ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ από τον Μιχαλολιάκο...


Έτοιμος να αναλάβει δράση εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος για την σωτηρία της πατρίδας. 

Εμφανίζεται μάλιστα βέβαιος πως εάν σε μια επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει ποσοστό κοντά στο 25% όπως και η ΝΔ τότε θα χρειαστεί σίγουρα συγκυβέρνηση. 

Λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν είναι πλέον το παραδοσιακό αστικό δεξιό κόμμα που ισχυροποιήθηκε πάνω στα εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη.

Η ΝΔ εκπροσωπεί το νεοφιλελεύθερο κέντρο έχει χάσει κάθε επαφή με τις ρίζες του.

Η ΝΔ εκριζώθηκε ιδεολογικά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που από αριστερό κόμμα έγινε μνημονιακό κόμμα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικά ιδεολογικά αφηγήματα έχουν συγκλίνει σε μια νέα πολιτική στάση είναι οπαδοί του μνημονίου, δεν βλέπουν άλλη λύση πέραν από την λιτότητα.

Η νίκη Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θεωρώ ότι είναι Πύρρειος καθώς η διαφορά από τον Μειμαράκη τον έτερο διεκδικητή ήταν οριακή.

Να θυμίσω ότι η ΝΔ είχε λάβει πάνω από 1,5 εκατ και στις εκλογές που προκηρύχτηκαν για την ηγεσία της ΝΔ ο Μητσοτάκης έλαβε 170-175 χιλιάδες ψήφους.

Οι απόψεις και οι θέσεις Μητσοτάκη αποτελούν μειοψηφικό και όχι πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ΝΔ.

Συν τοις άλλοις το παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Siemens και τον Χριστοφοράκο αλλά και οι άριστες επαφές που διατηρεί με τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη θα χρησιμοποιηθεί από τους πολιτικούς αντιπάλους.

Μου προκάλεσε εντύπωση ότι τα μέσα ενημέρωσης Μπόμπολα και Ψυχάρη με ενθουσιασμό δέχθηκαν την νίκη Μητσοτάκη αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα τα αγγίξουν για μια ακόμη φορά.

Για το ΕΣΡ π.χ. θα δείτε ότι στο τέλος κωλυσιεργώντας θα περάσουν από την πίσω πόρτα τις θέσεις των καναλαρχών.

Δεν έχετε καταλάβει ότι τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν θα αλλάξει γιατί και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα κάνουν συμφωνίες με τους καναλάρχες.

Ακόμη και αν κάποιοι προσπεράσουν όλα αυτά το ερώτημα είναι ποιο είναι το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη.

Υποστηρίζει ένθερμα το μνημόνιο και ταυτόχρονα δεν διαφοροποιείται από τον πυρήνα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης ως ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε τι διαφέρουν αφού και τα δύο κόμματα έχουν στηρίξει καθοριστικά και καταλυτικά το μνημόνιο»


ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ! ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ… ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!


Μπορεί η (συνταξιούχος από τα 45 της…) Φώφη να δήλωσε ότι την χωρίζει… άβυσσος (η ψυχή του ανθρώπου…) από τον Κούλη τον… αλανιάρη, αλλά πολλά στελέχη και εν ενεργεία βουλευτές ακόμα της κλεφτο-πασοκαρίας, που δε βλέπουνε προκοπή (δηλαδή, μάσα!) με τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και κουραφέξαλα, είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην νουδούλα – εν ονόματι του… φιλοευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς (για να… εκθέσουμε τους «σκληρούς δεξιούς» μασκαράδες που συμπαρατάχθηκαν με αυτό το… πράμα, τον Κυριάκο…), το λέει ο βουλευτής Λακωνίας του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Ο σύντροφος Γρηγοράκος, λοιπόν, έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και εκτός από τα περί ενδεχόμενων προσχωρήσεων καραπασόκων στην νουδούλα, είπε πως τον ίδιο προσωπικά δεν τον χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι επιθυμεί σφόδρα να είναι μεταξύ αυτών που θα πέσουν στην… αγκαλιά του γουρλομάτη) και προέβλεψε ότι η νουδούλα θα είναι πολύ σύντομα πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

- Και με την ευκαιρία, ας κάνουμε κι εμείς μια σχετική… πρόβλεψη: ο πρώτος που θα βρεθεί στο ίδιο κόμμα με τους Βοριδο-μπουμπουκο-μητσοτακαίους, θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι…

- Τώρα που η πασοκαρία ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην νουδούλα, θα μείνουν άραγε εκεί μέσα οι αγνοί πατριώτες ψηφοφόροι της;

Αντίοχος

ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ… 
ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ 
ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!

Μετά τον Στέφανο Μάνο και άλλους… αστέρες του «φιλοευρωπαϊκού – εκσυγχρονιστικού» λόμπι, έμαθε ότι… ανανεώνεται η νουδούλα και πλάκωσε κι ο Πάγκαλος! 

Έτσι, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Βήματος, έπλεξε το εγκώμιο του Κούλη του γουρλομάτη, τον οποίο συνέκρινε με τον… πατριάρχη του «εκσυγχρονισμού» Σημίτη, εκφράζοντας ωστόσο κάποιες αμφιβολίες, αν ο Κούλης θα πράξει αυτά που υποσχέθηκε και αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν τα πράξει, θα… συνεισφέρει και ο ίδιος στον… εκσυγχρονισμό της χώρας. 

Να τι είπε: 

«Δεν ξέρω κατά πόσον ο κ. Μητσοτάκης θα είναι συνεπής στις αρχές του. Γιατί εδώ, έχει πάρει δεσμεύσεις, έχει υιοθετήσει θέσεις και θα ‘λεγα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Σημίτης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως το ζήσαμε την εποχή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σαφώς μετανανεωτικές και μεταρρυθμιστικές θέσεις, στις οποίες επιμένει και μένει να δούμε αν θα τις υλοποιήσει. Αν τις υλοποιήσει, η άλλη παράταξη που έχει όλο τον λαϊκισμό μέσα της παλαιάς δεξιάς και τον καραμανλισμό, δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει ή θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Θα το δούμε. Αν γίνουν τα πράγματα έτσι που σας τα περιγράφω, είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι.

Βεβαίως έστειλα και στον κ. Μητσοτάκη συγχαρητήρια, όπου του λέω ότι μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία. Αν αυτό συμβεί, είναι προφανές ότι και η χώρα θα αλλάξει μορφή και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Γιατί αν αυτά τα πράγματα που λέει ότι θα κάνει τα κάνει, τότε όλα αυτά που συζητάμε ως εκσυγχρονιστικά προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας θα έχουν λυθεί».

Λέτε να δούμε τον Πάγκαλο στην νουδούλα; 

Τίποτα δεν αποκλείεται στη χώρα της… φαιδράς πορτοκαλέας!

Και θα κάνουμε ένα ντουέτο-μούρλια με τον Μπουμπούκο! 

Ο ένας θα κόβει, κι ο άλλος δε θα ράβει, αλλά θα… τρώει! 

Αμ πως;

Αθανάσιος Βασιλόπουλος