ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Νέο χτύπημα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με “χαράτσι” στις στολές - Έφερε το θέμα η Χρυσή Αυγή στην Βουλή

Νέο χτύπημα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με “χαράτσι” στις στολές - Έφερε το θέμα η Χρυσή Αυγή στην Βουλή


Μετά την γενική υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και τις συνεχείς μειώσεις μισθών, ένα νέο χαράτσι προβλέπεται αυτήν την φορά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς.
Πρόκειται για αλλαγή του κανονισμού στολών, έπειτα από διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κατά το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η  στολή για το προσωπικό των Ε.Δ., χωρίς ωστόσο να προβλέπεται χορήγηση των στολών από την υπηρεσία ή έστω η καταβολή επιδόματος.
Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται επιβάρυνση που αγγίζει τα 2000 ευρώ, λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους της στολής, γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις ότι αφορά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ακολουθεί η σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το «χαράτσι» στις στολές των στρατιωτικών»
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων απειλούνται με «χαράτσι» ύψους 2.000 ευρώ μετά την εσωτερική διαταγή αλλαγής διακλαδικού κανονισμού στολών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τροποποίηση του κανονισμού στολών καθιστά υποχρεωτικές για τους στρατιωτικούς δέκα στολές. Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ δήλωσε ότι οι στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διακρίνονται σε βασικές και επιπρόσθετες. Σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. οι επιπρόσθετες στολές φέρονται από το προσωπικό που υπηρετεί σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής τους και της φύσης του έργου τους απαιτούν τη χρήση στολής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Η γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων καθιστά αυτές τις δέκα στολές υποχρεωτικές για όλους τους υπηρετούντες, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη να χορηγούνται στο προσωπικό από την υπηρεσία ή αντιστοίχως να προβλέπεται καταβολή σχετικού επιδόματος. Με αυτό τον τρόπο το κόστος των στολών θα το επιβαρυνθούν αποκλειστικά οι στρατιωτικοί, οι οποίοι θα κληθούν να ράψουν στολές. Επισημαίνεται ότι  δεν έχει γίνει χορηγία στολών εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ στη Δραπετσώνα λειτουργεί το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο, που  θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή στολών.
Το κόστος μίας στολής ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ, το οποίο, όπως εξηγούν αξιωματικοί, προκύπτει από το γεγονός ότι θα πρέπει να τις προμηθευτούν από ράφτη. Επιπλέον κάθε φορά που αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων θα παίρνει βαθμό θα πρέπει να αλλάζει τη στολή του και κατ’ επέκταση να επιβαρύνεται με το κόστος, που έρχεται να προστεθεί στα έξοδα του προϋπολογισμού ενός ή μίας αξιωματικού, ειδικά και στις περιπτώσεις που υπάρχει μετάθεση.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Με ποιο σκεπτικό θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι στρατιωτικοί «χαράτσι» 2000 ευρώ, ειδικά σε μία περίοδο που οι μισθοί τους έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις;
  • Γιατί δεν γίνεται η παραγωγή των στολών από το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο, που διαθέτει και ανάλογη τεχνογνωσία;
  • Υπάρχει πρόβλεψη ώστε να καταβληθεί σχετικό επίδομα, στην περίπτωση που δεν θα χορηγηθούν στολές από την υπηρεσία;      
Αθήνα, 8/5/2017

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας