ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ξέφραγο αμπέλι παραμένει το Αιγαίο ! Ανύπαρκτο το ΝΑΤΟ…Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ .



Τελικά η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο φαίνεται πως δεν έχει αποδώσει καρπούς, αφού συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά μας. Στη Λέσβο μάλιστα φθάνουν περίπου 130 μετανάστες ανά ώρα.

Από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, είχαν αποβιβαστεί στο νησί περίπου 1400 μετανάστες, δίχως να έχουν εντοπιστεί από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη Μόρια, όπου έγιναν οι διαδικασίες καταγραφής.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν στο νησί και στο hot spot της Μόριας ανέρχεται σε 3.000 άτομα. Στο hot spot της Χίου μένουν περίπου 500 ακόμη άτομα.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, οι πληροφορίες λένε πως εισήλθαν περίπου 7.000 άνθρωποι στο Αιγαίο. 

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υποστήριζε πως το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στη διαχείριση των ροών, αλλά μέχρι στιγμής παρατηρούμε πως είναι ανύπαρκτο, ενώ το Αιγαίο συνεχίζει να θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.

Ακούστηκε από διάφορες πηγές ότι το ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σε περιπολίες στο Αιγαίο για να αποτρέψει τις «προσφυγικές ροές» με τη βοήθεια της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τονίζεται ότι αυτό δεν αληθεύει.

Συγκεκριμένα, ο ρόλος του ΝΑΤΟ θα είναι πολύ διαφορετικός. 

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Jens Stoltenberg στις 25.2.2016, «το καθήκον του ΝΑΤΟ δεν είναι να γυρίζουμε πίσω τις βάρκες. 

Θα παράσχουμε κρίσιμη πληροφόρηση» (NATO’s task is not to turn back the boats. We will provide critical information).

Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος των περιπολιών του ΝΑΤΟ (δηλ. της Τουρκίας) στο Αιγαίο είναι άλλος. 

Πιθανόν να θέλει να εμποδίσει ή να δυσκολέψει τη Ρωσική έξοδο στη Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, θα παγιωθεί η παρουσία της Τουρκίας στο Αιγαίο και σταδιακά θα δημιουργηθεί μια ντεφάκτο κατάσταση υπέρ των Τούρκων.