ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο ΑΣΑΝΤ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΣΕ…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!



Την έντονη τουρκική οργή προκαλεί η είδηση ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, στα σχολικά ιδρύματα που ελέγχει το καθεστώς από την νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, στα βιβλία θα καταργηθεί το όνομα Ιστανμπούλ και θα αντικατασταθεί με το Κωνσταντινούπολη.


Εκτός όμως από την κατάργηση της Ιστανμπούλ, ο Σύριος πρόεδρος προχωρεί στην κατάργηση και του ονόματος Φατίχ για τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης τον οποίο αποκαλεί απλώς Μεχμέτ τον δεύτερο, ενώ η άλωση της Κωνσταντινούπολης μετονομάζεται σε είσοδο των Οθωμανών στην Πόλη σαν προσωρινό γεγονός.

Για την Οθωμανική αυτοκρατορία χρησιμοποίει τα πιο μελανά χρώματα για να περιγράψει την εποχή της κυριαρχίας της, ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τους Οθωμανούς Τούρκους σαν ένα από τα χειρότερα ειδή που πέρασαν στην ιστορία και ότι ο λαός του υπέφερε τα πάνδεινα από αυτούς.

Όλα αυτά φυσικά έχουν στείλει την Άγκυρα στα…κάγκελα!

Φαίνεται πως ο κ Άσαντ δεν έτυχε να έχει γνωρίσει την… κ Ρεπούση!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Ο σημερινός πρόεδρος της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν θα μπορούσε να μην είναι λάτρης της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά ατοπήματα -σωστότερα θα ήταν εγκλήματα- είναι η στάση της Ελλάδας σ' αυτή τη βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στον λαό της Συρίας για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Η σημερινή Ελλάδα έφθασε στο σημείο να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία του Άσαντ και να απελάσει ως ανεπιθύμητη της πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, μέχρι να αποκατασταθεί η "δημοκρατία" στη φίλη χώρα, δηλαδή να επικρατήσουν οι φονιάδες μισθοφόροι του χαλιφάτου και να εκδιωχθεί η νόμιμη κι εκλεγμένη από το λαό της Συρίας πολιτική ηγεσία.

Ένας ατιμωτικός λεκές στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας...

"Λαοί χωρίς μνήμη... δεν έχουν μέλλον!"... τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σ' αυτή την περίπτωση, "χωρίς μνήμη" είναι οι κυβερνήσεις της μνημονιακής Ελλάδας...

Κάποιοι οφείλουν, έχουν καθήκον να θυμίζουν εκείνη την άγνωστη ιστοριογραφία. Να θυμίζουν εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για τους προσκυνημένους.

"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.

Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας 
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει 
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"

Βίκτωρ Ουγκό, 
από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)


ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»… ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΡΑΜΠ!


Είδαν κι απόειδαν οι «σοφοί της Σιών» που κυβερνούν πραγματικά την Αμέρικα, ότι τα πράγματα με τον πατριώτη Ντόναλντ Τραμπ είναι… σκούρα και κατέληξαν σε μια λύση ανάγκης που σπανίως χρησιμοποιούν (γιατί το παιχνίδι τους με τους δύο υποψηφίους ήταν πάντα στημένο μέχρι πρότινος…), για την ανάσχεσή του!

Έτσι, κάποιοι «απογοητευμένοι» με τον Τράμπ Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να προτείνουν έναν άλλο υποψήφιο (αχυράνθρωπο), τον Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αρχιπράκτορα της CIA επί 11ετία – που ανακοίνωσε σήμερα κιόλας την υποψηφιότητά του για πρόεδρος, δηλώνοντας πως: «Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις το σωστό. Και αν εργαστούμε μαζί, δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορούμε να πετύχουμε».

Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ «ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών δωρητών» – που δεν είναι άλλοι από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Αλλά, ο αμερικανικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη!


