ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Οι πολιτικοί απατεώνες του Σύριζα και το συνεχώς αναβαλλόμενο συνέδριο



Με όλα τα, σε καθημερινή βάση, κατορθώματα της μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ξέχασαν ότι το συνονθύλευμα αυτό που μετατράπηκε σε κόμμα έχει να κάνει και ένα συνέδριο. 

 Η υπενθύμιση του έγινε τώρα, ως «τόκος» της Ιστορίας του φημολογούμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου λένε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μαζί με το συνέδριο του κόμματος τον επόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό το περιβόητο συνέδριο, το οποίο έχει… βρυκολακιάσει, ήταν να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ως γνωστόν, ο Τσίπρας προκήρυξε τον Αύγουστο αιφνιδιαστικά εκλογές, ανάγκασε τον Λαφαζάνη και την παρέα του να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουν το μόρφωμα της ΛΑΕ, και το συνέδριο αναβλήθηκε. 

Και συνέχισε να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου, στην οποία δόθηκε χαρακτήρας… εθνικής επιβίωσης. Η τελευταία αναβολή μιλούσε για τον Ιούνιο του 2016, οπότε –σε συνεννόηση με τους λεγόμενους «κομματικούς» - αποφασίστηκε το συνέδριο να πάει για τον Σεπτέμβριο, για να μην… λειτουργήσουν υπό πίεση.

Πρόκειται, ασφαλώς, για φτηνές δικαιολογίες της πλάκας, οι οποίες δείχνουν τι είδους «συνέπεια» υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο χωρίς να έχει προηγουμένως κάνει συνέδριο. 

Ψήφισε τους βασικούς εφαρμοστικούς νόμους (μεταξύ των οποίων και την πλήρη κατεδάφιση της εναπομείνασας Κοινωνικής Ασφάλισης), χωρίς επίσης να έχει κάνει συνέδριο. Θα κάνει, λοιπόν, ένα συνέδριο «της πλάκας» και κατόπιν εορτής. Θα ακουστούν τα «παράπονα» που ακούγονται σ΄αυτές τις περιπτώσεις, θα μοιράσουν οι φράξιες τα πόστα τους στην διοίκηση του κόμματος και στη νομή της εξουσίας και φυσικά όλοι μαζί θα συμφωνήσουν ότι θα πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην κυβερνητική καρέκλα.

Όσο για τα πρόσωπα τα οποία θα συμμετάσχουν στον ανασχηματισμό, είναι θέμα του αρχικλικαδόρου Τσίπρα το πώς θα μοιράσει την τράπουλα ανάμεσα στις διάφορες εσωκομματικές φράξιες και το πώς θα κερδίσει αυτός στο τέλος.

Ο Τσίπρας έχει βάλει πολλά «λιγούρια» στην αναμονή (με πρώτο και… χειρότερο το «αρχιλιγούρι»Κουβέλη, που παρακαλάει νυχθημερόν να μπει στην κυβέρνηση) και θα τους αφήσει σ΄αυτήν την αναμονή μέχρι την στιγμή που αυτός και το επιτελείο του κρίνουν ότι ένας ανασχηματισμός θα είναι ό,τι πρέπει για τον αποπροσανατολισμό του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ, ΛΑΕ ΜΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΕ!



Ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα. Ένα από αυτά είναι το καθήκον μας απέναντι στους στρουθοκαμηλίζοντες και λοβοτομημένους συμπατριώτες μας, οι οποίοι επιμένουν να επιδεικνύουν ανοχή και παθητικότητα απέναντι σε αυτό το σάπιο και ξενόδουλο καθεστώς που πάντα θα βρίσκει τρόπους να τους εξαπατά:

Η νέα μόδα εξαπάτησης 
λέγεται «κίνημα παραιτηθείτε»!

Όπου εκεί βρίσκουμε να υπάρχουν: Φανατικοί «Βενιζελικοί» (όχι του Ελευθέριου, του Ευάγγελου), δεδηλωμένοι οπαδοί του «μεταρρυθμιστή» Σταύρου Θεοδωράκη, «μαχητές» αντι-ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη ΝΔ του «Μένουμε Ευρώπη» Άδωνις και σία και πλήθος υποψηφίων βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων της Νέας Δημοκρατίας Με κύριο αίτημα της εκδήλωσης, «πάση θυσία στο ευρώ».

Αυτοί συγκροτούν το… think tank και τις ομάδες… promotion της κίνησης‪#‎παραιτηθείτε‬.

Παρότι όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον «Mr. Κολλαγόνο» και τη μούσα του, Έλλη Παπαγγελή, τα λιγότερο προβεβλημένα πρόσωπα της χαρούμενης κίνησης κάνουν εξίσου σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο από την άδικη θέση του αφανούς ήρωα.

Στο μακρύ κατάλογο των συνδιοργανωτών βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με επίσημες και θεσμικές κομματικά ιδιότητες, όπως είναι ο Γιάννης Χουντής, μέλος Γραμματείας Προγράμματος της «γαλάζιας» παράταξης ή ο Θανάσης Χειμωνάς, τομεάρχης Πολιτισμού της Χαριλάου Τρικούπη.

