ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Χρυσή Αυγή υπέρ της γεωστρατηγικής στροφής της Ελλάδος προς την Ρωσία: Τοποθετήσεις Χ. Παππά και Ν. Κούζηλου - 2 ΒΙΝΤΕΟ




Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς, Συναγωνιστής Νικόλαος Κούζηλος και ο βουλευτής Επικρατείας, Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση συμφωνίας για την προμήθεια αμυντικού υλικού μεταξύ Ρωσίας - Ελλάδος.


Ο ειδικός αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκος Κούζηλος, ανέλυσε τις συμφωνίες των προηγουμένων ετών, τονίζοντας ότι από το 1990 η χώρα μας προμηθεύεται αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία, όπως αντιαρματικά, συστήματα πυροβολικού, ΤΟΜΑ, σκάφη για το πολεμικό ναυτικό, αλλά κυρίως προμηθεύεται τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S300, που τους παραλάβαμε το 1990.

Στην συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ανέφερε τις ξεκάθαρες θέσεις της Χρυσής Αυγής σε ότι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδος. Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της έντιμης, ισότιμης και ειλικρινούς συμμαχίας με το ρωσικό Έθνος, το οποίο θεωρείται και αδερφό με το ελληνικό. 

Πρέπει να έχουμε μια εθνική εξωτερική πολιτική σε συνεργασία με την ρωσική ομοσπονδία. Οι συμμαχίες καθορίζονται από τα συμφέροντα.

Τέλος, ο Συναγωνιστής κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά το αμυντικό, επειδή το παρόν νομοσχέδιο εμπεριέχει θετικά στοιχεία με την αμυντική μας συνεργασία με τη Ρωσία, εφόσον αυτή γίνει και δεν είναι ένα ευχολόγιο, υπερψηφίζουμε».


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ: "Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Από το 1990 η χώρα μας προμηθεύεται αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία, όπως αντιαρματικά, συστήματα πυροβολικού, ΤΟΜΑ, σκάφη για το πολεμικό ναυτικό, αλλά κυρίως προμηθεύεται τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S300, που τους παραλάβαμε το 1990. Η συγκεκριμένη Συμφωνία που υπογράφηκε στις 3/12/2013 περιγράφει τις διαδικασίες και τους γενικούς όρους της προμήθειας αμυντικού υλικού και υπηρεσιών με τη ρωσική πλευρά.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία και ειδικά σε μια τόσο τεταμένη περίοδο θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα βήματα, όπως αεροναυτικά γυμνάσια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως να συνεργαστούμε στα θέματα της ΑΟΖ και να υπάρχουν περισσότερες διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Δεν θα ήθελα να καθυστερήσουμε άλλο, απλώς θα ήθελα να σας πω ότι υπερψηφίζουμε, όπως και την προηγούμενη φορά, τη Συμφωνία".


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: "Κ. Πρόεδρε, αφού ευχηθώ και με τη σειρά μου, καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους. 

Το «συναδέλφους» το εννοώ, διότι έχει την έννοια του αδελφού, δηλαδή, ό,τι και να μας χωρίζει, όσες πολιτικές διαφορές και να έχουμε και ενδεχομένως, κάποιοι, όσο μίσος και αν έχουν στην ψυχή τους, σε ό,τι αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, εμείς θεωρούμε ότι είμαστε αδέλφια και θα πρέπει να κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. 

Καλή χρονιά λοιπόν.

Θέλοντας να εκφράσω με τη σειρά μου, στο μικρό χρόνο που μου διατίθεται, τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, και εννοώ τις πραγματικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες είναι ξεκάθαρες σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τη Ρωσία

Καταρχήν πιστεύω ότι η σημερινή διαδικασία συζήτησης του παρόντος νομοσχεδίου είναι καθαρά τυπική, χωρίς κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Εννοώ ότι η εξωτερική πολιτική, που είναι και αντικείμενο της Επιτροπής μας, δεν διαγράφεται με ευχολόγια, με ωραία λόγια, με βερμπαλισμούς, πρωτόκολλα μόνο και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπως βιώσαμε την εποχή της υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου. Πολλώ μάλλον μια εθνική εξωτερική πολιτική δεν διαγράφεται με αυτές τις μεθόδους.

Η θέση λοιπόν της Χρυσής Αυγής στην παγκόσμια διαμορφωθείσα κατάσταση και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, σε ό,τι αφορά την Ρωσική Ομοσπονδία, δεν είναι άλλη παρά η έντιμη, ισότιμη και ειλικρινής συμμαχία με το Ρωσικό έθνος. Ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σαρτζετάκης, είχε πει το σωστό, και συμφώνησαν πολλοί πολιτικοί, παρόλο που λοιδορήθηκε γι' αυτό, ότι «το Ελληνικό έθνος είναι έθνος ανάδελφον». 

