ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πολιτική σχιζοφρένεια από τα απομεινάρια της “νεολαίας” Σύριζα: Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε χειροκροτητές της κυβέρνησης!



Μετά την «τρέλλα» που επιχείρησε να πουλήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «συμμετέχοντας» σε μια πανελλαδική απεργία εναντίον της, την σκυτάλη παίρνει η εναπομείνασα νεολαία του κόμματος. Μεταφέρουμε τα όσα δήλωσε στην «Αυγή» ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι επιστήμονες, οι μετανάστες, οι άνθρωποι στις γειτονιές μας και στους χώρους εκπαίδευσης, τα νέα ζευγάρια, οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αποτελούν βασικές πολιτικές ιεραρχήσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο επίκεντρο φυσικά παραμένει η 
αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις σημερινές συνθήκες, καλεί κάθε νέο και νέα να αγωνιστεί στο πλάι μας ενάντια στη λιτότητα και στον νεοφιλελευθερισμό. Για να ανοίξουμε δρόμους, χρειαζόμαστε μια μαζική, δημοκρατική, αυτόνομη, ριζοσπαστική, αριστερή οργάνωση νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει χειροκροτητής της κυβέρνησης, αλλά μια οργάνωση κοινωνικά χρήσιμη, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας γενιάς».

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βρίσκονται στον ίδιο βαθμό ενδιαφέροντος με τις «διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», δηλαδή τις διάφορες «φυλές» των ομοφυλοφίλων. 

Αυτό ας το κρίνει ο καθένας αναλόγως. Θέλει, όμως, πολύ θράσος να ζητεί από τους νέους να αγωνιστούν «στο πλάι μας ενάντια στη λιτότητα και στον νεοφιλελευθερισμό», όταν τα πιο άγρια, απεχθή, ανάλγητα απάνθρωπα, αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου (και χειρότερου μέχρι στιγμής) Μνημονίου ψηφίστηκαν και κυρίως εφαρμόζονται από το κόμμα στο οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος τύπος.

Επομένως, πρακτικά, η όποια νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει μετατραπεί σε χειροκροτητή της κυβέρνησης και της απαράδεκτης εθνικά και κοινωνικά πολιτικής της, αλλά αποτελεί και ένα άλλοθι δήθεν «αντιρρήσεων» ως προς την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Η «κοινωνικά χρήσιμη» παρουσία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και αφορά την πίεση προς περισσότερο εθνομηδενιστική και πολυπολιτισμική πολιτική πρακτική της κυβέρνησης και ελάχιστα ως καθόλου την ελάφρυνση των Λαϊκών στρωμάτων από την μνημονιακή επέλαση.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ελληνικός Λαός δεν ενδιαφέρει καθόλου τους διεθνιστές κάθε αποχρώσεως της αριστεράς, καθώς προορίζεται να αλλοιωθεί η εθνολογική του σύσταση και να μετατραπεί από έναν ομοιογενή Λαό σ΄έναν ετερόκλητο πληθυσμό διαφόρων εθνοτήτων, που παρανόμως εισέρχονται στην Χώρα μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Αντεπιτίθεται ο Πούτιν κατά τούρκων και ΝΑΤΟ: S400 και Su30 στην Συρία - Μυστική επιχείρηση της ΜΙΤ το κομβόι που βομβαρδίστηκε

Αντεπιτίθεται ο Πούτιν κατά τούρκων και ΝΑΤΟ: S400 και Su30 στην Συρία - Μυστική επιχείρηση της ΜΙΤ το κομβόι που βομβαρδίστηκε

