ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μονόδρομος η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής - Σε όλη την Ευρώπη ενισχύονται τα εθνικιστικά κινήματα

Μονόδρομος η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής - Σε όλη την Ευρώπη ενισχύονται τα εθνικιστικά κινήματα

Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη, μια περίοδος αλλαγών ξεκινάει όπου τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα, τα κόμματα της λογικής θα αρχίσουν να κυριαρχούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν αναφερόμαστε προφανώς στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, αλλά στις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα με μαζικό τρόπο σε όλη την Ευρώπη.
Τα εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη αποτελούν την θετική έκπληξη, υπερκαλύπτοντας την «ιδεολογική υπεροχή» της Αριστεράς. Επί 10ετίες κυριάρχησε η προπαγάνδα ότι η αριστερά στην Ευρώπη έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, η αριστερά θα φέρει την αλλαγή ενάντια στον καπιταλισμό. Όταν η αριστερά βρέθηκε στην εξουσία κατέπεσαν όλα αυτά τα επιχειρήματα, ξεγυμνώθηκε ιδεολογικά η αριστερά έχασε την έξωθεν καλή κοινωνική μαρτυρία και απέδειξε ότι είναι ένα επονείδιστο κακέκτυπο του καπιταλισμού.
Η αριστερά, όπως αποδεικνύεται στην Ελλάδα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα, αλλοτριώθηκε από την εξουσία, έχασε το ιδεολογικό τις στίγμα, υποχρεώθηκε σε ιδεολογική ταπείνωση - απαξίωση. Στην Ευρώπη και σε πρώιμο στάδιο και στην Ελλάδα τα εθνικιστικά πατριωτικά κόμματα  αποτελούν τις ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις, ισχυροποιούνται παντού και αυτή η ισχυροποίηση δεν είναι συγκυριακή. Τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετωπίζουν τα εθνικιστικά κινήματα ως νεοναζιστικά, ακροδεξιά, ξενοφοβικά, φασιστικά. Η επιχειρηματολογία αυτή είναι τόσο φθαρμένη που δεν πείθει ακόμη και τον πιο ανυποψίαστο.
Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι πολύ χαρακτηριστική. Οι απόψεις της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό π.χ. είναι οι μόνες που ταυτίζονται με το Σύνταγμα της Ελλάδος, προσέξτε οι μόνες. Πουθενά το Σύνταγμα δεν αναφέρει να ανοίξουν τα σύνορα για να παρεισφρήσει ο κάθε παρείσακτος. Για να τελειώνουμε με την ανόητη προπαγάνδα περί κατατρεγμένων μεταναστών. Οι Σύριοι αντιστοιχούν στο 50% των μεταναστών το υπόλοιπο 50% είναι Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και άλλοι. Να τελειώνουμε με την προπαγάνδα της παραπλάνησης, του δήθεν ανθρωπισμού που περίτεχνα πουλάει η αριστερά στην Ελλάδα και ακολουθεί άβουλα και η ΝΔ. Η προπαγάνδα του ανθρωπισμού είναι η τακτική συγκάλυψης της αποτυχίας στην εξωτερική πολιτική.
Αφού απέτυχε η Ελλάδα στο προσφυγικό και στην εξωτερική πολιτική, επικαλείται το συναίσθημα για να μετριάσει το φιάσκο, την αποτυχία στην διαχείριση του προσφυγικού. Οι πρόσφυγες βλάπτουν την Ελλάδα, όπως βλάπτουν κάθε χώρα καθώς ο τρόπος εισόδου είναι άναρχος, δεν υπάρχει στρατηγική αφομοίωσης και συν τοις άλλοις, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ισλαμιστές που πλειστάκις φορές έχουν μιλήσει εχθρικά για την χριστιανική δύση από την οποία ζητούν να διασωθούν.
