός σκέφτεται να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο για το Κυπριακό τον Νοέμβριο, οπότε ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί και ενώπιον μιας απόφασης για ένα μεγάλο εθνικό θέμα όπως το Κυπριακό. Θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και το 2004, όταν υποστήριξε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν;».

Και βέβαια, το τι θα πράξουν ο mister Tsipras και ο χοντρός κυβερνητικός του συνέταιρος, είναι γνωστό από την υπόθεση του τρίτου Μνημονίου. Και σίγουρα θα συμφωνήσουν με τις έξωθεν εντολές και τα υπόλοιπα κόμματα του… συνταγματικού τόξου, από τη νουδούλα μέχρι το… τιμημένο κουκουέ.

Αλλά, δυστυχώς γι’ αυτούς και τους παγκόσμιους εντολοδότες τους, υπάρχει στη βουλή και στο λαό μια δύναμη εθνικής αντίστασης, που θα κάνει ότι πρέπει για να αποτρέψει τα ανθελληνικά τους σχέδια: η Χρυσή Αυγή!

Αντίοχος


Ρωσικά μαχητικά και Συριακός στρατός τρέπουν σε άτακτη φυγή τους ισλαμιστές μισθοφόρους των ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσικά μαχητικά και Συριακός στρατός τρέπουν σε άτακτη φυγή τους ισλαμιστές μισθοφόρους των ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Λίγα εικοσιτετράωρα αεροπορικών βομβαρδισμών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ήρκεσαν για να τρέψουν σε φυγή από το έδαφος της Συρίας τους τρομοκράτες μισθοφόρους των ΗΠΑ. Οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων, που συνεργάζονται με την πολεμική αεροπορία της Συρίας, εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών υποχρεώνουν αυτούς σε άτακτη οπισθοχώρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου 3.000 περίπου τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην νότια Συρία και κατέφυγαν στην σύμμαχο των ΗΠΑ Ιορδανία.
Οι τζιχαντιστές τρέπονται σε φυγή αφού γνωρίζουν ότι μετά τους βομβαρδισμούς, στο πεδίο μάχης θα προελάσει ο τακτικός στρατός της Συρίας, μια προέλαση που δεν θα έχει πλέον τα χαρακτηριστικά ενός ανταρτοπόλεμου, στον οποίο υπερτερούσαν οι ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά θα έχει τα χαρακτηριστικά τακτικής μάχης ένεκα και της πυκνής αεροπορικής κάλυψης από την ρωσική και συριακή πολεμική αεροπορία.

Οι μαχητές του Χαλιφάτου λιποτακτούν, πανικόβλητοι από τις επιτυχίες των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και προσπαθούν να διαφύγουν προς τους γειτονικούς συμμάχους των ΗΠΑ και των ιδίων, τους Τούρκους και τους Ιορδανούς. Τελικός προορισμός αυτών, όσοι μείνουν ζωντανοί, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν σύμμαχοι τους στον πόλεμο κατά του Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν, ήδη 600 μισθοφόροι τζιχαντιστές έχουν διαφύγει τις τελευταίες ημέρες σε χώρες της ΕΕ και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί γεωμετρικά τις επόμενες εβδομάδες. Άλλοι 700 τζιχαντιστές παραδόθηκαν μαζί με τον οπλισμό τους χθες στις κυβερνητικές αρχές της επαρχίας Νταράα της Συρίας (βλ.εικόνα), ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλές άλλες επαρχίες της χώρας.

Η εξολόθρευση των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας δεν θα διαρκέσει πολύ, είναι υπόθεση ολίγων μηνών, ίσως και ολίγων εβδομάδων, κάτι που θα σημάνει την επανάκτηση από την νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού της πλήρους εδαφικής κυριαρχίας της χώρας και παράλληλα θα σημάνει τον ενταφιασμό των αμερικανοσιωνιστικών σχεδίων, τα οποία συνίσταντο στον διαμελισμό της Συρίας.  



Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρωσική επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να… τους περιποιηθεί αναλόγως.

Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές ρωσικές πηγές και στην συνέχεια πέρασε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.

Η εντολή αυτή του Πούτιν, όπως αναφέρεται, έχει σκοπό αφ’ ενός να καταδείξει ότι η όποια αμερικανική επέμβαση δεν έβλαψε καθόλου τους Τζιχανστιστές και αφ’ ετέρου να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δηλαδή οι χώρες που πρωτοστατούν εναντίον της ρωσικής επέμβαση στην Συρία.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, απαντώντας στις νατοϊκές επικρίσεις για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία, δήλωσε πως μέχρι τώρα όλοι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Αμερικανών το μόνο που κατάφεραν είναι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Τζιχαντιστές. Για αυτό η ρωσική επέμβαση θα συνεχιστεί.

Δηλαδή…ρωσική Τελεία και Παύλα!


ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ «ΒΑΡΟΝΟΙ» ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;



Μπορεί οι επίσημες προβλέψεις πολιτικών παραγόντων της νουδούλας να μιλάνε για μάχη του βαρύμαγκα Βαγγέλα με τον πορφυρογέννητο χαλβά «Τζίτζι», αλλά οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις άλλον βγάζουν αρχηγό και μάλιστα με διαφορά: τον… ξακουστό «Μπουμπούκο»!

Βέβαια, οι… κακές γλώσσες λένε πως οι Τσιπροκαμμένοι έχουν ρίξει γραμμή στους οπαδούς τους να ψηφίζουν όπου βρούνε διαθέσιμη δημοσκόπηση στο διαδίκτυο τον «Μπουμπούκο», για να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του, καθότι τον θεωρούν εύκολο αντίπαλο της συγκυβέρνησης. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως η τσιπροκαμμενική «γραμμή» δε θα περιοριστεί μόνο στις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά θα φτάσει μέχρι την… κάλπη! 

Εννοώντας, ότι χιλιάδες «μυημένοι» τσιπροκαμμενικοί σ’ ολόκληρη τη χώρα –και ειδικά στην Αθήνα, που υπάρχει ανωνυμία- θα δώσουν ένα 2ευρω και θα γίνουν μέλη της νουδούλας για μερικά λεπτά, ψηφίζοντας «Μπουμπούκο»!

Παράλληλα, υπάρχει «ρεύμα» πιτσιρικάδων στο Facebook (πιθανώς καθοδηγούμενη…), που ψηφίζουν διαδικτυακά «Μπουμπούκο» για να… σπάσουν πλάκα. Και τίποτα δεν αποκλείει, να πάνε κι αυτοί στις κάλπες να ψηφίσουν «Μπουμπούκο»!.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, οι λοιποί υποψήφιοι έχουν θορυβηθεί κι έχουν σκυλομετανιώσει που του επέτρεψαν να κατέβει στις εκλογές, ενώ κατέθεσε εκπρόθεσμα την αίτησή του. 

Μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση το 2ευρω της εγγραφής να γίνει 20ευρω, αλλά απερρίφθη αμέσως γιατί με τόσα λεφτά δεν πρόκειται να ψηφίσουν ούτε οι εναπομείναντες νεοδημοκράτες. 

Κι όπως λένε οι… κακές γλώσσες, οι «βαρόνοι» της νουδούλας (Καραμανλής, Μητσοτάκης και λοιποί) έχουν αρχίσει να πιέζουν ασφυκτικά τον «Μπουμπούκο» να αποσυρθεί πριν από τις εκλογές, επικαλούμενος το «συμφέρον της παράταξης», αλλά αυτός… ανθίσταται σθεναρά!

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις…

Αντίοχος