ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΤΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ» ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

NOMISMATA2
Το δελτίο δημοσίου χρέους εκδίδεται ανά τρίμηνο από τον Οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους (ΟΔΔΗΧ) και παρουσιάζει το ύψος του κρατικού χρέους, την σύνθεση, τις κατηγορίες, στοιχεία νέου δανεισμού, διάφορα σημαντικά στοιχεία περιγραφής του χρέους και για όσους θέλουν να ανατριχιάσουν για το μέλλον των επόμενων γενεών ελλήνων, ένα χρονοδιάγραμμα λήξης του κρατικού χρέους. 

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι κάθε χρονιά έως το έτος 2059 το ελληνικό κράτος έχει λήξεις ομολόγων και δανείων. Αυτό το χρονοδιάγραμμα -μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα 4 του κάτωθι συνδέσμου- κοιτάζοντας το σκεφτείτε ότι η ελληνική οικονομία είναι δεσμευμένη σε ένα πρόγραμμα λιτότητας το οποίο δεν ‘βγαίνει’ καθ’ ομολογία όλων των αρμοδίων φορέων και φυσικά ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία μπορεί να ειπωθεί μόνο σαν ανέκδοτο.

Το δελτίο με αριθμό 81 μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/level-of-debt-gr

Το δελτίο με αριθμό 57


Από το δελτίο δημοσίου χρέους 81, το πιο πρόσφατο, του Μαρτίου 2016, πληροφορούμαστε ότι το κρατικό χρέος κεντρικής διοίκησης είναι 321,007,170,000€ δηλ. 321 δις ευρώ.

Από το δελτίο δημοσίου χρέους 57, τον Μάρτιο του 2010, διαβάζουμε ότι το χρέος ήταν 310,384,060,000€ δηλ 310 δις ευρώ.


Τι άλλαξε όμως στο χρέος;

Τον Μάρτιο του 2010, το 95,1% του χρέους ήταν διαπραγματεύσιμο δηλαδή ήταν σε ελληνικά κρατικά ομόλογα βάσει ελληνικού δικαίου και 4,9% μη διαπραγματεύσιμα δηλαδή δάνεια τα οποία φυσικά έχουν εγγυήσεις περιουσία του ελληνικού δημοσίου και τον Μάρτιο του 2016 διαπραγματεύσιμα είναι μόνο το 23,2% και μη διαπραγματεύσιμα είναι το 76,8%. 

Οι ‘θεσμοί’ -κατά την ανόητη ορολογία των μαρξιστών του ΣΥΡΙΖΑ- οι δανειστές μας δηλαδή κατάφεραν να προστατεύσουν την διεθνή τοκογλυφία μετατρέποντας τα ομόλογα σε δάνεια με εγγυήσεις περιουσία του ελληνικού λαού. Το περιβόητο κούρεμα PSI στόχευσε τους μοναδικούς ομολογιούχους που έπρεπε να προστατευτούν και αυτοί ήταν οι μικροομολογιούχοι και ιδρύματα του ελληνικού κράτους όπως ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια.

Ότι νέα έκδοση ομολόγων έχει γίνει έκτοτε είναι με βάση το αγγλικό δίκαιο που θεωρείται το δίκαιο του δανειστή και ‘δείχνει’ ότι το ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο αφού για τις υποθέσεις του αρμόδια είναι ξένα δικαστήρια καθ’ υπόδειξη του δανειστή!

Τα μη διαπραγματεύσιμα δάνεια τώρα που είναι πλέον στο 77% του κρατικού χρέους έχουν δοθεί στην πλειοψηφία τους από τον μηχανισμό στήριξης με εγγυήσεις περιουσία του ελληνικού λαού και αν μελλοντικά ‘κουρευτούν’ θα βρεθούμε και υπόλογοι για την ζημία απέναντι στους ευρωπαίους πολίτες.

Συμπερασματικά, ο μόνος διασωθείς από την διαχείριση του κρατικού χρέους αυτά τα 6 χρόνια που πέρασαν ήταν μόνο οι λεγόμενοι ‘έμποροι των Εθνών’ και σε καμία περίπτωση οι έλληνες πολίτες και έμμεσα οι ευρωπαίοι συμπολίτες μας.

Στην σελίδα 8 και ένθεν, του πολιτικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής διεύθυνση παρουσιάζονται οι θέσεις του κινήματος για το χρέος, τα μνημόνια και την εθνική οικονομία.

Χρήστος

Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, οι λαοσώστες πολιτικοί μας, επιμένουν να ομιλούν για ανάπτυξη.
Δεν μας είπαν ποτέ: 
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;;;;;
Γιατί υποδουλώσατε την χώρα;;;;
Εν ονόματι της Δημοκρατίας !

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το αστικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα (έστω και αν αυτό είναι ολιγαρχικό), χρειάζεται να πατάει σε ένα υπόβαθρο ισχυρής αστικής βιομηχανικής κοινωνίας με εθνικούς καπιταλιστές και ισχυρό ανεξάρτητο “εργατικό” κίνημα.

Τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως υπήρξαν τουλάχιστον στο παρελθόν στη Δ. Ευρώπη, που είναι και το λίκνο αυτού του συστήματος) γι’ αυτό και το ελληνικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, από την αρχή της εφαρμογής του, αυτονομήθηκε από την κοινωνία με διάφορα τεχνάσματα και συνταγματικούς θεσμούς και κατέληξε σε ένα απλά «κλεπτοκρατικό» σύστημα που κατέτρωγε και σπαταλούσε τα δανεικά και χρέωνε την ανήμπορη να αντιδράσει διασπασμένη και διχασμένη τεχνητά κοινωνία.


http://wwwpatriarcheas.blogspot.gr/2015/05/40.html