ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κανένα ΜΜΕ δεν θα το πει! Είδηση ΣΟΚ για την Ελλάδα...



Απερίγραπτες είναι οι ενέργειες των γειτόνων μας, οι οποίοι δεν σταματούν να προκαλούν και προσβάλλουν τους Έλληνες.


Αυτή την φορά οι Τούρκοι δεν σημείωσαν κάποια εισβολή στο Αιγαίο, αλλά προχώρησαν σε μια ανίερη πράξη.

Κρατικοί υπάλληλοι της Τουρκικής υπηρεσίας δασών, εισέβαλλαν πριν από λίγες ημέρες στην στη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με σκοπό να την μετατρέψουν σε πυροσβεστική υπηρεσία!

Πρόκειται για ένα από τα 4 μοναστήρια της νήσου Χάλκης, το οποίο τελί πλέον υπό κατάληψη. 

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια των στελεχών του ζήτησε συνάντησιν μετά των εν Αγκύρα αρμοδίων αρχών προς αντιμετώπισην της δυσαρέστου ταύτης καταστάσεως, εγκυμονούσης τον κίνδυνον αποστερήσεως μιας εισέτι πατρώας κληρονομίας και της παρεμποδίσεως ασκήσεως των στοιχειωδών λατρευτικών καθηκόντων του ποιμνίου του».

Από την πλευρά της, η εν Αθήναις Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, με ανακοίνωση της σχολίασε ότι:

«Η Διεύθυνση Δασών φαίνεται ότι επικαλείται απόφαση του δικαστηρίου αυτού, που όμως δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και λειτουργίας της Μόνης και του Ιερού Ναού. Η αναφερόμενη Μονή είχε παραχωρηθεί πριν από τον 19ο αιώνα προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα, την εποχή που δεν υφίσταντο η έννοια του δικαιώματος ιδιοκτησίας παρά μόνο το δικαίωμα χρήσης της γης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Το πλέον σημαντικό όμως θέμα που πρέπει να επισημανθεί με το συμβάν αυτό είναι η συνεχιζόμενη, από την δεκαετία του 1930, σοβαρή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης (άρθρα 40 & 42) με την μη αναγνώριση του δικαιώματος διοίκησης από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Θρησκευτικών και Ευαγών της Ιδρυμάτων, με την κήρυξη τους ως κατειλημμένων (μαζμπούτ) όλων των ιστορικών Μονών στα Πριγκηπόνησα, την Ίμβρο-Τένεδο όπως επίσης και δύο εκκλησιών με τα ακίνητα τους που είχαν κηρυχθεί ως κατειλημμένων την δεκαετία του 1980 στην Κωνσταντινούπολη (Αγ. Γεώργιου της πύλης Αδριανουπόλεως και Αγίου Γεωργίου Θεραπείων)».

voicenews.gr


ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ MITTELSTAND…Η ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ( ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ _ΠΟΛΙΤΕΣ ) ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία της πρώτης οικονομικής ζώνης στην χώρα μας, στην περιοχή του Κιλκίς, όπου ως φτηνά εργατικά χέρια θα χρησιμοποι­ηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες, που βάσει οργανωμένου σχεδίου, έχουν κατακλύσει τον ακριτικό νομό.

Ήδη, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΕΜΠΡΟΣ», η «ιδρυτική πρά­ξη» της υπαγωγής της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Κιλ­κίς στις διατάξεις του ν. 3982/2011 (ΦεΚ 143/Α). Πρόκειται για τον νόμο που θεσμοθέτησε την λειτουργία Ελεύθερων Οι­κονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή του καθυστέρησε τυπικά λόγω των πολιτι­κών συνθηκών, των συνεχών εναλλαγών κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, αλλά ουσιαστικά προκειμένου να συγκε­ντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων αλλοδαπών οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και εν συνεχεία πολίτες.

Τώρα, όμως, όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η πρώτη εΟζ, αφού έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέ­σεις για να μεταφέρουν οι «εταίροι» μας όλες τις προβλημα­τικές επιχειρήσεις τους στην χώρα μας.

Όσο για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων εταιρει­ών για την εγκατάσταση και την δραστηριοποίησή τους, θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό τα κονδύλια από τα Ευ­ρωπαϊκά Προγράμματα, που προορίζονται για την διάσω­ση των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε με την δημοσίευση του ΦΕΚ 762, στις 22 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το οποίο φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώ­ρας Τζάκρη.

Σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 παρ. 4 «Η πρόσληψη και μισθοδοσία του αναγκαίου εργατοτεχνικού προσωπικού (για την ΕΟΖ Κιλ­κίς), καθώς και του αναγκαίου επιστημονικού και διοικητι­κού προσωπικού, συμβούλων κ.λπ., με οποιαδήποτε μορ­φή και διάρκεια σχέσης εργασίας, σύμβασης έργου ή σύμ­βασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, θα καθορίζονται από την Εταιρεία Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε- ΔΕΠ)».

