ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΗΠΑ : Θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα…ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;







Η Bank Of America 
βλέπει πρόωρες εκλογές 
στην Ελλάδα 
εφόσον υπάρξει κάποιο κόλλημα στην αξιολόγηση 
ή καταψηφιστούν τα μέτρα.


Διαβάστε την ανάλυση της Αμερικανικής Τράπεζας:

Οι πιθανές εμπλοκές

Τα μέρη του παζλ είναι όλα προς το θετικό σενάριο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξουν κάποιες εμπλοκές. Άλλωστε, η αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι συζητήσεις ακόμη συνεχίζονται.

Από που μπορεί να υπάρξουν εμπλοκές;

Ένας κίνδυνος είναι να μην εγκριθεί από την ελληνική Βουλή το πακέτο των μέτρων που ενδεχομένως να συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Αλλος κίνδυνος είναι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να μην καταφέρουν να συμφωνήσουν πάνω στο μοντέλο που απαιτείται για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Oλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να αποδυναμωθούν, καθώς υπάρχουν ισχυρά κίνητρα να αποφευχθεί μία ακόμη ελληνική κρίση, την ώρα που η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα δύσκολο βρετανικό δημοψήφισμα και μια προσφυγική κρίση που είναι ακόμη μακρυά από τη λύση της.

Τα δυο αρνητικά σενάρια

Εάν όμως σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε πραγματικά να πάει στραβά, τότε δύο είναι αυτά τα σενάρια που πιθανόν να συνέβαιναν:

Σενάριο 1: Να υπάρξει συμφωνία αλλά η ελληνική Βουλή να μην εγκρίνει το πακέτο των μέτρων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές και μια νέα κυβέρνηση πιθανόν να ολοκλήρωνε την αξιολόγηση.

Σενάριο 2: Να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις τόσο ώστε η Ελλάδα να κινδύνευε να μην έχει να καλύψει τις πληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ τον Ιούλιο. 

Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανόν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάμβανε πρωτοβουλία στήριξης της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ή να άλλαζε ο κυβερνητικός συνασπισμός, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις νέες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επισημαίνει η Bank of America, δεν αναμένεται να επανέλθουν οι κίνδυνοι που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι (πχ Grexit), καθώς ακόμη και σε αυτά τα δύο αρνητικά σενάρια η πιο πιθανή επίπτωση θα ήταν οι πρόωρες εκλογές.



Σε μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για το ντόπιο, αλλά και για το παγκόσμιο κατεστημένο, έχει εξελιχθεί η Χρυσή Αυγή! 


Κι αν νομίζετε ότι… υπερβάλλουμε, δώστε βάση στην παρακάτω είδηση



Σίγουρα έχετε ακουστά τον Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιο πλανητάρχη (πρόεδρο των ΗΠΑ), εφόσον κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Σας πληροφορούμε, λοιπόν, ότι ο έχων εβραϊκή καταγωγή (τι άλλη θα είχε;) Σόντερς έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, στην οποία αφού κάνει αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ζητά να υπάρξει κάποια επιείκεια για το χρέος της χώρας. 

Όχι διότι είναι… φιλέλλην, αλλά γιατί θεωρεί ότι αν η «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν κατορθώνει να ανακουφίσει τα οικονομικά δεινά του λαού της», θα’ ρθει η Χρυσή Αυγή. 

Ιδού το σχετικό απόσπασμα:

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Ελλάδα περιμένει με το όπλο παρά πόδα η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να έρθει στην εξουσία ο φασισμός σε μια ευρωπαϊκή χώρα, εξαιτίας της απροθυμίας μας να ανατρέψουμε τις επιβλαβείς πολιτικές της λιτότητας».

Το φόβο μας να’ χουν, ντόπιοι και ξένοι!

Αντίοχος