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας προς τους τζιχαντιστές, η οποία εκφράστηκε υπό τη μορφή της κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε επιτεθεί εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Μπορεί το ΝΑΤΟ να στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας, αναγνωρίζοντάς της το δικαίωμα να περιφρουρεί τα σύνορά της, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στον Πούτιν να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.
Αξίζει να σημειωθεί πριν πούμε το οτιδήποτε ότι παρόμοιο δικαίωμα υπεράσπισης των συνόρων δεν θα αναγνωριζόταν επ’ ουδενί λόγω στην Ελλάδα, στην περίπτωση που κατέρριπτε ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος σε μία από τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη. Αυτό για να καταδειχθεί η υποκρισία της νατοϊκής συμμαχίας.
Το μύνημα που έστειλε ο Πούτιν στον Ερντογάν, λοιπόν, εκφράστηκε μέσω της πυρπόλησης τουρκικών φορτηγών, τα οποία ανεφοδιάζαν τους τζιχαντιστές. Το ότι ανεφοδίαζαν τους τζιχαντιστές το συμπεραίνουμε από την ίδια την τουρκική ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «ανθρωπιστική βοήθεια» σε πόλη που ελέγχεται από τις τζιχαντιστές. Αυτό σε επίπεδο συμβολισμού.
Το ουσιαστικό μήνυμα ήρθε μέσω της αναπτύξεως των S – 400 σε συριακό έδαφος, γεγονός που σημαίνει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν είναι πλέον ασφαλή, σε μία πολύ μεγάλη ακτίνα. Επίσης, ήδη η ναυτική παρουσία της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή ήδη ενισχύεται με πολεμικά πλοία, τα οποία περνάνε έξω από την Κωνσταντινούπολη και μεταβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε επίπεδο δηλώσεων, ήδη από την πρώτη στιγμή ο Πούτιν χαρακτήρισε τους τούρκους «συνεργάτες των τζιχαντιστών», δίνοντας το έναυσμα για το πολεμικό κλίμα που ακολούθησε και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Ο δε Λαβρόφ, ο οποίος είχε συνομιλία και με τον Τσαβούσογλου μόλις χθες δήλωσε ότι «το περιστατικό αυτό ήταν προμελετημένο» και ότι η Ρωσία «θα αναθεωρήσει το σύνολο των οικονομικών, ενεργειακών και πολιτικών σχέσεων της με την Τουρκία».
Η Τουρκία από την πλευρά της, παρά το γεγονός ότι έχει στο πλευρό της τους αμερικανούς (το ξαναλέμε για εμπέδωση) αμέσως μετά τα μηνύματα επεχείρησε να αλλάξει στάση. Καταρχάς πέρασε από τους πανηγυρισμούς για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην άρνηση, δηλώνοντας ότι «δεν ήξεραν ότι ήταν ρωσικό». ενώ ακόμα και ο ίδιος ο Ερντογάν έκανε απολογητικές δηλώσεις, επιχειρώντας να κατευνάσει το ρωσικό μένος.
Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι οι συνεργάτες των τζιχαντιστών και δυνάστες του πλανήτη είναι ενώπιον άλλης μίας οδυνηρής ήττας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι θρασύδειλοι της Τουρκίας ήδη κάνουν πίσω, δείχνοντας τα νώτα τους στην υπέρτερη ρωσική δύναμη, ενώ οι δήθεν «πλανητάρχες» εμφανίζονται για άλλη μία φορά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα πιστά «σκυλιά» τους και τα συμφέροντά τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να έχει πολύ ισχυρά προβλήματα η Τουρκία, αφού θα κοπούν οι δεσμοί χρήματος με το Ισλαμικό Χαλιφάτο και παράλληλα θα υποστεί ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πλήγμα από τη Ρωσία. Οι Κούρδοι του PKK από την πλευρά τους αναμένεται να λάβουν χρηματοδότηση και εξοπλισμό, οπότε θα δράσουν ακόμα πιο έντονα στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας. Από την πλευρά τους οι αμερικανοί εμφανίζονται ανήμποροι να επέμβουν ουσιαστικά υπέρ της Τουρκίας. Στο άμεσο μέλλον θα υποκριθούν την μάχη εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, εντείνοντας παράλληλα τις υπονομευτικές τους προσπάθειες στην περιοχή της Ουκρανίας, όπου έχουν τις διάφορες ΜΚΟ του Σόρος και αμερικανόδουλους, όπως ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Σαακασβίλι, για να οργανώνουν τις προβοκάτσιες τους.
Οι όποιες ενέργειες, όμως, των αμερικανοσιωνιστών στην Ουκρανία δεν αναμένται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη Ρωσία και έτσι ο ισοσκελισμός ισχύος θα συνεχίσει να γίνεται ολοένα και χειρότερος για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Κώστας Αλεξανδράκης

Λαβρόφ: Η Τουρκία παραβιάζει 1.500 φορές ετησίως τον ελληνικό εναέριο χώρο



Προμελετημένη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το αν η πράξη αυτή ήταν μη προμελετημένη», είπε ο Λαβρόφ και ανέφερε πως η Τουρκία δεν ενημέρωσε τη Ρωσία πριν προχωρήσει. Πάντως η Ρωσία δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για βομβαρδισμό των Τουρκομάνων, πριν την κατάρριψη, επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ακόμα πως στην περιοχή δεν ζουν μόνο Τουρκμένοι, αλλά και ξένοι ισλαμιστές μαχητές συνδεδεμένοι με γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις και εκεί υπάρχουν αποθήκες οπλισμού και σταθμοί διοίκησης, είπε.

«Ρώτησα τον Τούρκο ομόλογό μου αν η Τουρκία επιθυμεί την προστασία των υποδομών των τρομοκρατών. Δεν μου απάντησε», τόνισε ο Λαβρόφ.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους συνέβη μετά από μια σειρά επιτυχών ρωσικών επιδρομών κατά βυτιοφόρων των τζιχαντιστών που μετέφεραν λαθραίο πετρέλαιο. «Το συμβάν ρίχνει νέο φως και στο ζήτημα του λαθρεμπορίου», είπε και επέκρινε το ΝΑΤΟ για το γεγονός ότι δεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στη Ρωσία για τον θάνατο του πιλότου και του πεζοναύτη της.

