ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Νέα παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ της Ελλάδας…



Ήρθε στην Ελλάδα ο υπεύθυνος της ρωσικής Δούμας για τις ρωσικές υποθέσεις, κ. Αλεξέι Πουσκώφ, και συνομίλησε με βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Ύστερα από τις συνομιλίες, ο κ. Πουσκώφ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο γκρουπ των χωρών που έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία. 

Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστα Δουζίνα.

Ο Πουσκώφ δήλωσε 
πως στόχος της επίσκεψης
 είναι να εντατικοποιηθούν οι διακοινοβουλευτικές επαφές, 
οι οποίες οι οποίες τα τελευταία δύο έτη έχουν περιοριστεί αισθητά. 


Επίσης σχολίασε πως υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας στην Ε.Ε., καθώς η Δύση αρνείται να συνομιλήσει με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα επίμαχα θέματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Μιλήσαμε περισσότερο για τις προοπτικές της συριακής διευθέτησης, και για το ρόλο της Ελλάδας” σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος, φανερώνοντας την πρόθεση της Ρωσίας να εντάξει τη χώρα μας στους συμμάχους της.

Η Μόσχα επιθυμούσε μέσω του Πουσκώβ να μάθει ποιες είναι οι ελληνικές απόψεις πάνω στο συριακό ζήτημα, αλλά και αν μπορεί η Ελλάδα να είναι αρωγός της Ρωσίας στις επιχειρήσεις, παρέχοντας λιμένες στα ρωσικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο.

Η στάση αυτή των Ρώσων φανερώνει τις βλέψεις της χώρας για την Ελλάδα, την οποία βλέπουν ως πολύτιμη σύμμαχο στο πλευρό τους.





ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο πραγματικός λόγος εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι το “προσφυγικό”, αλλά για να παρεμποδίσουν τους Ρώσους στην Συρία

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο πραγματικός λόγος εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι το “προσφυγικό”, αλλά για να παρεμποδίσουν τους Ρώσους στην Συρία


