ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ;;;

ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ 
ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 
ΚΑΙ
ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ 
ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!



Με τη μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ και ομιλία από το γενικό γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου, που στήθηκε στον κοινό τάφο των μαχητών του ΔΣΕ. 

Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση έφτασαν στο χώρο με πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Φλώρινας.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ: ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ





Αμέσως μετά το ξεπούλημα τουαγώνα των αγροτών από το… τιμημένο κουκουέ –με το φιάσκο της Αθήνας, από την οποία γύρισαν με άδεια χέρια- πήραν αέρα τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κατηγορούν τους αγρότες ότι… δεν έχουν αιτήματα και ότι είναι αγρότες-επιχειρηματίες, που κονομάνε και δε θέλουν να πληρώσουν!


Έτσι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κομμουνιστής υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ξέρασε τα εξής ψεύδη: 

«Εγώ θα ήθελα να είχαν αιτήματα συγκεκριμένα οι αγρότες, γιατί αίτημα για αφορολόγητο 30.000 ευρώ δεν έχει ακουστεί ποτέ αυτό, και είναι κορωνίδα των αιτημάτων τους, έχει στοιχειώδη πιθανότητα αποδοχής αυτό όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον ελληνικό λαό; 

Δεν μοιράζουν χαρτί με τα αιτήματά τους στα μπλόκα, το έχω ελέγξει. Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5 – 6 στρεμματάκια… 

Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες της νότιας Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηλείας κλπ. με εργάτες που τούς δουλεύουν… 

Θυμηθείτε τις ιστορίες στα θερμοκήπια της Ηλείας… Και έχουν και πολλά κέρδη, και καλά κάνουν, αλλά δεν μπορεί να λες «δεν πληρώνω». 

Συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά και αυτός είναι ένας επιχειρηματίας που πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του».


Ενώ, αν δεν είχε γίνει η συμφωνία -κάτω από το τραπέζι- Μπούτα και Κουρουμπλή και χιλιάδες τρακτέρ πολιορκούσαν την Αθήνα και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν εξελισσόταν σε πανηγυράκι με τραγούδια του Παπακωνσταντίνου και τραμπούκους του ΠΑΜΕ με κόκκινες σημαίες, αλλά εξέφραζε τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα και την απελπισία των αγροτών, τώρα αλλιώς θα ήτανε τα πράγματα!


Συριζαίοι χλεύαζαν απλήρωτους συμβασιούχους που αγωνιούσαν για τα δεδουλευμένα τους - Έφεραν μέχρι και τα ΜΑΤ



Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έγινε κυβέρνηση, τα στελέχη του μέχρι και οι υπουργοί του, έχουν χαράξει μια κοινή αντιλαϊκή γραμμή πλήρους εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Έτσι και σήμερα η παρουσία των συμβασιούχων των ΟΤΑ έξω απ' τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον εκνευρισμό του εκπροσώπου του κόμματος Πέτρο Καραγιώργο, ο οποίος σε έντονο διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους έφτασε σε σημείο να τους πει ότι πήγαν να διαμαρτυρηθούν "για τις κάμερες", γεγονός που προκάλεσε την δίκαιη οργή των εργαζομένων οι οποίοι μεταξύ των άλλων απάντησαν στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με έντονο ύφος: 

«Όταν φωνάζατε εσείς ήταν καλά ε; Τώρα δεν θέλετε. Εμείς θα φωνάξουμε»

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα απ' όλη την Ελλάδα κατέβηκαν για ακόμη μια φορά στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο. 

Η διαμαρτυρία αυτή καταπνίγηκε όπως όλες εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς έπεσαν τηλέφωνα στην ΕΛ.ΑΣ και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το χώρο.


Οι διαδηλωτές όμως βρήκαν κλειστή και την πόρτα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου απούσα. 

