ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Έγραψε η εφημερίδα Δημοκρατία: «Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: To Μνημόνιο της Αριστεράς είναι προορισμένο να αποτύχει»

Ακολουθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκο.


Ως το πλέον σκληρό Μνημόνιο χαρακτηρίζει αυτό που υπερψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι -και επιχειρεί τώρα να εφαρμόσει η κυβέρνηση- ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σημειώνοντας μάλιστα σε άρθρο του ότι από τα συνεχή Μνημόνια ο Ελληνικός λαός βαδίζει προς τον οικονομικό όλεθρο. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος στο άρθρο του κάνει παραπομπή στον διάλογο μεταξύ του Θανάτου και του Μένιππου, με το γνωστό «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Θεωρεί ο γενικός γραμματέας ότι οι συνεχείς φόροι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση τον λαό και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «το Μνημόνιο της Αριστεράς είναι προορισμένο να αποτύχει, αλλά δυστυχώς, η αποτυχία του αυτή πρόκειται να οδηγήσει την χώρα σε συνθήκες μιας κυριολεκτικά οικονομικής δουλειάς».

ΔΕΙΤΕ ΒΡΕ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!!!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ 
ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑΣ...


Όταν οι Ναζί ανέβηκαν τα σκαλιά του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, βρήκαν τα αρχαιότερο Μουσείο της χώρας, εντελώς άδειο. 

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο σκηνοθέτης που αφιέρωσε πολλά χρόνια έρευνας στο συγκεκριμένο θέμα, είχε προηγηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης των ελληνικών αρχαιοτήτων, από την ναζιστική λαίλαπα.

Το MEGA παρουσίασε την άγνωστη επιχείρηση απόκρυψης ελληνικών αρχαιολογικών θησαυρών, που σχεδιάστηκε με άκρα μυστικότητα, πριν από την εισβολή των Γερμανών κατακτητών. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον Βασίλη Κοσμόπουλο, να μιλάει για την εποποιία των Ελλήνων, να μην κλαπούν οι αρχαιολογικοί της θησαυροί.

Εποποιία που στέφθηκε με επιτυχία. Με το τέλος της Κατοχής, στις 4 Ιουνίου του 1946, αφού είχε προηγηθεί συστηματική καταγραφή των αρχαιοτήτων από την ομάδα που σχεδίασε και υλοποίησε την απόκρυψη τους, έγινε η εκ νέου αποκάλυψη τους.

Ο Γιώργος Σεφέρης, που ήταν παρών, περιγράφει στο ημερολόγιο του την σκηνή ως «Αναστάσιμο χορό αναδυομένων» , αφού οι αυθεντικές ελληνικές κλασικές αρχαιότητες, είχαν σωθεί και έβγαιναν ξανά μέσα από τις σπηλιές , τους λάκκους και τα υπόγεια δάπεδα που είχαν θαφτεί.
Writen by ΣΤΟΧΟΣ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ! Καταργούνται μετά από 118 χρόνια ζωής στην Ελλάδα



Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.

Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
periptero23
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.
Η άγνωστη ιστορία του περίπτερου
Τα περίπτερα αποτελούν ιστορικό χαρακτηριστικό της αστικής ζωής στην Ελλάδα και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της Αθήνας.

Τα πρώτα περίπτερα έκαναν την εμφάνιση τους στις αρχές του 20ου αιώνα, ως ελάχιστη μορφή οικονομικής βοήθειας προς τους τραυματίες και τους ανάπηρους των συνεχιζόμενων πολέμων στους οποίους συμμετείχε, η Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα περίπτερα εμφανίστηκαν, μετά την ήττα της Ελλάδας στον πόλεμο του 1897 με την Τουρκία, σε αστικά κέντρα της περιφέρειας. Στην Αθήνα το πρώτο περίπτερο έκανε την εμφάνισή του στην οδό Πανεπιστημίου το φθινόπωρο του 1911.

periptero7
Ένα μικρό πρόχειρα κατασκευασμένο ξύλινο κουβούκλιο με ελάχιστα προϊόντα, προσπαθούσε να καλύψει τις ελάχιστες οικονομικές ανάγκες της εποχής και να δώσει μια ανάσα σε ανθρώπους που είχαν δώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής τους για την Ελλάδα.
Ο γνωστός χρονογράφος και ποιητής των αρχών του 20ου αιώνα Σωτήρης Σκίπης σε άρθρο του στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠΤ στις 20 Οκτωβρίου 1919 γράφει για τα πρώτα περίπτερα που έκανα την εμφάνισή τους στην Αθήνα: «Άξιος συγχαρητηρίων έγινε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος αποφάσισε την ανέγερσιν πολλών περιπτέρων εις τας Αθήνας, τα οποία θα εκχωρήσει εις τους τραυματίας του πολέμου, η εις μέλη οικογενειών φονευθέντων πολεμιστών».

