ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονιστικό! Το Stratfor επιβεβαιώνει τον Παΐσιο…


Τι ισχυρίζεται ο George Friedman ιδρυτής της παγκόσμιας εταιρείας πληροφοριών Stratfor.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας και θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την δημιουργία εταιρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Friedman, ο σχηματισμός μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην ενίσχυση των δύο χωρών.

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, είπε ο Friedman σε μια συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten (ΕΝ).

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια διαδικασία θεσμικής αποσύνθεσης», είπε ο εμπειρογνώμονας. «Κάθε κράτος προσπαθεί να πορευτεί με το δικό του τρόπο.»

Κατά τη γνώμη του Φρίντμαν, η Γερμανία βρίσκεται υπό τεράστια πίεση και είναι πολύ ευάλωτη πολιτικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με τον Friedman, η Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγικές αγορές και, επομένως, χρειάζεται την συνεργασία με άλλες χώρες. 

Ωστόσο, η επιλογή των εταίρων για τη γερμανική κυβέρνηση είναι αρκετά περιορισμένη. Η επαναπροσέγγιση με την Ρωσία θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη Γερμανία σε όλες τις απόψεις, αλλά θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε ο Friedman.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Ουάσιγκτον θα κάνει οτιδήποτε ¨περνάει από το χέρι της-σχήμα λόγου¨ για να αποτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν αυτή την συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Βερολίνου, όπως η Πολωνία και η Γαλλία.

Μια συμμαχία μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας θα οδηγούσε σε φόβο και τον τρόμο την Ευρώπη, » κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.¨

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;

Αυτά που μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν τριάντα χρόνια

¨ O Άγιος Παΐσιος , χρόνια πριν, είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά κάποτε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..».

«..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.

Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.

Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι:

-δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα.

-Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα.

-Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.

Σε όλα αυτά ο Π.Παϊσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό.

Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα

Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…¨

*του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες»

Αρχές του 2014 κάποιος προσκυνητής στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ στην πεζοπορία του στα μονοπάτια του Άθωνα συνάντησε ένα καμπουριαστό Γεροντάκι. Αφού πήρε την ευχή του και προσπάθησε να εκμαιεύσει λόγους σοφίας, το άκουσε να επαναλαμβάνει μονότονα δίχως να του λέει τίποτε άλλο …

¨Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου¨ Γερμανίας.. ¨Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου¨..

Τον Μάρτιο του 2014 γνωρίζοντας το περιστατικό αυτό αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο

¨Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου¨ Γερμανίας ;;

Σήμερα σύμφωνα με τα παραπάνω και αν προσθέσουμε και το αγκάθι του προσφυγικού, φαίνεται ότι η Γερμανία έχει σοβαρό πρόβλημα μαζί και όλη η Ευρώπη.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΣΟΚΑΡΙΑΣ



kaminhsΤον τελευταίο καιρό –και υπό την πίεση του Κυριάκου από τη μία και του Τσίπρα από την άλλη- γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της «κεντροαριστεράς» (όπως κατ’ ευφημισμόν αυτοαποκαλείται η κλεφτο-πασοκαρία…) και την ένωση σ’ ένα σχήμα των διαφόρων ΠΑΣΟΚ της εποχής μας («Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Ποταμιού, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, κ.τ.λ.). Η δε Φώφη, είναι φανερό πως δεν τραβάει, άρα θα πρέπει να ανζητηθεί νέος… Μεσσίας.

Επειδή δε είναι δύσκολο να τον βρουν οι εναπομείναντες οπαδοί, τον βρήκε η Νέα Τάξη Πραγμάτων και θα τους τον… σερβίρει έτοιμον.

Πρόκειται βεβαίως για τον (εξ’ Αμερικής προερχόμενο…) Καμίνη, που είναι κοινό μυστικό, ότι έχει πάρει το «χρίσμα» από τους διεθνείς αφέντες και λίαν συντόμως θα ηγηθεί του ενωτικού σχήματος που θα προκύψει από τις διεργασίες.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της κοινής γνώμης του συγκεκριμένου χώρου, για να τον υποδεχθεί ως νέο… Μεσσία, ο λεγάμενος έδωσε στημένη συνέντευξη στα «Νέα», όπου υποστηρίζει ότι «Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται κάτι καινούριο», και ότι είναι «Ευκαιρία για διάλογο η πρόταση Γεννηματά», ενώ πήρε ίσες αποστάσεις από νουδούλα και ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, όσο και αν… χτυπιούνται οι νεοταξίτες, τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή, μέχρι να γίνει δεύτερο!

Αθανάσιος Βασιλόπουλος


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ RUSSIA TODAY ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ


Greece: Golden Dawn rallies for Imia crisis anniversary in Athens



Μεγάλο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή από το μεγαλύτερο ρωσικό μέσο


Την στιγμή που μεγάλες χώρες όπως η Ρωσία στέλνουν τηλεοπτικά συνεργεία για να καλύψουν τις εκδηλώσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, οι εγχώριοι νταβατζήδες της ενημέρωσης προσπαθούν είτε να αποκρύψουν τις δραστηριότητες, είτε να τις δυσφημήσουν παρουσιάζοντας παραπλανητικά ρεπορτάζ.