Συνδιοργανωτές καμπάνιας #παραιτηθείτε

Iskar Azif (Στάθης Στάικος): Δηλώνει «antisyriza fighter» και σηκώνει προσωπικά το μεγαλύτερο βάρος της καμπάνιας στο Facebook. Αρχιτέκτων-εικαστικός με έδρα το Λονδίνο.

Αλφρέντο Σαλτιέλ: Δηλώνει πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και υπήρξε υποψήφιος της Δράσης στις ευρωεκλογές – ανέβασε τα περισσότερα tweets με hashtag #παραιτηθείτε τις πρώτες ημέρες της καμπάνιας

Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας. Πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής της Ολυμπιακής. Όταν έκλεισε, βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης για τους απολυμένους, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στο Υπ. Παιδείας (Διαμαντοπούλου). Ταυτόχρονα, βάση της ίδιας ευνοϊκής ρύθμισης, άνοιξε δική του εταιρεία εισαγωγής υγρού κολλαγόνου.

Το μοντέλο Έλλη Παπαγγελή (ΟΝΝΕΔίτισσα, πολιτεύτρια της ΝΔ επί Σαμαρά) ανέλαβε την προώθηση του προϊόντος.

Γιάννης Πουλάκης: Διαχειριστής του «Ευρωπαϊκού Μεταρρυθμιστικού Μετώπου», μίας κίνησης που αυτοπροσδιορίζεται ως συνέχεια του «Μένουμε Ευρώπη». Μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Γιάννης Χουντής: Διευθυντής Ινστιτούτου Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισηςwww.keasm.grΜέλος Γραμματείας Προγράμματος ΝΔ

Υψηλάντης Τζούρος: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΝΔ (Κουμουτσάκος). *

Μάνος Επιτροπάκης: Υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ (φανατικός και πολύ επιθετικός οπαδός του Β. Βενιζέλου). Αρθρογραφεί στο marketnews.gr. *

Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφέας και τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. *

Ευάγγελος Χατζησπύρογλου: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας

Φώτης Σαραντόπουλος: Συγγραφέας και αρθρογράφος του logiastarata.gr. Υποστήριξε ανοικτά το Ποτάμι.

Κωνσταντίνος Κορίκης: Μέλος του κόμματος Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά»

Παναγιώτης Κωστούλας: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά. *

Χρήστος Μυτιληνιός: Δημοσιογράφος της Βραδυνής. Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Σταματίνα Σταματάκου: Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Μαρία Μπινιάκου: Προσωπική φίλη της Έλλης Παπαγγελή

Γιάννης Μαυρίδης: Ο διαχειριστής «Κύριος Καθηγητής» του Παρατηρητηρίου

Μήπως πρέπει να τροποποιηθεί η… αναθηματική επιγραφή «ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, Ούτε συνδικάτα»; 

Ειδικά αφού βλέπουμε πως η εκδήλωση και υποκινούμενη είναι, αλλά το κυριότερο, πως συμμετέχουν τα κόμματα που μας κατάστρεψαν με τα μνημόνιο 

Για να μείνουμε στο ευρώ – χωρίς να έχουμε ευρώ στην τσέπη, έχοντας την ίδια εμμονική θέση για τα Μνημόνια και τις «μεταρρυθμίσεις» που αυτο απαιτεί για το ευρώ, ή τα μένουμε Ευρώπη πάση θυσία που είχαν και όταν κυβερνούσαν.

Την συνέχεια όμως την ξέρουμε, την έχουμε ξαναζήσει με τα ίδια ή με άλλα πρόσωπα, πάντα όμως με την ίδια φρασεολογία, και τις ίδιες συνέπειες για εμάς.

Καθήκον μας είναι, να τους αφυπνίσουμε και να τους παρουσιάζουμε καθημερινώς και με κάθε τρόπο την αλήθεια και την ζοφερή πραγματικότητα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.


Καθήκον μας είναι να τους ξεσηκώσουμε από τους καναπέδες της ραστώνης και της πλύσης εγκεφάλου, των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, προτρέποντάς τους να ανατρέξουν στα βιβλία της ιστορίας μας και να θυμηθούν ποιών τιμημένων ανθρώπων απόγονοι είναι αυτοί και τα παιδιά τους, με σκοπό και στόχο να καταλάβουν, πως δεν χρειάζονται τον Άδωνη και τους ψόφοδεξιούς ή τους κλεφτό πασόκους για να τους ξεσηκώσουν.

Όλοι αυτοί ψήφισαν το μνημόνιο που μας έφτασε εδώ, σε αυτή την κατάσταση.




Καθήκον κάθε ενός από εμάς,

λοιπόν, αποτελεί η κατάδειξη της ιστορικής μας ευθύνης, ως Έθνος, τιμώντας τις ιστορικές μας καταβολές και θέτοντας προ των ευθυνών του κάθε Έλληνα.

Τιμή μας, η πίστη