«Δεν φαντάζεται κανείς πόσα καλά θα προκύψουν αμέσως-αμέσως, εκ της ανεγέρσεως των περιπτέρων. Τα περίπτερα θα είναι ένας στολισμός της πόλεως, θα εξυπηρετηθούν δι’ αυτών και θα εύρουν πόρον ζωής πλειστοί ανάπηροι των δύο πολέμων. Θα εξαπλωθή δια του μέσου τούτου το ελληνικόν έντυπον, είτε εφημερίς, είτε περιοδικόν, είτε φυλλάδιον, είτε βιβλίο. Και θα γίνουν αίτια όπως οι μεγάλαι επαρχιακαί μας πόλεις θα κουνηθούν λιγάκι και θα μιμηθούν λιγάκι των πρωτεύουσαν».

Πηγή:http://www.briefingnews.gr/

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαχόλους: Όψιμοι αντιμνημονιακοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ




Απίστευτο θράσος και αναίδεια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τα υπολείμματα της ΔΗΜΑΡ που συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ για να μπορούν να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια Χώρα λωτοφάγων και ο Λαός της έχει ξεχάσει την στάση τους υπερψήφισης του τρίτου Μνημονίου στις 14 Αυγούστου.

Αφού τότε ξεπέρασαν σε φιλομνημονιακή προπαγάνδα ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας εν λευκώ εξουσιοδότηση (!) στον Τσίπρα να φέρει οποιαδήποτε (!!) συμφωνία από τις Βρυξέλλες, τώρα παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους αντιδρώντες στα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, τα οποία είναι Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ψηφίστηκε κι απ' αυτούς στις 14 Αυγούστου.

Η Ν.Δ., δια του προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη, δήλωσε ότι θα στηρίξει καθετί το οποίο θεωρεί θετικό, εποικοδομητικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο το οποίο είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και φόροι, μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό, μεγάλο και φθαρμένο κράτος. «αυτό, λοιπόν, θα φανεί στην Βουλή όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα το διαβάσουμε και εκεί θα πάρουμε συγκεκριμένη θέση και άποψη» είπε. Φτηνοί «εξυπνακισμοί» από τη ΝΔ, η οποία μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την θέση της ως Αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνει ορισμένες «τουφεκιές» στον αέρα για «την τιμή των όπλων».

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του τονίζει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση και θα αφορούν νέους φόρους, που θα περιλαμβάνουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους. Στον ίδιο ρυθμό θρασύτητας και αναίδειας βλέπουμε ότι κινείται και το ΠΑΣΟΚ, λες και έχει ξεχαστεί η στάση του υπέρ αυτών των μέτρων πριν από δύο μήνες. Εάν, βεβαίως, σε λίγο καιρό το ΠΑΣΟΚ μπει κι αυτό στην συγκυβέρνηση τότε θα δούμε μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά απ' αυτό.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και η ΔΗΜΑΡ, που με τοποθέτηση του προέδρου της (και βουλευτή μέσω του ΠΑΣΟΚ!) Θ. Θεοχαρόπουλου ανακοίνωσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα υπερψηφίσει τα οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα μέτρα που προέρχονται από την αδυναμία και σήμερα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με αποτελεσματικό τρόπο».

Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Η ΔΗΜΑΡ, η οποία για ένα ολόκληρο χρόνο (από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013) στήριξε μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάθε μνημονιακό μέτρο, για να αποχωρήσει λόγω διαφωνίας στο θέμα της... ΕΡΤ, τώρα «την έπιασε ο πόνος» για τα «άδικα μέτρα» της νυν συγκυβέρνησης.

Για όλους αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες, που θεωρούν ότι η λήθη του χρόνου μπορεί να σβήσει την αισχρή στάση τους, ακόμη κι αν αυτή είναι πολύ νωπή, η Λαϊκή ετυμηγορία κοινωνικά και εκλογικά πρέπει να είναι αμείλικτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