Σε απλά Ελληνικά, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συνθή­κες εργασίας, που θα ισχύουν στην υπό δημιουργία ζώνη, δεν θα υπάγονται στις διατάξεις του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου και των σχετικών συλλογικών συμβάσεων.

Οι όροι αμοιβής όσων απασχοληθούν σ’ αυτή θα διέπονται από τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν κάθε φορά τα μέλη που θα συγκροτήσουν το Δ.Σ. του ΕΔΕΠ, τα οποία όπως έ­χει δείξει η διεθνής εμπειρία και κυρίως η πρακτική, ευθυ­γραμμίζονται απολύτως με τις επιθυμίες των «επενδυτών».

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ΕΟΖ είναι μία μοντέρνα εκ­δοχή των αποικιών, καθώς λειτουργούν κυριολεκτικά ως κράτος εν κράτει, με τα προνόμια που απολαμβάνουν οι επι­χειρήσεις που εγκαθίστανται σ’ αυτές να περιλαμβάνουν τον καθορισμό των ημερομισθίων, σύμφωνα με το συμφέρον τους και ειδικούς πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Παράλληλα, διαθέτουν ξεχωριστό διοικητικό καθεστώς, αφού ουσιαστικά δεν ελέγχονται από το οικείο κράτος, μη δί­νοντας λογαριασμό σε κανένα θεσμοθετημένο όργανό του κι εν ολίγοις, συμπεριφέρονται ως «αφεντικά» στην εδαφική περιοχή όπου «επενδύουν».

Επιπλέον, γλυτώνουν τα περισσότερα φορολογικά βάρη με το πρόσχημα ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για τον γηγενή πληθυσμό.

Στην πραγματικότητα, όμως, με βάση ό,τι έχει συμβεί στις χώρες όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι ντόπιοι εργαζόμενοι, με την πάροδο του χρόνου, απολύονται ή αποχωρούν γιατί ζητούν καλύτερες αμοιβές και βελτίωση των συνθηκών απα­σχόλησης.

Στο Κιλκίς, όπου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Mittelstand, που προβλέπει την μεταφορά γερμανικών, βελγικών, ολλανδικών και γαλλικών επιχειρήσεων, ιδίως βιομηχανικών και μεταποιητικών, υπάρχουν ήδη άφθονα εργατικά χέρια.

Ο εγκλωβισμός των τριτοκοσμικών στον νομό αυτό, που έγινε όπως όλα δείχνουν βάσει σχεδίου, θα επιτρέψει στις πα­ραπάνω επιχειρήσεις που δεν θα ελέγχονται από το Ελληνι­κό κράτος, να τους χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί το άνοιγμα του πρώτου «Ελληνικού» Sparkassen (γερμανικά τα­μιευτήρια), στον νομό.

Για τον σκοπό αυτό εργάζεται πυρετωδώς ο υφυπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης του Βερολίνου, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, που πριν περίπου ένα μήνα, επισκέφθηκε μυστικά την Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο περιθώριο της παραμονής του είχε συνομιλίες και με τον σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Όπως είναι γνωστό, κι εδώ είναι το ενδιαφέρον, το εν λό­γω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που σκανδαλωδώς απέκτησε 
το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή του Κιλκίς.

Εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των αρμοδιοτήτων που εκ­χωρήθηκαν στην ΕΔΕΠ, είναι (άρθρο 12 παρ. 5) «Η φύλαξη του Ε.Π. (Επιχειρησιακού Πάρκου) Κιλκίς, είτε με την οργά­νωση, λειτουργία και στελέχωση με το αναγκαίο προσωπι­κό ειδικής προς τον σκοπό αυτόν υπηρεσίας, είτε με την ανά­θεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία, είτε με οποιονδήπο­τε άλλο πρόσφορο τρόπο».

Για όσους δεν το κατάλαβαν, αυτό σημαίνει ότι η διοίκη­ση του Πάρκου θα μπορεί να προσλάβει «σεκιουριτάδες» (Έλ­ληνες και ξένους), προκειμένου να φυλάνε όχι μόνο τις εγκαταστάσεις, αλλά και να περιφρουρούν τα σύγχρονα στρατόπεδα εργασίας από τυχόν εξεγέρσεις των επήλυδων.

Όσο για τους Έλληνες, αυτοί μετά την καταπάτηση της γης τους και την καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων τους, έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων που προωθεί το κράτος των μνημονίων. 

Η μια είναι να κλειστούν στα σπί­τια τους περιμένοντας με κομμένη την ανάσα την εισβολή των αλλοδαπών σ’ αυτά, κι η άλλη, να μεταναστεύσουν σε κά­ποια χώρα του εξωτερικού.

Υπάρχει, βέβαια, κι ένας τρίτος δρόμος, αυτός που επέλεξε η Χρυσή Αυγή: Η Εθνική Αντίσταση στους διεθνείς πλουτοκράτες και στα ντόπια αριστερά και φιλελεύθερα φε­ρέφωνά τους. 

Η επιλογή είναι δική σας!

Άρθρο του Γ. Φράγκου 
στην εφημερίδα 
«Εμπρός»