Πιστεύω ό,τι ο πρ.Πρόεδρος ήθελε να τονίσει την μοναδική και δυσχερή θέση της Ελλάδος, που έχει την ευλογία και την κατάρα, ως κρατική υπόσταση, να κατέχει εδαφικά την ιδιαίτερα στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.Διότι το ελληνικό έθνος εχει αδελφό και αυτό είναι το ρωσσικό έθνος.

Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας, ότι στη διαμορφωθείσα κατάσταση, στην οικονομική συγκυρία, στην αμυντική πολιτική μας, στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα, μας επιτάσσει να έχουμε μια εθνική εξωτερική πολιτική και αυτό δεν είναι άλλο, παρά η συνεργασία μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εννοώ, μια έντιμη συμμαχία. Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να σας περιγράψω την προχειρότητα που διακρίνει πολλές φορές τοποθετήσεις των Βουλευτών και πολύ περισσότερο τις τοποθετήσεις στην Επιτροπή μας, που έχει πολύ λεπτό περιεχόμενο. 

Η περιγραφή αυτή είναι όταν, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, η Επιτροπή μας έκανε μια κλειστή συνεδρίαση, όπου ένας Ρώσος ειδήμων μας περιέγραψε τις ρωσικές θέσεις περί της ενεργειακής πολιτικής. Η σύσκεψη ήταν κλειστή, χωρίς κάλυψη. 

Ακούσαμε, λοιπόν, από όλα τα κόμματα τα γνωστά ευχολόγια που ακούστηκαν σήμερα, περί ορθοδοξίας, περί κοινών δεσμών κ.λπ.. Τις συμμαχίες, δεν τις καθορίζουν οι θρησκείες, τις καθορίζουν τα συμφέροντα. Όταν ήρθε η στιγμή της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου κόμματος, ο οποίος τώρα είναι κυβερνητικός παράγων, είπε - άκουσον, άκουσον - γιατί να μη σας χαρίσουμε και ένα νησί. 

Όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, είπα ότι δεν είναι στην θέση κανενός Βουλευτή να χαρίζει νησιά, ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία και ότι αν ποτέ συμμαχήσουμε με τη Ρωσία, αυτό θα γίνει σε άλλο επίπεδο. Δεν χαρίζονται έτσι τα νησιά. Αυτό, προς γνώσιν της Επιτροπής.

Θέλω να πω, λοιπόν, ότι όλοι γνωρίζετε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, όπως υπάρχουν και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Αυτός, λοιπόν, πρέπει να είναι στόχος μιας εθνικής κυβέρνησης. 

Δηλαδή, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και αυτό είναι η συμμαχία με τη Ρωσία. Εν κατακλείδι, μιας συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, ενεργειακό, πολιτιστικό, οικονομικό, αμυντικό. 

Σε ό,τι αφορά το αμυντικό, επειδή το παρόν νομοσχέδιο εμπεριέχει θετικά στοιχεία με την αμυντική μας συνεργασία με τη Ρωσία, εφόσον αυτή γίνει και δεν είναι ένα ευχολόγιο, υπερψηφίζουμε".

Διαβάστε:




Προειδοποίηση της Ρωσίας στην Τουρκία: «Προσέξτε με την Ελλάδα!»




Ανάστατη είναι η ρωσική εκκλησία μετά την έκδοση της προκλητικότατης τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Το άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Άγιο Όρος είναι υπό την «υψηλή προστασία» όλων των ορθοδόξων χωρών οι οποίες διαθέτουν Μονές και φυσικά της ρωσικής ομοσπονδίας.

Οι περιοχές αυτές συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελούν τμήμα της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι η χερσόνησος του Άθω, το νησί της Λήμνου, η Σκύρος, η Πάτμος, η Τήνος, ή Μύκονος, και άλλα νησιά.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία « θεωρεί» την κίνηση της Τουρκίας ως πρόκληση προς την ορθοδοξία όχι μόνο για την ιερή περιοχή του Αγίου Όρους , αλλά και για τα νησί της Πάτμου , της Τήνου και άλλων .

Η θέση του ρωσικού Πατριαρχείου στην ιεραρχία της εξουσίας στην Ρωσία είναι σε πολύ υψηλό σημείο , και αυτό δύναται να «επηρεάσει» καταστάσεις και πράγματα, στον ίδιο το Ρώσο Πρόεδρο .