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι η πιο λογική για το προσφυγικό. Ζητάει να τηρηθεί το ελληνικό Σύνταγμα, να συλλαμβάνονται όλοι οι μετανάστες και λαθρομετανάστες - η υποκρισία της ΕΕ είναι ότι τους λαθρομετανάστες τους ονομάζει παράτυπους μετανάστες - και μεταφέρονται σε κλειστά στρατόπεδα. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, συνταγματικά 100% νόμιμη και με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στους μετανάστες αλλά ταυτόχρονα, όταν θα ξέρουν ότι θα συλληφθούν και θα κλειστούν σε στρατόπεδα φρουρούμενα, θα σταματήσουν να έρχονται στην Ελλάδα. Μεταξύ των απάνθρωπων εικόνων, με στις λάσπες να γεννιούνται μωρά παιδιά και κάτω από τραγικές συνθήκες να αναζητούν ένα πιάτο φαγητό οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, απόρροια της εγκληματικής απρονοησίας του κράτους, η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι πολύ καλύτερη.
Η λύση της Αριστεράς, των ελεύθερων συνόρων έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Πνίγονται στο Αιγαίο γιατί….η αριστερή κυβέρνηση είπε ελάτε. Ζουν κάτω από συνθήκες απάνθρωπες στις Ειδομένη γιατί η αριστερή κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για τους πρόσφυγες.μ Η αριστερή διακυβέρνηση στο προσφυγικό απέτυχε και οι εικόνες – τραγωδία το επιβεβαιώνουν. 
Η Χρυσή Αυγή αποδείχθηκε ότι έχει την πιο πρακτική λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όμως το πολιτικό σύστημα, η κυβερνώσα Αριστερά που μέχρι πρότινος υπέθαλπε την τρομοκρατία και τους αναρχικούς των Εξαρχείων και η κεντροδεξιά που φυλάκισε από φόβο την εθνικιστική Χρυσή Αυγή πέτυχε Πύρρειο νίκη.
Τον πόλεμο θα τον κερδίσει η Χρυσή Αυγή 
για τους εξής λόγους:
1) Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται π.χ. με το προσφυγικό να έχει τις πιο νόμιμες θέσεις και λύσεις σε σχέση με την κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα δήθεν επικαλούμενη τον ανθρωπισμό. Είναι ανθρωπισμός να πνίγονται μικρά παιδιά στο Αιγαίο και να εξευτελίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην Ειδομένη;
2) Η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία ενός αναρχικού επιρρεπή στους καβγάδες του Φύσσα με ένα άλλο επιρρεπή στους καβγάδες Ρουπακιά που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή. Προσπάθησαν ένα θανατηφόρο επεισόδιο μεταξύ δύο περιθωριακών τύπων γιατί περιθωριακοί τύποι ήταν και οι δύο να το αναγάγουν σε εγκληματική οργάνωση. Το αστείο, γιατί περί αστείου πρόκειται έχει ήδη καταρριφθεί και όλοι γνωρίζουν ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα αθωωθεί.
3) Πώς το ελληνικό κράτος επέτρεψε την αποφυλάκιση του ΡουπακιάΠρόκειται για αποτυχία της δικαιοσύνης ή αποτυχία της πολιτικής απάτης της διακυβέρνησης Σαμαρά αρχικώς και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ;  Όταν στην δικαστική διαδικασία συμμετέχουν εκατοντάδες μάρτυρες, πάνω από 74 κατηγορούμενοι και πολλές δεκάδες δικηγόροι είναι ξεκάθαρο ότι όχι δίκη δεν θα γίνει αλλά παράσταση θεάτρου χωρίς νόημα. Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση έχει καταρρεύσει πριν καν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Όταν θα αθωωθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα ψελλίσουν κάτι  ακατανόητα μισόλογα οι αριστεριστές κατά της δικαιοσύνης και το πανηγυράκι θα τελειώσει.
4) Για την Χρυσή Αυγή προφανώς είναι μεγάλη δοκιμασία ο δικαστικός αγώνας να αποδείξει το αυτονόητο ότι είναι εθνικιστικό κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με εγκληματική οργάνωση,  αλλά πλέον οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, ο σανός τελείωσε. Η Χρυσή Αυγή κερδίζει την τρίτη θέση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και ο χρόνος της ισχυροποίησης της έχει ξεκινήσει εκ νέου μετά την πίεση που δέχθηκε λόγω της προσπάθειας να μπλέξουν ένα κόμμα με μια μεμονωμένη εγκληματική πράξη


Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη



Η μεγάλη έως εντυπωσιακή άνοδος του εθνικιστικού κόμματος της Σλοβακίας (χαρακτηρίζεται Λαϊκό κόμμα) με τον επικεφαλής Marian Kotleba αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν με ανοησίες και νεοναζιστικές αναφορές να στιγματίσουν ένα φαινόμενο.  Ποιο είναι το φαινόμενο; Η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Άλλοι τα χαρακτηρίζουν ακροδεξιά, άλλοι τα στιγματίζουν ως νεοναζιστικά αλλά κανείς δεν έχει εξηγήσει με ψυχραιμία γιατί ενισχύονται τα εθνικιστικά κόμματα.

Το Λαϊκό κόμμα της Σλοβακίας βρέθηκε με 8% στις πρόσφατες εκλογές. Τα διεθνή μέσα ξεκίνησαν ένα πόλεμο απαξίωσης του – ενώ προεκλογικά δεν είχαν προβάλει καμία θέση του -… ακριβώς όπως έκαναν και με την Χρυσή Αυγή.  Ο Marian Kotleba είχε αποκαλέσει τους Ρομά τους αθίγγανους ως «παράσιτα» και η δήλωση αυτή περιφέρεται για να αναδείξει το νεοναζιστικό πρόσωπο του Marian Kotleba. Να σημειωθεί ότι για την δήλωση του αυτή κάποιοι τον μήνυσαν αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε. Πάνω από 200 χιλιάδες Σλοβάκοι πήραν θέση και ψήφισαν το εθνικιστικό κόμμα.  Το εθνικιστικό κόμμα της Σλοβακίας έχει αρνηθεί το ολοκαύτωμα ενώ χαρακτηρίζει εγκληματικές οργανώσεις το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Προεκλογικά αγνοήθηκε – όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα – από τα μέσα ενημέρωσης αλλά οι πολίτες έδωσαν 8% και 14 έδρες σε σύνολο 150 εδρών του σλοβακικού κοινοβουλίου.
Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος – ο λανθασμένος τρόπος – με τον οποίο αντιμετωπίζουν π.χ. οι FT το εθνικιστικό κόμμα της Σλοβακίας. Είναι νεοναζιστές, όπως το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και οι ριζοσπάστες εθνικιστικές στην Ουγγαρία αποφαίνονται οι Financial Times αγνοώντας τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων αυτών. Ποια είναι η πραγματικότητα; Η ρητορική περί νεοναζιστικών κομμάτων είναι πρόχειρη, επιπόλαιη και ανόητη.
Τα εθνικιστικά κόμματα ενισχύονται όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης ή της προσφυγικής κρίσης. Σίγουρα οι κρίσεις ενδυναμώνουν τα ποσοστά τους αλλά οι βαθύτερες αιτίες σχετίζονται με την στροφή της Ευρώπης στις ιδέες του έθνους κράτους. Η παγκοσμιοποίηση έφερε ανάπτυξη αλλά και πλειάδα προβλημάτων και κρίσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν αυξηθεί, οι οικονομικές ανισότητες έχουν οξυνθεί επικίνδυνα, γενικώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των πολιτών.
Τα εθνικιστικά κόμματα έρχονται με διαυγή πολιτικό λόγο, όχι με ψέματα και προπαγάνδα να καταδείξουν έννοιες όπως έθνος, εθνική παραγωγή εθνική ιδέα, έννοιες που όλοι πιστεύουν αλλά έχουν είτε απαξιώσει λόγω διεθνιστικής προπαγάνδας. Τα εθνικιστικά κόμματα σε Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία δεν ισχυροποιήθηκαν εκλογικά τυχαία. Τα εθνικιστικά κόμματα ήρθαν για να μείνουν ενάντια στην βεβήλωση της έννοιας του έθνους. 


Μεγάλη νίκη για το Alternative für Deutschland



Το κόμμα Alternative für Deutschland (AFD) στην Γερμανία, ταρακούνησε το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας με την εντυπωσιακή  αύξηση των ποσοστών τους στις περιφερειακές εκλογές. Η AFD ιδρύθηκε το 2013 από μια ομάδα οικονομολόγων και δημοσιογράφων ζητώντας την κατάργηση του ευρώ.  Μετά την παραίτηση του ιδρυτή της, Bernd Lücke, το κόμμα έχει επικεντρωθεί στην εκστρατεία ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, ζητώντας την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, ενώ ζητάει την άμεση αναστολή των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Συμπέρασμα: 

Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη, μια περίοδος αλλαγών ξεκινάει όπου τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα, τα κόμματα της λογικής θα αρχίσουν να κυριαρχούν.

Άρθρο - πολιτική ανάλυση από το bankingnews.gr

ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ....!!! ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ...!!!



Τουλάχιστον από την άνοιξη του 2015 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζαν για το τσουνάμι των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που θα ερχόταν στην Ελλάδα, αλλά είχε προσδιορίσει ότι θα είχε διάρκεια -το ελάχιστο- δύο χρόνια.

Μάλιστα, προσπάθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με διαδικασίες Fast Track να προσδώσουν πέπλο νομιμότητας στην συμφωνία για την αθρόα και ανεξέλεγκτη προσέλευση προσφύγων, αλλά η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς. 

Τώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στους Financial Times επισήμανε ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στην χώρα μας για δύο χρόνια, «ξεχνώντας» να αναφερθεί στην συμφωνία της άνοιξης του 2015. Αντίθετα, ο κ. Βίτσας μίλησε με ακρίβεια για τον αρχικά συμφωνημένο χρόνο παραμονής των προσφύγων στην χώρας μας, που είναι τα δύο χρόνια.

Ο κ. Βίτσας τόνισε στη συνέντευξή του στους Financial Times ότι διάστημα παραμονής για την μετεγκατάστασή τους αναμένεται από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια σημειώνοντας παράλληλα πως κάποιοι από τους πρόσφυγες θα παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τους οικονομικούς μετανάστες που έχουν «παγιδευτεί» στην Ελλάδα. 