Φαίνεται πως η κυρία Φωτίου σε παλαιότερη δήλωσή τους η οποία είχε παρομοιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα γεμιστά, ξέχασε να υπολογίσει πως και τα γεμιστά απαιτούν χρήματα για να αγοραστούν, χρήματα τα οποία το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καταβάλει στους συμβασιούχους εδώ και 6 μήνες.

«Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Σταδίου, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν τα μηνύματα: 

«Όχι στην απόλυση των εργαζομένων» και «Ναι στη συνέχιση των κοινωνικών δομών».



ΔΑΜΑΣΚΟΣ: "ENA TOYΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΔΗ" Αρχίζει το δράμα: Εντολές κατάρριψης τουρκικών και σαουδαραβικών μαχητικών έλαβε η ρωσική Αεροπορία από την Μόσχα.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.

Η εντολή δόθηκε ύστερα από τη σημερινή πτήση σχηματισμού 10 τουρκικών F -16 στα σύνορα με τη Συρία τα οποία επιτηρούσαν την περιοχή των τουρκικών βομβαρδισμών βόρεια του Αζάζ .

Οι εντολές αφορούν είτε τουρκικά είτε σαουδαραβικά μαχητικά τα οποία θα θελήσουν να κτυπήσουν στόχους των Κούρδων βόρεια από το Χαλέπι.


ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ με Στο Οπως αναφέρει Το Reuters η συριακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι στο κομβόι των 12 οχημάτων που μπήκε σήμερα στην Συρία προερχόμενο από τουρκικό έδαφος βρίσκονται τουρκικές ειδικές δυνάμεις .

«Η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει πως τουρκικές δυνάμεις πιστεύεται πως βρίσκονται ανάμεσα στους 100 ενόπλους που μπήκαν στην Συρία το Σάββατο με 12 οχήματα οπλισμένα με βαρέα όπλα, σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ισλαμιστών οι οποίοι μάχονται τη συριακή κυβέρνηση » αναφέρει το τηλεγράφημα το Reuters

«Η συνεχιζόμενη ενίσχυση με πυρομαχικά και όπλα γίνεται μέσω του συνοριακού περάσματος Bab al - Salama στην περιοχή του Αζαζ» καταλήγει στην ανταπόκρισή του το Reuters .

ΜΕΤΑΞΥ ανησυχία  ΕΧΕΙ προκαλέσει το η απόφαση Της Τουρκίας ΝΑ συνεχίσει τις βολές πυροβολικού ΜΕΣΑ ΣΤΟ έδαφος Της Συρίας.

Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ , με την οποία είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να απαντούν στις επιθέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία» , σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΜΕΣΑ 
ΣΕ  
Όλο 
ΑΥΤΟ Το Κλίμα Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε, για δεύτερη φορά, ότι μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν «ολοκληρωτικό και μακρόχρονο πόλεμο».

Αφορμή για τις δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργό στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζόν Κέρι ότι «αν το ειρηνευτικό σχέδιο αποτύχει, περισσότερες ξένες δυνάμεις μπορεί να εμπλακούν στη σύγκρουση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο Μεντβέντεφ τόνισε: «Αυτά είναι ανώφελα λόγια, δεν θα έπρεπε να το πει αυτό για έναν απλό λόγο : αν το μόνο που θέλει είναι ένας παρατεταμένος πόλεμος , μπορεί να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις και οτιδήποτε άλλο . 

Αλλά ας μην προσπαθεί να εκφοβίσει κανέναν » είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Οι εμπλεκόμενες χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση . Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποστολής Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία , όμως η Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα πρότεινε να στείλει δικές της δυνάμεις για να πολεμήσουν την ISIS >

Να σας επαναλάβω ότι κανέναν δεν συμφέρει ένας νέος πόλεμος και μια χερσαία επιχείρηση είναι ένας ολοκληρωτικός , μακρόχρονος πόλεμος », τόνισε ο Μεντβέντεφ.

http://www.pronews.gr




ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ.




Η Ιστορική ανατομία ενός ισχυρού Γεωπολιτικού δεσμού.