ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σφαγή στη ΝΔ: Καραμανλικοί και Σαμαρικοί ανταλλάσουν πισώπλατα χτυπήματα.



Όσο κι αν προσπαθούν στη ΝΔ να παρουσιάσουν μία περίπου ειδυλλιακή εικόνα που εγγυάται την ενότητα του κόμματος, τα εσωκομματικά χτυπήματα μεταξύ των υποψήφιων δελφίνων για την αρχηγική καρέκλα δίνουν και παίρνουν.

Σκηνικό που προμηνύεται εμφύλια σύρραξη έχει διαμορφωθεί στη ΝΔ, καθ΄ οδόν προς τις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας.Υπόγειες μετεγγραφές στελεχών και ανοιχτές δηλώσεις στήριξης δοκιμάζουν τις σχέσεις υποψήφιων αρχηγών, αλλά ταυτόχρονα επιτείνουν το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις κορυφαίες θέσεις της κομματικής πυραμίδας.

Η παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη έδωσε αφορμή για έναν πόλεμο παρασκηνίου, αφού στη Λεωφόρο Συγγρού συνδέουν ευθέως την κίνησή του με μία προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με απώτερο στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Ο «αποχαιρετισμός» του εκπροσώπου, μάλιστα, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό - κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στη χθεσινή κίνηση χωρίς το πράσινο φως του Σαμαρά.

Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε σε ένα «σαφάρι» προσεγγίσεων και προσκολλήσεων από τους τέσσερις υποψήφιους προς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Αυτό, όμως, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση μέσα σε κλίμα ηρεμίας, αλλά με έντονο το στοιχείο της αντιπαράθεσης και της ίντριγκας. Το μέτωπο των Σαμαρικών με τον Μεϊμαράκη προκαλεί, συνακόλουθα, χάσμα και ανάμεσα στους σαμαρικούς με τους καραμανλικούς. 

Η απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για πολλούς στη ΝΔ είναι απότοκος αυτής της σφοδρής σύγκρουσης που εξελίσσεται στο κομματικό παρασκήνιο, καθώς ο βουλευτής Φθιώτιδας συνδεόταν στενά τα τελευταία χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στη φάση αυτή επικράτησαν τα καραμανλικά πολιτικά «γονίδιά» του, όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά. Η σύμπλευση της Ντόρας Μπακογιάννη με την καραμανλική πτέρυγα, εξάλλου, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές θεωρούν ότι είναι ακόμη ένα στοιχείο που τροφοδοτεί τη διελκυστίνδα καραμανλικών και σαμαρικών.

Αυτό το οποίο θα προκύψει μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ θα είναι ένα βαρύτερα τραυματισμένο κόμμα, το οποίο εκτός από την ανίατη ασθένεια της πολιτικής γήρανσης θα φέρει έντονα και τα σημάδια του συνδρόμου της ήττας. Οποιαδήποτε αναταραχή προκαλέσει η εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ, με αποχωρήσεις και διασπάσεις από αυτήν, είναι καλοδεχούμενη. Μπορεί το σύστημα να θέλει αρραγή τη ΝΔ, στην προσπάθειά του να προστατεύσει την εναλλακτική λύση εξουσίας που πρέπει να ακολουθήσει τη μοιραία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ποιότητα του υλικού της είναι τόσο εύθραυστη ώστε πολύ εύκολα μπορεί να σπάσει οριστικά και αμετάκλητα, απελευθερώνοντας κόσμο ο οποίος πολλά χρόνια τώρα έχει εγκλωβιστεί εκεί μέσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διακρατική συμφωνία Ρωσίας - Ιράκ για την εξόντωση των Τζιχαντιστών στην Συρία

Η ιρακινή κυβέρνηση συμφώνησε με την πρόταση της Μόσχας για άμεση επίθεση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και μια εβδομάδα στην Συρία

Όπως δήλωσε ανώτατος ιρακινός αξιωματούχος, η Βαγδάτη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Μόσχα με στόχο την εξολόθρευση των ισλαμιστών μισθοφόρων. Η επίσημη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών ή ωρών, καθώς εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα οι δυο πλευρές σχεδιάζουν τους στρατιωτικούς μηχανισμούς βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Ρωσίας-Ιράκ.


Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του Κοινοβουλίου του Ιράκ Χακίμ αλ Ζαμίλι, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ρωσία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών στο Ιράκ απ’ ότι οι ΗΠΑ και σύντομα θα ζητήσουμε επισήμως από την Μόσχα να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς. Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την βοήθεια της Ρωσίας καθώς οι έως τώρα ενέργειες μας εναντίον των τζιχαντιστών δεν είχαν επιτυχία. Ο χρόνος έναρξης των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών θα εξαρτηθεί και από την επιτυχία της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μισθοφόροι των ΗΠΑ έχουν υπό την κυριαρχία τους μεγάλες περιοχές του Ιράκ, ενώ είναι γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην χώρα εδώ και αρκετούς μήνες με το πρόσχημα της εξουδετέρωσης της ισλαμικής τρομοκρατίας, ουδέν κατάφεραν προς εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Προφανώς οι αμερικανοί πιλότοι έχουν ανεπαρκή όραση και δεν μπορούν να «κλειδώσουν» θέσεις των τζιχαντιστών ή δεν είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι όσο οι Ρώσοι συνάδελφοι τους, οι οποίοι εντός μιας εβδομάδας αεροπορικών επιθέσεων έχουν κυριολεκτικά αφανίσει τους τζιχαντιστές στην Συρία.


Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι επιβεβαίωσε την πληροφορία περί ανάμειξης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ σε συνέντευξη του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 24, η δε εκπρόσωπος του Ρωσικού Κοινοβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει άμεσα αίτημα του Ιράκ για στρατιωτική βοήθεια.

Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή δεν σηματοδοτούν μόνο την αποφασιστικότητα της να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές.

Η παρουσία και η επιχειρησιακή ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και οσονούπω στο Ιράκ είναι μια πολύ σοβαρή και δυσμενής εξέλιξη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους, είναι κατ’ ουσία το έναυσμα της διατάραξης, του σχίσματος των αμερικανοσιωνιστικών σχεδίων για την Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.


Γ. Λιναρδής