ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Πέντε ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος- αστραπή, στη γειτονική Τουρκία, το τοπίο έχει πλέον αρχίζει να ξεκαθαρίζει από την ομίχλη και οι αιτίες και οι λόγοι για τα όσα συνέβησαν έχουν αρχίσει πλέον να αποσαφηνίζονται. Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά η λογική και τα μετέπειτα του πραξικοπήματος γεγονότα ενισχύουν τα πρώιμα συμπεράσματα.

Στην Ιστορία της ανθρωπότητας έχουν συμβεί κατά καιρούς διάφορα στρατιωτικά πραξικοπήματα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα περισσότερα εξ αυτών στέφθηκαν με επιτυχία λόγω του αιφνιδιασμού και του άρτιου προσχεδιασμού και υλοποίησης. 

Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα δεν είναι Πυρηνική Φυσική, δηλαδή κάτι περίπλοκο και δύσκολο που χρήζει ανάγκη οξύνοιας και μελέτης. Έχει κλασσικές παραμέτρους και συντεταγμένες επί των οποίων δεν χωρούν νεωτερισμοί και ευρεσιτεχνίες. Δυο είναι η βασικές αρχές. Ο άμεσος έλεγχος των ΜΜΕ και η σύλληψη των προγενέστερων φορέων εξουσίας.

Το πραξικόπημα που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία πιθανά είναι ιστορικά, το πλέον πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο σε κραυγαλέο μάλιστα σημείο.

Διότι πρώτον, ο κύριος και βασικός στόχος που έπρεπε απαραίτητα να τεθεί υπό έλεγχο, δηλαδή ο ανώτατος εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας, συνέχιζε να κινείται ελεύθερος. Το πρώτο που θα έκανε ο οποιοσδήποτε πραξικοπηματίας που διαθέτει απλή και κοινή λογική, ήταν να συλλάβει την κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας και κατόπιν να μπλοκάρει τις γέφυρες του Μαρμαρά και να προβεί σε δηλώσεις. Σχεδόν βέβαιη θα ήταν η επιτυχία τους στρατιωτικού πραξικοπήματος, εάν οι στρατιωτικοί μόλις καταλάμβαναν τα ΜΜΕ ως πρώτο πλάνο έδειχναν τον συλληφθέντα Τούρκο πρόεδρο.

Δεύτερον ο πλημμελής έλεγχος των ΜΜΕ που έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο Ερντογάν να απευθύνει μήνυμα στους οπαδούς του καλώντας τους να βγουν στους δρόμους. Απίθανο φαντάζει να μην γνώριζαν οι πραξικοπηματίας ότι πλέον υπάρχουν δεκάδες μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, όπως fb, twitter, skype. Ακόμη λοιπόν και ένα άτομο που σκέφτεται πρωτογενώς, ως κύρια μέριμνά του, εκτός από την προαναφερθείσα θα είχε εκτός από την κατάληψη των ΜΜΕ και το μπλοκάρισμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών, την παρεμπόδιση των διαδικτυακών μεθόδων επικοινωνίας.

Τρίτον και σχεδόν νομοτελειακό, δεν υπάρχει στρατιωτικό πραξικόπημα στον κόσμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην υποστηρίζεται και να καθοδηγείται από μια μεγάλη Δύναμη και που να στηρίζει την επιτυχία του σε αυτή.

Καταλήγουμε λοιπόν στην σκέψη ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν πολύ πρόχειρο και πολύ σύντομο, για να είναι αυθόρμητο.

Αυτό όμως που παραμένει ως γεγονός είναι η επόμενη ημέρα και το απέραντο πογκρόμ που εξαπέλυσε ο Ερντογάν στον στρατό, στην δημόσια διοίκηση, στην Παιδεία και οπουδήποτε αλλού. Δεκάδες χιλιάδες λειτουργών παύτηκαν και καθαιρέθηκαν, η στρατιωτική ηγεσία ξηλώθηκε και η «χρέωση του λογαριασμού» στον αυτοεξόριστο Γκιουλέν, καθώς και η απαίτηση για την έκδοσή του στην Τουρκία πλέον δεν αποτελεί αίτημα, αλλά απαίτηση.

Η Τουρκία λοιπόν με αιτιολογία το πραξικόπημα, μεταλλάσσει το ήδη στρεβλό δημοκρατικό της προφίλ και η εξουσία γίνεται περισσότερο απολυταρχική και σκληρή. Μόνο και μόνο η δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι σε περίπτωση που το τουρκικό κοινοβούλιο ψηφίσει για την επαναφορά της θανατικής ποινής, εκείνος θα την επικυρώσει, υποδηλώνει ότι η χώρα εισέρχεται πλέον σε μια νέα περίοδο ανεξέλεγκτης και απόλυτης προσωποκεντρικής εξουσίας. 

Τώρα πλέον δικαίως ο Ερντογάν θα θεωρείται ως ο νέος Σουλτάνος, αφού θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των υπηκόων του.