Το περασμένο καλοκαίρι, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, επιχείρησε με διαδικασίες Fast Track τη συμφωνία για επερχόμενο και ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων στην χώρα μας να το βαπτίσει και να το νομιμοποιήσει υπό την μορφή, «αθρόας παροχής προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους».

Η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε και έκτοτε δεν επιχείρησε και πάλι η Κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την συμφωνία με νομοθετικά μέτρα. Έκτατε, τα νησιά μας απέναντι από την Τουρκία άρχισαν να «καταλαμβάνονται» από χιλιάδες πρόσφυγές και η Ελλάδα να κατακλύζεται πλέον από εκατοντάδες χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους.

Η συμφωνία της άνοιξης του 2015

Την τελευταία ημέρα του περασμένου Ιουλίου, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Βούτσης απέστειλε στο γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Ο κ. Σαγιάς μια εβδομάδα μετά (7 Αυγούστου 2015) διαβίβασε το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επεξεργασίας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, εκτός από τον κ. Βούτση το υπέγραφαν 8 ακόμη υπουργοί, δηλαδή συνολικά το υπέγραφαν 9 στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το υπέγραφαν τα εξής τότε κυβερνητικά στελέχη: 

1) ο υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Βούτσης,

2) ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς,
3) ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής,

4) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος,

5) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Πανούσης, 

6) η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, 

7) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας,
8) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και 

9) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Αναστάσιος Κουράκης.

Ενώ το σχέδιο διατάγματος βρίσκεται στα χέρια των συμβούλων της Επικρατείας, στις 28 Αυγούστου 2015 δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές για 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται πλέον η υπηρεσιακή Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση «υιοθετεί» όπως λέγεται στην γλώσσα των συμβούλων της Επικρατείας το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Δηλαδή, η υπηρεσιακή κυβέρνηση ασπάζεται το περιεχόμενο του εν λόγω διατάγματος και αμελλητί το υπογράφει.

Πάντως, νομικοί κύκλοι είχαν εκφράζει τότε επιφυλάξεις, για το εάν η υπηρεσιακή κυβέρνηση μπορούσε να υπογράψει, μέσα στα πλαίσια που της παρέχει το Σύνταγμα και να προωθήσει το εν λόγω σχέδιο διατάγματος στο ΣτΕ, λόγω των περιορισμένων αρμοδιοτήτων που έχει.

Το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπό το μανδύα της εναρμόνισης της Ελληνικής νομοθεσίας στα Ευρωπαϊκά δεδομένα προσπάθησε να νομιμοποίηση την συμφωνία της άνοιξης 2015 για τον κόλαφο των προσφύγων που θα ακολουθούσε.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να νομιμοποιήσει τη συμφωνία υπό το «πέπλο» σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τροποποιούσε παλαιότερο διάταγμα (Π.Δ. 114/2010) με το οποίο καθιερώθηκε «ενιαία διαδικασία αναγνώρισης για αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβου­λίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα».

Όμως ο τίτλος του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος ήταν ψευδεπίγραφος, καθώς υπό το πέπλο της συμμόρφωσης της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα επιχειρήθηκε με διαδικασίες Fast Track η νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους αλλοδαπών. Μάλιστα, το επίμαχο διάταγμα προέβλεπε ρητά ότι το κατ’ εξαίρεση χορηγούμενο καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ισχύει για δύο έτη. 

Φυσικά ο χρόνος αυτός της διετίας πριν τη συμπλήρωση της, θα μπορούσε, να παραταθεί με νέο διάταγμα της μιας παραγράφου.

«Μπλόκο» από το ΣτΕ

Τέσσερεις μέρες πριν της περασμένες βουλευτικές εκλογές (16 Σεπτεμβρίου 2015) έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και ανατρέπει τα κυβερνητικά σχέδια, καθώς μπλοκάρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ως παράνομο και το επέστρεψε στους εννέα συναρμόδιους υπουργούς. Έκτοτε σιγή ιχθύος από την κυβερνητική πλευρά, καθώς οι κανόνες που έθετε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr ανήμερα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επέτρεψε την κατ’ εξαίρεση παραμονή στην Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους παράτυπων προσφύγων για δύο έτη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας τόνιζαν στην γνωμοδότησή τους (120/2015) ότι οι 9 υπουργοί στο επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, δεν εκθέτουν τους λόγους «που καθιστούν αναγκαίες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενόψει του γεγονότος ότι με το υπό επεξεργασία σχέδιο επιχειρείται η εισαγωγή εξαιρετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες τροποποιούνται οι πάγιες διατάξεις που ρυθμίζουν τόσο την χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, όσο και την εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό προσφυγών στα πλαίσια της διαδικασίας χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας». 


protothema.gr