ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

tsipras_kouvelis
Ανοιχτή πρόσκληση προς όσα «ρετάλια» της κεντροαριστεράς ήταν απόντα και με παρόντες τους Κουβέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Ρεπούση και Τζουμάκα, απηύθυνε αργά χθες το βράδυ ο mister Tsipras, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Παπαδημούλη για τα δύο χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο… μεγάλος τιμονιέρης τόνισε ότι «οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη» και υπέδειξε τον… κίνδυνο: «Κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι όσοι θέλουν να την αλλάξουν, αλλά οι λαϊκιστές της δεξιάς και η ακροδεξιά που θέλουν να τη διαλύσουν».

Εν συνεχεία, επανέλαβε με άλλα λόγια τα περί… φωτός και σκότους, που έλεγε πριν από καμιά 30αριά χρόνια (και βάλε…) ο Άντριου Παπάντριου: 

«βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυντηρητικός από την άλλη. Γι’ αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ».

Κατέληξε δε ως εξής: «Απευθύνω ανοιχτή πρόταση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια. Απ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

Μετά από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι στον πρώτο ανασχηματισμό (που όπως φαίνεται δε θα αργήσει…), θα μπούνε στην κυβέρνηση τουλάχιστον όσα «ρετάλια» της «κεντροαριστεράς» ήταν παρόντα!

Σίγουρα η Ρεπούση θα κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον Φίλη, στο υπουργείο (Α)Παιδείας! Δε βρίσκετε;

Άραγε, ο… πρώην Μεσσίας Jeffrey, θα πάει τώρα ή αργότερα στην νέα «μεγάλη κεντροαριστερά» του Τσίπρα; Ιδού η απορία!