Ο Καμμένος και η ανθελληνική, μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, παραχώρησαν το Αιγαίο στο έλεγχο ενός γερμανού διοικητή του ΝΑΤΟ. Η επίσημη αιτιολόγηση αυτής της αποφάσεως είναι το λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα. Βέβαια, ουδέν ψευδέστερο αυτού, αφού σκοπούμενο της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας από πλευράς της ελλαδικής κυβερνήσεως δεν είναι ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, αλλά η αποτροπή της αμερικανοσιωνιστικής πανωλεθρίας στο πεδίο μάχης της Συρίας.
Πρώτον, ας καταδείξουμε την ψευδολογία πίσω από την πρόφαση του λεγόμενου «προσφυγικού» ως αίτιο για την νατοϊκή επέμβαση στο Αιγαίο.
Σύμφωνα, με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και τα επίσημα έγγραφα αυτών, λοιπόν, το ΝΑΤΟ θα συνδράμει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών διαμέσου του Αιγαίου Πελάγους. Η συνδρομή του ΝΑΤΟ ζητήθηκε από τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην από 8η Φεβρουαρίου συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.
Όμως η Τουρκία, επί σειρά ετών, αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής που έχει με την Ελλάδα ήδη από 10 και πλέον χρόνια. Επίσης αρνείται πεισματικά να προσπαθήσει – έστω – να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. Ο λόγος για αυτή την άρνηση είναι προφανής, αφού, πρώτον, έτσι «αδειάζει» την επικράτειά της από λαθρομετανάστες και δεύτερον επειδή την όλη επιχείρηση με τις βάρκες, τα σωσίβια και τους λαθροδιακινητές αποφέρει υπερκέρδη για την τουρκία. Το ότι η όλη επιχείρηση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την Ελλάδα είναι κάτι εξίσου προφανές.
Πέραν, όμως, του λεγόμενου «προσφυγικού», το οποίο όπως ήδη καταδείξαμε δεν είναι λόγος για την νατοϊκή παρέμβαση, υπάρχουν και γεγονότα που προφανώς συνδέονται με τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, αξίζει να θυμίσουμε ότι την ώρα που ήταν έτοιμη η αρχική αμερικανική παρέμβαση στην Συρία, κατέφτασε μέσω του Αιγαίου το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov στην περιοχή, με αποτέλεσμα το όλο δρώμενο να λάβει τέλος.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, η ρωσική κινητικότητα – πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου – είχε δημιουργήσει προβλήματα στις αντίστοιχες τουρκικές δυνάμεις που προκαλούν μονίμως την Ελλάδα.
Επίσης, δημιουργεί σφοδρότατα προβλήματα στους μισάνθρωπους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι ακόμα και τώρα ευελπιστούν στην ανατροπή του καθεστώτος Άσσαντ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλων παρεμφερών ισλαμικών οργανώσεων.
Οι αμερικανοσιωνιστές, λοιπόν, με πρόσχημα το «προσφυγικό» επιτυγχάνουν «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», αφού πρώτον παραδίδουν τον έλεγχο του Αιγαίου στους τούρκους, οι οποίοι είναι τα πιστότερα «σκυλιά» τους και δεύτερον τοποθετούν «τροχονόμους» στο Αιγαίο για να μην υπάρχουν... «ατυχήματα».
Η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις λειτουργεί ως υποχείριο των αμερικανών και των τούρκων και εμπλέκονται ευθέως στο νέο ψυχρό πόλεμο που κλιμακώνεται εναντίον Δύσης και Ρωσίας, τασσόμενοι υπέρ των μισελλήνων της Δύσεως που μας πλημμυρίζουν με λαθρομετανάστες για να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό για τις βιομηχανίες τους και μας επιβάλλουν μνημόνια και πείνα για να γλιτώσουν τις δικές τους τράπεζες από τα τοξικά ομόλογα των ΗΠΑ και της Lehman Brothers.
Κώστας Αλεξανδράκης




Οι αληθινές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Η εξουσία πολλές φορές συνοδεύεται από την αλαζονεία. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», έκανε ένα αφιέρωμα για την επέτειο αυτή.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», έκανε ένα αφιέρωμα για την επέτειο αυτή.

Ανάμεσα στα κείμενα που δημοσιεύθηκαν ήταν και κάποιο υπό τον τίτλο «Η μάχη των δικαιωμάτων», από το οποίο αναδημοσιεύουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα: 

«Το παράδειγμα του μεταναστευτικού δείχνει ότι ο αριστερός λόγος μπορεί να γίνει ηγεμονικός ακόμα και σε ζητήματα που συνιστούν δύσβατες ή μη προνομιακές περιοχές για την Αριστερά. Αυτό όμως το καλό παράδειγμα σήμερα βρίσκεται σε διακινδύνευση, αφενός με την αιφνίδια αναγωγή πράξεων αλληλεγγύης σε ενέργειες ποινικού ενδιαφέροντος, αναγωγή που μετατρέπει σε κακουργήματα εμβληματικές κοινωνικές πρακτικές και αφετέρου με την επανεκκίνηση των διαδικασιών μαζικής διοικητικής κράτησης αλλοδαπών… Εάν, συνεπώς, η κυβέρνηση δεν αλλάξει τάχιστα πολιτική στο μεταναστευτικό, θα καταλήξει να το διαχειρίζεται με τον ίδιο αναποτελεσματικό και προβληματικό τρόπο με τον οποίο το διαχειρίστηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Η μετάβαση από την καταστολή στην ένταξη είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος, ο μόνος που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, ο μόνος ανεκτός δημοσιονομικά, ο μόνος δημοκρατικός. Και η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει πράξη αυτή η μετάβαση.

Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης έχουν υπάρξει τρεις σταθμοί που έδειξαν ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα στο χώρο των δικαιωμάτων αλλά δεν το αντιλαμβάνεται: αναφέρομαι στο νόμο Παρασκευόπουλου για τις φυλακές, στο νόμο για την ιθαγένεια και στην ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης: και τα τρία αυτά ζητήματα, ζητήματα-ταμπού για την ελληνική κοινωνία, δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν τομές ακόμα και σε αυτήν την ιστορική περίοδο οξείας κρίσης... Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικός σχηματισμός βυθιζόταν σε κρίση και εσωστρέφεια, άρα προφανώς αδυνατούσε να παίξει τον ρόλο του ιμάντα άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση, τον ρόλο αυτόν ανέλαβαν μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές και κυρίως άλλες δομές: οργανώσεις, πρωτοβουλίες, κινήσεις, συλλογικότητες αλλά και θεσμικά ακόμα όργανα ή Ανεξάρτητες Αρχές πίεσαν με τον τρόπο τους για την υλοποίηση αυτών των καίριων αλλαγών… 

Η κυβέρνηση δεν έχει μόνο να δώσει μάχες στο οικονομικό πεδίο. Εξίσου σημαντικές είναι οι μάχες για την ανόρθωση και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, η ανάγκη για αναχώματα απέναντι στα απλοϊκά και λαϊκίστικα σχήματα, που παράγονται και αναπαράγονται στον δημόσιο λόγο, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός κυβέρνησης, με περισσή βλακώδη υστερία».

Τα παραπάνω αποσπάσματα ανήκουν στην Κλειώ Παπαπαντολέων, ειδική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, και σύζυγο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου, με τις γνωστές διεθνιστικές απόψεις και το πέρασμά του από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τελευταία στάση μέχρι στιγμής τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μετράει είναι τα όσα υποστηρίζει η Παπαπαντολέων, έχοντας και μια συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα.

Μπορεί οι περισσότεροι από τους Έλληνες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα να ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των Μνημονίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και αποτροπή της «κινεζοποίησης» του Λαού, αλλά η αναφορά της εν λόγω κυρίας έχει να κάνει με θέματα για τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει διαφορετική άποψη, γι’ αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε χαμηλά στην προεκλογική του ατζέντα. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει πλήρη ελευθερία κινήσεων στους λαθρομετανάστες και κάλυψη σ’ όλους εκείνους τους φαιδρούς τύπους που προκαλούν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή με τα εκτός τόπου και χρόνου συνθήματά τους «ανοίξτε τα σύνορα», «γκρεμίστε τον φράχτη», «νομιμοποιήστε όλους τους μετανάστες» και άλλες (επικίνδυνες) γελοιότητες.

Συνθήματα, τα οποία πολλές φορές παίρνουν και «ακτιβιστική» μορφή παρενόχλησης και επιθέσεων εναντίον όλων όσοι βρίσκονται απέναντι στις ανεδαφικές τους απόψεις. Μπορεί η κυβέρνηση αυτή να τσακίζει καθημερινά τον Ελληνικό Λαό, ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιθυμίες και τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, μπορεί να ξεπουλά κάθε περιουσιακό της στοιχείο δίχως την παραμικρή αντίσταση, αλλά ομολογουμένως προωθεί με ζήλο τον εθνομηδενισμό σ’ όλες τις πτυχές του, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στα αποσπάσματα που παραθέσαμε. Θα συμφωνήσουμε, πάντως, στα όσα υποστηρίζει για την «περισσή βλακώδη υστερία», βλέποντάς το όμως απ’ άλλη σκοπιά.

Ένα Έθνος με ένδοξη Ιστορία Χιλιετιών, το οποίο άντεξε σε τόσες κακουχίες και σκλαβιές, δεν είναι δυνατόν να φοβηθεί την περισσή βλακώδη υστερία κάποιων, οι οποίοι τα αδιέξοδα των ξεπερασμένων και καταστροφικών ιδεοληψιών τους θέλουν να τα επιβάλλουν στον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα του. Αυτή ακριβώς η ένδοξη Ιστορία είναι που θα τους θέσει, αργά ή γρήγορα, εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο περιθώριο.
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