H Χρυσή Αυγή λεηλατεί τον Σύριζα

Ολοσέλιδο αφιέρωμα της “Αυγής”


Όλοι έχουμε αντιληφθεί από τις δημοσκοπήσεις ότι την κατάρρευση του κυβερνητικού μορφώματος την εισπράττει σε πολύ μεγάλο ποσοστό η Χρυσή Αυγή.

Αυτή η επιστροφή εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων στην Χρυσή Αυγή οδηγεί τους συριζαίους σε μία άνευ προηγουμένου παράκρουση. Ιδιαιτέρως μετά το κάζο της καταψήφισης του εκλογικού νόμου από την Χρυσή Αυγή, οι συριζαίοι έχουν αρχίσει και εμφανίζουν συμπτώματα... Σαμαρά.

Σε αυτή την κατεύθυνση η «Αυγή» φιλοξενεί ολοσέλιδο αφιέρωμα με ψέμματα και πολύ «Μάρθα Βούρτση» για την δράση της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου:


Ξεκινάει με τις 5.10.2012 και υπερασπίζεται τον Βενιζέλο που άκουσε τα εξ' αμάξης από την Χρυσή Αυγή.

Συνεχίζει με το περιστατικό της 17 Μαΐου 2013, όταν Δραγασάκης φώναξε τον φρούραρχο επειδή ο Συναγωνιστής, Ηλιόπουλος, ανέφερε τον Τσίπρα ως “mister Alexis”. 

Στην συνέχεια αναφέρει ψευδώς ότι οι Συναγωνιστές είπαν «Heil Hitler», ενώ στην πραγματικότητα, βάσει των πρακτικών της Βουλής, αυτό το είχε φωνάξει ο γραφικός βουλευτής του Σύριζα, Πάντζας.

Σειρά έχουν μετά οι λοιπές προβοκάτσιες του συστήματος με τον Πύρρο Δήμα, που για ένα χρονικό διάστημα είχε αναλάβει την ενοχοποίηση των Συναγωνιστών χωρίς επιτυχία.

Ξεχωριστή μνεία γίνεται στην πτώση της κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου με εντολή Χρυσής Αυγής, που από ότι δείχνουν τα όσα σχετικά γράφει η «Αυγή», μάλλον οι συριζαίοι δεν την ήθελαν για να συνεχίσει να κυβερνά ο Σαμαράς και να μπορούν αυτοί να το παίζουν αντιμνημονιακοί.

Ακολούθως γίνεται αναφορά στο ξεφτίλισμα του ΚΚΕ από τον Συναγωνιστή Λαγό, του οποίου η ερώτηση ουδέποτε απαντήθηκε: «Σύντροφοι», πού είναι τα λεφτά από την πώληση του 902;

Δηλώσεις στο ολοσέλιδο αφιέρωμα της «Αυγής» έδωσαν δύο βουλευτές του Σύριζα:

Ο Ν. Μανιός από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ο Σύριζα δεν καταρρέει και γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή «βρίσκεται σε απόγνωση», που οδηγεί στα περιστατικά αυτά. Η δήλωση Μανιού στερείται επαφής με την πραγματικότητα. Ας κοιτάξει καμμιά δημοσκόπηση και τα ξαναλέμε μετά. 

Μέχρι τότε ας... φορέσει καμιά πάνα μην καταλήξει σαν τον «σύντροφο» Κυρίτση, τον κατουρλή φιλοτρομοκράτη.

Ο δεύτερος βουλευτής που έδωσε δηλώσεις στο ίδιο κλίμα ήταν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να βγάλει κοινοβουλευτική έδρα στην Ξάνθη. Εμείς δεν δρούμε βάσει των ψήφων, αλλά με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον. Εμείς αποσκοπούμε στο να μας απαντήσει, επιτέλους, στην απλή ερώτηση: Η μειονότητα, γι’ αυτόν, είναι «τουρκική» ή μουσουλμανική;

Εδώ ο βουλευτής του Σύριζα 
με τον τ. πρωθυπουργό της Τουρκίας, Νταβούτογλου!