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ότι αναμένεται επίσημη ρωσική αντίδραση προς την Άγκυρα για αυτή την κίνηση, την οποία ανεπίσημοι ρωσικοί κύκλοι την θεωρούν ως την μέγιστη «ιεροσυλία».

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι στην Ελλάδα, η ενέργεια της Άγκυρας εκτιμάται ως άκρως προκλητική θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην επικράτειά της.

Το Άγιο Όρος που ανήκει στην χερσόνησο του Άθω , τον Νοέμβριο του 1912 απελευθερώθηκε από τα ελληνικά στρατεύματα που κατανίκησαν αυτά της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους .


Λόγω του γεγονότος ότι η ρωσική μονή του Αγίου Όρους ευρίσκονταν σε δυσχερή θέση, η κυβέρνηση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 1916, αποφάσισε να αποστείλει στο Άγιο Όρος ρωσικά στρατεύματα για την προστασία της ρωσικής Μονής Svjatogorsk .

Η Ρωσική ομοσπονδία , υπερασπίζεται την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησο αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα υπό την προστασία όλων των ορθοδόξων κρατών, που διαθέτουν τα μοναστήρια τους στο Άγιον Όρος (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία).

Το γεγονός ότι το νομικό καθεστώς είναι ελλιπές εδώ και τόσα χρόνια, έδωσε το έναυσμα στην Τουρκία να προσπαθήσει να βρει νομικό «πάτημα» για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της εν λόγω μοναστικής κοινότητας περιοχής , η οποία αποτελεί μια » ιερή περιοχή για όλους τους ορθοδόξους.


Δεδομένης της πρόσφατης επιπλοκής των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας, η οποία ενεργούσε πάντοτε υπέρ της ελληνικών θέσεων, η κλιμάκωση της ελληνικής-τουρκικής διαμάχης σχετικά με την «γκρίζες ζώνες» είναι μια άμεση απειλή για το Άθω, και ιδίως, για το ρωσικό μοναστήρι.

Η ρωσική Μονή σε περίπτωση επιδείνωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ελλάδος και Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει την «κόψη του μαχαιριού», ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα (!!!!) .

Τώρα μέσα σε αυτά τα «ενδιαφέροντα» προστίθεται και το Άγιο Όρος ( Το περιβόλι της Παναγίας) , το οποίο οι Ρώσοι μας προειδοποιούν ότι οι Τούρκοι το έχουν βάλει στο « μάτι», αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση οι Οθωμανοί θα βρουν απέναντι τους ρωσικούς πυραύλους.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου στις τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Άγιο Όρος , θα είναι « καταιγιστικού χαρακτήρα» και θα σημάνουν ευθεία στρατιωτική σύγκρουση.

Η έκδοση τουρκικών ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνουν την Χερσόνησο του Άθω και φυσικά το Άγιο Όρος , φυσικά και δεν έγιναν τυχαία , όπως τυχαία δεν είναι η τουρκική «υπερδραστηριότητα» στην νότια Βουλγαρία.

Τα Οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας συμπεριλαμβάνουν την δημιουργία μια «ανεξάρτητης δυτικής Θράκης», την οποία δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν να υλοποιηθεί οι « Ρως».

Υπενθυμίζουμε μόνο την εγκατάσταση στην Κριμαία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Iskander-M με βαλλιστικούς πυραύλους και βεληνεκές άνω των 2000 χλμ, οι οποίοι εξαϋλώνουν τα πάντα σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Επίσης τυχαία από τουρκικής πλευράς δεν είναι και η ενίσχυση με νέα οπλικά συστήματα της τουρκικής στρατιάς της Ανατολικής Θράκης, η οποία όμως είναι στοχοποιημένη από ρωσικούς πυραύλους στο σύνολο της.


Πηγή: newsroom


Μνημόνια μέχρι το 2059 και... βλέπουμε: Σκληρή εποπτεία και πακέτα μέτρων μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα του ESM