Εκτός όμως όλων των άλλων ο Ερντογάν ισχυρότερος πλέον, αφού κατόρθωσε μέσω ενός πραξικοπήματος παρωδία να εκκαθαρίσει όλους τους αντιφρονούντες και αμφισβητίες, κουνάει το δάκτυλό του επιδεικτικά σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όχι φυσικά απειλητικά, αλλά με έμμεση αυθάδεια επισημαίνοντας στις ΗΠΑ, ότι η χρησιμοποίηση εκ μέρους τους της βάσης του Ιντσιρλίκ τους καθιστά υπόχρεους, οπότε η μη ικανοποίηση των απαιτήσεων του Τούρκου προέδρου θα αποτελέσει μεγάλο λάθος, ενώ προς την Ευρώπη σχολιάζει ότι εάν η επαναφορά της θανατικής ποινής ή οι εικόνες με τα λιντσαρίσματα και τις δημόσιες μαστιγώσεις που είδε ο πολιτισμένος κόσμος να συμβαίνουν στην Τουρκία αποτελέσουν εμπόδιο για την ένταξή της στην Ε.Ε. «ο κόσμος δεν είναι μόνο Ευρώπη» υπονοώντας πιθανά ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτη την ροή της λαθρομετανάστευσης προς τη Δύση.

Μόνο και μόνο η δήλωση του, ότι υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, την στιγμή που είχε ξεκινήσει ανηλεή πόλεμο απέναντι στα ΜΜΕ, επειδή σχολίασαν τις οικονομικές διαπλοκές αυτού και μελών της οικογενείας του, όπως επίσης ότι η Τουρκία θα παραμείνει εντός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος και δεν θα απομακρυνθεί καθόλου από αυτό, την ίδια στιγμή που η παρακρατική τρομοκρατία και οι «Γκρίζοι Λύκοι» κυριαρχούν και που για καιρό στήριζε και διατηρούσε παράνομες εμπορικές συναλλαγές καυσίμων με τον ISIS, αποτελεί χλευασμό και περιφρόνηση της κοινής νοημοσύνης.

Τώρα όσον αφορά την κατάσταση στη γείτονα χώρα και κατά πόσο και πώς επηρεάζει εμάς, ήδη έχει διαφανεί με τις νόμιμες «βολτίτσες» που πραγματοποιούν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 στον εναέριό μας χώρο, προς αναζήτηση διαφυγόντων πραξικοπηματιών, κάτι που φυσικά διέψευσε ο κύριος Καμένος. 

Γεγονός είναι, ότι από πλευράς Ελλάδος, έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι μεταστάθμευσαν στην Κω, στην Λέρο και στην Ρόδο με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνική επικράτεια.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί άνδρες των Ελληνικών υποβρυχίων καταστροφών και των καταδρομών, οι οποίοι αναπτύσσονται στα νησιά απέναντι από την Αλικαρνασσό, προκειμένου να συλλάβουν τυχόν Τούρκους πραξικοπηματίες.

Και πώς να μην κινητοποιηθεί πυρετωδώς η κυβέρνηση – οποία σημειωτέο στο θέμα της εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, κάτι που αποτελούσε καυτό πρόβλημα για την Χώρα, επέδειξε αποστασιοποιημένη και αδιάφορη συμπεριφορά- μετά την αντίδραση τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου που επιτακτικά απαίτησε την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών το ταχύτερο δυνατό όσο και κατόπιν των δηλώσεων του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα -που έγιναν έπειτα από οδηγίες της Άγκυρας- ο οποίος επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση που επέτρεψε στο ελικόπτερο των φυγάδων να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο Τούρκος πρέσβης προειδοποίησε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επιδεινωθούν –λες και διατηρούσαμε τις πλέον άριστες- αν οι 8 πραξικοπηματίες δεν εκδοθούν άμεσα για να δικαστούν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, εξελίσσεται στο πιστό σκυλάκι και τον θεματοφύλακα του Ερντογάν μετακινώντας ελικόπτερα και μετατρέποντας επίλεκτες ομάδες του ελληνικού στρατού σε κυνηγούς πραξικοπηματιών, δηλαδή σε επέκταση των τουρκικών διωκτικών δυνάμεων. 

Τέλος στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη βρίσκεται ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζάκ Λιού ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, «θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους». 

Ο κύριος Λιού θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στις 2 το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά αυτό μόνο γέλωτες μπορεί να μας προκαλέσει. Ολόκληρος Αμερικανός υπουργός ήρθε εν μέσω θέρους στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει τον Αλέξη και τον Τσακαλώτο; Και αυτό συμπωματικά 5 ημέρες μετά το τουρκικό πραξικόπημα;

Ειλικρινά, πόσο ηλίθιους μας θεωρούν για να μας ταΐζουν όλες αυτές τις κραυγαλέες μπαρούφες ;

Ο κύριος Λιού ήρθε για να υποδείξει και να υπαγορεύσει στα ανδρείκελα του Μαξίμου τις οδηγίες του Προέδρου Ομπάμα και του Φόρειν Όφις, όσον αφορά την περεταίρω συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στον Ερντογάν.

Διότι ως γνωστόν ο κύριος Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες αποτελούν πολιτικά πρωτόλεια, πειθήνια όργανα του κάθε ισχυρού.

Νικόλαος Παπαδιονυσίου