«Πολύ παράξενες ήταν οι δηλώσεις μετά την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ζήτησαν οι Τούρκοι. Δεν ακούσαμε συλλυπητήρια και υπήρξε κάλυψη των Τούρκων. Το αυτό έπραξε και η ΕΕ», είπε.

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και κάλεσε την Τουρκία να θυμηθεί τις δικές τις ενέργειες όταν, το 2012, οι Σύροι είχαν καταρρίψει τουρκικό μαχητικό. Τότε ο Ερντογάν είχε πει ότι μια διέλευση, μικρής διάρκειας, δεν δικαιολογεί κατάρριψη.

«Θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά για αυτό εις μάτην», είπε o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ τόνισε πως οι σχέσεις της Ρωσίας με την Συρία θα αλλάξουν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώνοντας πως οι σχέσεις αυτές θα συσφιχθούν. «Η Τουρκία καλεί τώρα σε διάλογο, αλλά θα έπρεπε να κάνει περισσότερα, πριν και αμέσως μετά το συμβάν».

Η Μόσχα θα ζυγίσει τις απαντήσεις της ώστε να περιοριστεί η βλάβη που θα υποστούν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για το συμβάν και θα αποφασίσει τις κατάλληλες δράσεις, είπε ο Λαβρόφ.

«Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σε αυτό που συνέβη. Όχι γιατί θέλουμε να ανταποδώσουμε. Απλώς υπάρχουν πάρα πολλά που συμβαίνουν εντός Τουρκίας που αποτελούν μια άμεση τρομοκρατική απειλή για τους πολίτες και όχι μόνο τους Ρώσους», υπογράμμισε.

Πηγές: Russia Today, Sputnik


Μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων που δεν θα γεννηθεί ποτέ



Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί ένα αναμφισβήτητο γεγονός, άμεσο απότοκο της ανθελληνικής πολιτικής των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Εντούτοις για πρώτη φορά, τα στοιχεία των τελευταίων ερευνών δείχνουν ότι πρόκειται για μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) ο δείκτης γονιμότητας έφτασε το 2013 στην τιμή 1,3 παιδιά ανά γυναίκα. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαιτέρως ανησυχητική, καθώς σύμφωνα με ειδικούς ο δείκτης 1,5 αποτελεί ορόσημο για την γεννητικότητα μιας χώρας. Κάτω από αυτό το όριο, πρόκειται για μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Μέχρι σήμερα, καμία χώρα που έχει πέσει κάτω από αυτό το όριο δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Δυστυχώς, ο ακόμα πιο χαμηλός δείκτης 1,3 σηματοδοτεί το γεγονός ότι μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων δεν θα γεννηθεί, καθώς οι πολίτες αναβάλλουν την γέννηση των παιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, το μέλλον της χώρας κρίνεται αμφίβολο. Από την μία πλευρά η φτώχεια στους νέους 18-24 ετών έχει αγγίξει το 34%, με την πλειοψηφία να παραμένει στην πατρική οικία για οικονομικούς λόγους, με άμεση συνέπεια την αδυναμία δημιουργίας οικογένειας. Οι νέοι άλλωστε που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, αγγίζουν το ποσοστό του 37%. Από την άλλη πλευρά, σε ευρύτερο επίπεδο, η άμετρη λαθρομετανάστευση, η ανύπαρκτη πολιτική από την πλευρά της Ε.Ε. και ο ολοένα αυξανόμενος κίνδυνος των τζιχαντιστών, δυναμιτίζουν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, καθιστούν όλο και πιο ρεαλιστικό το ενδεχόμενο όχι μόνο της εξαφάνισης του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και της αντικατάστασής του. Απέναντι σε αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο, η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που από την πρώτη στιγμή παρουσίασε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της δημογραφικής συρρίκνωσης των Ελλήνων.

Για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος η Χρυσή Αυγή θέτει ως προαπαιτούμενα τα εξής:

- Φορολογικές ελαφρύνσεις για όλα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδί. Δυστυχώς τα νέα φορολογικά μέτρα της συγκυβέρνησης χτυπούν την οικογένεια, αντί να την ενισχύουν, απτή απόδειξη του εθνομηδενισμού του πολιτικού συστήματος.

- Εφάπαξ απόδοση χρηματικής βοήθειας σε κάθε νέο Έλληνα που γεννιέται. Η πρόταση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη εντός της βουλής. Η Χρυσή Αυγή συνέταξε σχέδιο νόμου για μείωση κατά 80% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ενέργεια αυτή να μοιραστούν στα νέα ελληνόπουλα. Μόνο για το 2013 το κράτος θα εξοικονομούσε 50 εκατομμύρια ευρώ.

- Επιδότηση της μητρότητας και γενναία ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων. 

Το Εθνικό Κράτος οφείλει πρώτα απ’ όλα να επενδύει στο μέλλον του, δηλαδή στις νέες γενιές Ελλήνων.