Έχουν κοπάσει πλέον οι πανηγυρισμοί των συριζαίων και των ψεκασμένων συνοδοιπόρων τους για την υπογραφή του τρίτου, αριστερού και... αντιμνημονιακού μνημονίου με τους διεθνείς τοκογλύφους. Όπως τώρα διαφαίνεται, όμως, η υπογραφή αυτή των Τσιπροκαμμένων θα δεσμεύει την χώρα μέχρι το 2059 τουλάχιστον.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία», τα έγγραφα του τρίτου μνημονίου σε συνδυασμό με το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δόσεων προς τον ESM δείχνουν πως η χώρα θα βρίσκεται υπό σκληρή εποπτεία, όμηρος ουσιαστικά των διεθνών τοκογλύφων, τουλάχιστον. Δηλαδή ακόμα και αν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχή η χώρα θα βρίσκεται στη μέγγενη του μνημονίου και της φτωχοποίησης για μερικές ακόμα... δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, η μνημονιακή συμφωνία ορίζει ότι η χώρα θα παραμείνει υπό ασφυκτική εποπτεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους από τα χρήματα τα οποία δόθηκαν από τον ESM. Από τα 21,4 δισ. ευρώ τα 16 δισ. ευρώ διατέθηκαν από τον ESM σε μετρητά και η αποπληρωμή τους θα ξεκινήσει το 2034, για να ολοκληρωθεί σε 26 ετήσιες δόσεις, δηλαδή το 2059. Τα υπόλοιπα 5,4 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποπληρωθούν μέχρι το 2048.

Συνεπώς, μην ακούτε τα παραμύθια των Τσιπροκαμμένων για «ανάπτυξη» το 2016. Ούτε τα εξίσου παραμύθια των υπόλοιπων μνημονιακών πως «η εφαρμογή του Μνημονίου, οδηγεί στην έξοδο από τα Μνημόνια». Ακόμα και στο βέλτιστο μνημονιακό σενάριο, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν «λάθος συντελεστές» και «λάθος ποσοστώσεις υφεσιακών μέτρων», η χώρα θα βγει από την εποπτεία και τα μνημόνια το 2059.

Βεβαίως, 
επειδή ποτέ δεν πάνε όλα καλά στον «μνημονιακό παράδεισο», είναι σαφές πως ο μνημονιακός δρόμος οδηγεί στην ταυτόχρονη πανηγυρική εκδήλωση για την έξοδο από τα μνημόνια και την υποδοχή των εξωγήινων. 

Όχι μόνο το 2059, αλλά ούτε το 2159 δεν πρόκειται να βγούμε από τα μνημόνια όσο την χώρα κυβερνάνε εθελόδουλοι πολιτικοί.


Πλήρης επιβεβαίωση της Χρυσής Αυγής: ο Μουζάλας ομολογεί ότι εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα!

Πλήρης επιβεβαίωση της Χρυσής Αυγής: ο Μουζάλας ομολογεί ότι εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα!


Τα μισόλογα και οι αοριστολογίες του πρόσφατου παρελθόντος αφήνουν τη θέση τους στη σκληρή πραγματικότητα: ο εποικισμός της Πατρίδας μας από την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών προαναγγέλθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα!

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος που προ ολίγων μηνών δήλωνε με έμφαση πως το 80% όσων εισέβαλαν παρανόμως στην Ελλάδα ήταν πρόσφυγες και μόλις το 20% παράνομοι μετανάστες, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως πλέον η αναλογία ανέρχεται σε 50-50!

Παραδοχή η οποία βεβαίως και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, απλώς την προσεγγίζει. Διότι η πραγματικότητα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν ανενόχλητα στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφυγες!

Σε ένα παραλήρημα γραφικού -πλην απολύτως αντεθνικού- διεθνιστικού καθωσπρεπισμού, ο Γ. Μουζάλας διαβεβαίωσε τα διεθνή (ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά) αφεντικά πως ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα «είναι διαχειρίσιμος», δίνοντας επί της ουσίας σήμα για συνέχιση των παράνομων εισροών στη χώρα μας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει και συμβουλές προς τους επίδοξους λαθροεισβολείς, επισημαίνοντας πως οι μετανάστες έχουν τρεις επιλογές: να ζητήσουν άσυλο, να ζητήσουν επαναπατρισμό και τέλος να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός, ο οποίος όμως συναντά μεγάλα εμπόδια εξαιτίας της άρνησης τρίτων χωρών να δεχτούν πίσω τους υπηκόους τους!

Το κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων Μουζάλα, υπήρξε ο ισχυρισμός πως «η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων»! 

Πρόκειται βεβαίως για ένα τεράστιο ψέμα αντίστοιχο της δήλωσης που διαψεύστηκε στην πορεία για το 80-20 της αναλογίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Καθίσταται σαφές και αναπόφευκτο, ο ίδιος υπουργός σε λίγους μήνες από σήμερα να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση η οποία θα θέλει όχι μερικές δεκάδες χιλιάδες αλλά μερικά εκατομμύρια να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα! 

Το βάρος φυσικά αυτού του υποτίθεται ασυναίσθητου λάθους, δεν θα πέσει στις πλάτες του Μουζάλα αλλά στον Ελληνικό Λαό και στο μέλλον των παιδιών μας!


Ευάγγελος Καρακώστας